FB pixel TP pixel
Budoucnost Batmana a Supermana odhalena. Komiksové velkofilmy čekají drastické změny © Warner Bros.

Budoucnost Batmana a Supermana odhalena. Komiksové velkofilmy čekají drastické změny

Dvojice James Gunn a Peter Safran po několika měsících v čele DC Studios konečně odhalila alespoň část svých plánů s propojeným světem DCU. Dosavadní filmová série končí a začíná nová éra.

1. 2. 2023 12:30 | Filmové novinky

Že je James Gunn poměrně výstřední tvůrce, to je obecně známá věc. Proto není divu, že i první kapitola nového DCU nazvaná Gods & Monsters je vedle tradičních hrdinů, jako jsou Batman a Superman, plná také bizarních postaviček, které nejsou mezi mainstreamovým publikem příliš známy. Na úvod by se pak slušelo ještě uvést, že Gunn nijak nesáhne do rozběhnuté série The Batman, kterou čekají seriálové spin-offy a 3. října 2025 také druhý snímek. Vedle Netopýra bude pokračovat i série DC Black, v níž uvidíme 4. října 2024 film Joker: Folie a Deux.

Nový začátek DCU

Teď už ale ke Gunnovu vlastnímu vesmíru! Ten by měl začít poté, co snímek The Flash, který v kinech uvidíme letos v červnu, resetuje celou DC kontinuitu. Vůbec prvním Gunnovým projektem na filmovém plátně pak bude Superman: Legacy, jenž v kinech uvidíme 11. července 2025. Vedle Supermana na plátna dorazí i jeho sestřenice Supergirl, jíž si pravděpodobně nezahraje Sasha Calle, tedy představitelka kryptonské hrdinky z Flashe. Film Supergirl: Woman of Tomorrow vychází z úspěšné komiksové série, kterou loni fanouškům představil jinak kritizovaný autor Tom King.

Budoucnost Batmana a Supermana odhalena. Komiksové velkofilmy čekají drastické změny © DC Comics

Na své si v novém DCU přijdou i fanoušci Batmana. Netopýří hrdina, kterého si stejně jako Supermana zahraje nový herec, se totiž objeví v hlavní roli snímku The Brave and the Bold. Tentokráte Gunn vychází z děl Granta Morrisona, konkrétně z jeho trilogie Batman and Son. Čeká nás tedy i Robin Damian Wayne, podle Gunna se objeví i další členové Bat Family. Dokonce se hovoří o Leslie Grace coby Batgirl, jejíž sólovka byla po právu zrušena.

Bizarní novinky

Bizárem ve filmové sekci je rozhodně film The Authority, který jde ve stopách Gunnových marvelovek Strážci galaxie. Authority uvede do DCU postavy z nakladatelství WildStorm, které patří DC, těšit se můžeme na méně známé hrdiny, kteří razí vlastní cestu za spravedlností. Chybět pak nemůže ani nějaký ten horor - ten obstará nový reboot Bažináče.

Na rozdíl od dřívějších DC projektů hodlá Gunn výrazně propojit seriálový a filmový svět. Zrušení Doom Patrol , Stargirl a Titans, za které mohlo ještě předchozí vedení, mu v tom zásadně pomohlo. Jako jediný projekt do budoucna zůstává animák Harley Quinn, jenž se nejspíš přesune do Elseworlds. Gunn pak sám přichystal další animák Creature Commandos, jenž je dalším spin-offem Sebevražedného oddílu, přičemž v něm uvidíme Amandu Waller chystat nový tým vyvrhelů.

Provázaný svět filmů a seriálů

Tvůrci do toho hodlají pořádně šlápnout i v hraných seriálech. Nejzajímavěji rozhodně vypadá Booster Gold. Oblíbený hrdina z budoucnosti se na obrazovky HBO Max podívá ve vlastním projektu a fanoušci už začali volat po tom, aby si jej zahrál Chris Pratt. Poměrně zajímavým projektem je taktéž Paradise Lost, seriálový prequel Wonder Woman odehrávající se na Themysciře před Dianiným zrodem. Seriál má podle tvůrců připomínat Hru o trůny, objevit by se mohli mnozí olympští bohové.

Přebudování se dočká dlouho chystaný seriál Green Lantern Corps. Pod názvem Lanterns jej od základu překope Jeremy Carver (Doom Patrol) a namísto Guye Gardnera a Alana Scotta se v hlavních rolích objeví Lanterni Hal Jordan a John Stewart. Podle Gunn pak má lanternský seriál v mnohém připomínat kultovní Temný případ. Posledním ohlášeným projektem v rámci Gods & Monsters je seriál Waller, spin-off Peacemakera, který se zaměří na Amandu Waller v podání Violy Davis. Jako showrunnera tohoto projektu jmenoval Gunn tvůrkyni seriálu Watchmen Christal Henry.

Připomeňme, že Gunn naplánoval své DCU na deset let a toto je jen zlomek projektů, které chystá. Tvůrce rozhodně nehodlá slepě kopírovat MCU, jako zdroj své inspirace uvedl totiž Star Wars.

Zdroj: Variety

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Avatar bez triků vypadá jako srandovní béčko. Zkušební záběry vás dokonale pobaví
Avatar bez triků vypadá jako srandovní béčko. Zkušební záběry vás dokonale pobaví
31.01.2023 14:45:00 | Filmové novinky

Série Avatar je dnes už fenoménem, přičemž oba dosavadní filmy mají na kontě 5 miliard amerických dolarů. O to větší legrace je podívat se na stařičké zkušební záběry Sama Worthingtona a Zoe Saldany, kteří v improvizovaném studiu prokazují své herecké schopnosti. Bez revolučních triků však výsledek vypadá téměř jako laciný biják pro dospělé než jako revoluční 3D velkofilm.

Komediální megahit Netflixu se vrací! První trailer odhaluje bláznivé vraždy a akci
Komediální megahit Netflixu se vrací! První trailer odhaluje bláznivé vraždy a akci
31.01.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Komediální dvojice Jennifer Aniston a Adam Sandler se vrací na Netflix jako manželé Spitzovi v krimi komedii Vražda v Paříži, aby vyřešili další případ. Nový trailer láká na ztřeštěnou akci, exotické prostředí a potrhlé dialogy.

Netflix čelí krizi a šetří. Zbavuje se nově dokončených filmů
Netflix čelí krizi a šetří. Zbavuje se nově dokončených filmů
30.01.2023 16:25:00 | Filmové novinky

Snaha šetřit vede streamovací platformy k nebývalým krokům. Netflix se právě rozhodl své dvě filmové novinky nezařadit do katalogu, ale prodat je.

O čem bude The Last of Us 2? Tvůrce seriálu potvrdil příběh schváleného pokračování
O čem bude The Last of Us 2? Tvůrce seriálu potvrdil příběh schváleného pokračování
29.01.2023 13:40:00 | Filmové novinky

HBO už po dvou odvysílaných epizodách potvrdilo, že se nejsledovanější sci-fi seriál současnosti dočká pokračování. Ačkoli se okolo The Last of Us vyrojila i řada spekulací, tvůrce Neil Druckmann jasně řekl, kam se bude příběh ubírat.