FB pixel TP pixel
Režisér Dannyho parťáků ukázal komedii o kauze Panama Papers © TMDB

Režisér Dannyho parťáků ukázal komedii o kauze Panama Papers

Režisér Steven Soderbergh letos točí ve vysokém tempu. Jen pár měsíců po uvedení snímku High Flying Bird pro Netflix chystá komedii popisující slavnou kauzu uniklých informací o daňových rájích Panama Papers.

Filmové novinky 29. 8. 2019 15:30 | Filmové novinky

Na to, jak chtěl být Steven Soderbergh již několik let ve filmovém důchodu, patří mezi nejproduktivnější tvůrce současnosti. V dramatu High Flying Bird se Soderbergh blýskl nejen civilním pohledem do zákulisí amerického basketbalu, ale i zpracováním v podobě natáčení na iPhone. V případě chystané komedie The Laundromat se pak vydal cestou satirické komedie, která nám přiblíží pár let starou kauzu daňových rájů, které pro své klienty zakládala společnost Mossack Fonseca. Ta se starala o to, aby její klienti mohli do daňových rájů odklánět své finance a tím nadměrně bohatli.

Zvolený styl zpracování nápadně připomíná obdobné komedie z pera Adama McKaye Sázka na nejistotu a Vice. Soderbergh zároveň pro svůj film získal opravdu veleslavné obsazení. V rolích šéfů společnosti Mossack Fonseca se objeví Gary Oldman a Antonio Banderas, které doplní mimo jiné samotná paní herečka Meryl Streep v roli ženy, která čelí osobní tragédii spojené s podvodem a falešným pojištěním. Jelikož Netflix věří, že by film mohl být nominován na nějaké ceny, půjde The Laundromat do omezené americké kinodistribuce. Většina diváků ho však zhlédne až na streamovací službě, a to někdy koncem letošního roku. Přesné datum totiž Netflix zatím neodhalil. Dá se však očekávat listopad, kdy probíhá hon na budoucí oscarové nominanty.

 127 zobrazení   2 se líbí
Scorseseho The Irishman bude v kinech jen krátce a ještě ne ve všech
Scorseseho The Irishman bude v kinech jen krátce a ještě ne ve všech
29.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Netflix svůj doposud nejdražší film exkluzivně propůjčí kinům asi na 4 týdny, tedy většinu listopadu, před tím, než se kriminální drama objeví přímo na jeho streamovací platformě.

Film roku? Netflix uvedl skvostný trailer na historický velkofilm The King
Film roku? Netflix uvedl skvostný trailer na historický velkofilm The King
28.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Vycházející herecká hvězda Timothée Chalamet v novém ambiciózním historickém dramatu od Netflixu The King sehraje hlavní roli krále Jindřicha V., který neochotně nastoupí na trůn, aby se z něj stal jeden z největších válečných panovníků středověké Anglie.

POTVRZENO: Zaklínač bude na Netflixu mluvit česky, dabing je ve výrobě
POTVRZENO: Zaklínač bude na Netflixu mluvit česky, dabing je ve výrobě
27.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Práce na lokalizaci Netflixu do českého jazyka se krůček po krůčku naplňuje, což potvrzuje jak poměrně rychle narůstající počet otitulkovaných snímků, tak i mírný růst nadabovaných pořadů. Nedávno pak byly potvrzeny i dabingové práce na novém seriálovém Zaklínači.

Perníkový táta má konečně celovečerák. Máme trailer a datum uvedení
Perníkový táta má konečně celovečerák. Máme trailer a datum uvedení
25.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Seriálová bomba Breaking Bad alias Perníkový táta se po spin-off Better Call Saul (Volejte Saulovi) konečně dočká své filmové verze. Ta naváže na finále seriálu a dočkáme se jí již v říjnu.