FB pixel TP pixel
Netflix čelí krizi a šetří. Zbavuje se nově dokončených filmů © Netflix (ilustrační foto)

Netflix čelí krizi a šetří. Zbavuje se nově dokončených filmů

Snaha šetřit vede streamovací platformy k nebývalým krokům. Netflix se právě rozhodl své dvě filmové novinky nezařadit do katalogu, ale prodat je.

30. 1. 2023 16:25 | Filmové novinky

Server Hollywood Reporter nedávno přišel s informací, dle které se streamovací gigant Netflix uchýlil k překvapivému kroku. Poté, co byly v jeho produkci natočeny filmy The Inheritance režiséra Alejandra Bruguése a House/Wife od Danise Gouleta, rozhodl se je streamer nezařadit do svého katalogu, ale nabídnout k prodeji. Krok, který by možná více seděl k postupu konkurenta HBO, je pro mnohé nepochopitelný. I když se Netflix k prodeji dvou novinek dosud nevyjádřil, lidé z branže si nový přístup Netflixu vysvětlují snahou šetřit a udržet přibližně stejnou úroveň výdajů na obsah jako v loňském roce, tedy asi 17 miliard dolarů. Zřejmá je navíc i snaha Netflixu navyšovat zisk oproti dřívějšímu zaměření na počet předplatitelů.

Bruguésův film The Inheritance se odehrává v předvečer 75. narozenin miliardáře Charlese Abernathyho, který pozve své čtyři děti k sobě domů, protože se obává, že jej chce někdo zabít. Aby si zajistil jejich pomoc, dá Abernathy v sázku dědictví každého z nich - pokud bude za úsvitu nalezen mrtvý, přijdou o všechno. Gouletův thriller House/Wife sleduje matku, která se zotavuje z brutální nehody. Se svou rodinou se nastěhuje do moderního inteligentního domu, avšak věci se zvrtnou, když zjistí, že se ji systém umělé inteligence v domě snaží zabít. Dosud není jasné, kde nakonec filmy skončí, na Netflixu je ale neuvidíme.

Zdroj: Collider

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
O čem bude The Last of Us 2? Tvůrce seriálu potvrdil příběh schváleného pokračování
O čem bude The Last of Us 2? Tvůrce seriálu potvrdil příběh schváleného pokračování
29.01.2023 13:40:00 | Filmové novinky

HBO už po dvou odvysílaných epizodách potvrdilo, že se nejsledovanější sci-fi seriál současnosti dočká pokračování. Ačkoli se okolo The Last of Us vyrojila i řada spekulací, tvůrce Neil Druckmann jasně řekl, kam se bude příběh ubírat.

Nejšílenější horor roku diváci nevydýchali. Nekompromisní je i v cenzurované verzi
Nejšílenější horor roku diváci nevydýchali. Nekompromisní je i v cenzurované verzi
29.01.2023 13:00:00 | Filmové novinky

Zatímco na festivalu Sundance byl nový snímek syna Davida Cronenberga Infinity Pool uveden v necenzurované podobě s ratingem NC-17, do amerických kin následně zamířil v upravené verzi, která je přístupná i nezletilému publiku. Jenže ani to nový nekompromisní horor vůbec nevydýchalo a mluví o silně znechucujícím zážitku.

Nová sci-fi řežba s dinosaury se blíží. Trailer slibuje prehistorického Predátora
Nová sci-fi řežba s dinosaury se blíží. Trailer slibuje prehistorického Predátora
27.01.2023 17:34:00 | Filmové novinky

Prvotřídní hororoví tvůrci spojili síly, rozhodli se vykročit z komfortní zóny a nabídnout divákům velkolepé akční sci-fi 65, které se objeví v kinech už 16. března.

Seriálové zářezy u HBO nekončí. Rozlučte se s dvěma komiksovými hity
Seriálové zářezy u HBO nekončí. Rozlučte se s dvěma komiksovými hity
27.01.2023 16:05:00 | Filmové novinky

Minulý týden jsme informovali o konci teenagerského vztahového seriálu Super drbna od HBO. Stejná stanice nyní ohlásila, že ukončuje své dvě komiksové pecky Titans a Doom Patrol, které si u kritiků i diváků drží vysoké hodnocení.