FB pixel TP pixel
O čem bude The Last of Us 2? Tvůrce seriálu potvrdil příběh schváleného pokračování © HBO Max

O čem bude The Last of Us 2? Tvůrce seriálu potvrdil příběh schváleného pokračování

HBO už po dvou odvysílaných epizodách potvrdilo, že se nejsledovanější sci-fi seriál současnosti dočká pokračování. Ačkoli se okolo The Last of Us vyrojila i řada spekulací, tvůrce Neil Druckmann jasně řekl, kam se bude příběh ubírat.

29. 1. 2023 13:40 | Filmové novinky

Rekordní sledovanost první epizody a rostoucí sledovanost u druhé epizody donutily HBO k oznámení, že The Last of Us získá očekávanou druhou řadu. Té bychom se mohli dočkat nejdříve na konci roku 2024. Dá se ale očekávat, že seriál dorazí až během první poloviny roku 2025. Ostatně tvůrci seriálu Craig Mazin a Neil Druckmann již dříve v rozhovorech pro The Hollywood Reporter potvrdili, že by měli v pokračování navázat na videoherní předlohu a stejně jako v případě první řady by ji rádi adaptovali velmi věrně. The Last of Us: Part II se přitom odehrává (nehledě na některé flashbacky) 4 roky po konci první části, přičemž je nutné, aby mimo jiné povyrostla představitelka Ellie Bella Ramsey.

Druckmann s Mazinem si nicméně uvědomují, že adaptace druhého herního dílu nebude tak „snadná“ jako v případě jedničky, kdy šlo dějovou linii vcelku snadno překlopit 1:1. Druhý díl totiž výrazně střídá dvě perspektivy znepřátelených stran, které dohromady odhalují zvrácenost a nesmyslnost nekonečného kruhu msty a násilí, které na sobě jednotlivé frakce přežívajícího lidstva páchají. Již dříve tak bylo jasně naznačeno, že ačkoli půjde o adaptaci druhého herního dílu, s největší pravděpodobností bude nutné osudové 3 dny v Seattlu a následné události rozdělit minimálně do dvou řad. Což by vzhledem k obřímu zájmu diváků o značku neměl být žádný problém. Diváci se tak mohou těšit na čerstvou porci traumatizujících událostí z druhého dílu, které před lety poštvaly proti Druckmannovi řadu hráčů, kteří dodnes nepochopili, že svět je komplikovanější než jeden úhel pohledu a pointou dobrého vyprávění je mimo jiné to, že si postavy musí projít peklem a ideálním prostředkem k jeho nastartování je šokující zabíjení milovaných postav.

Zdroj: THR

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejšílenější horor roku diváci nevydýchali. Nekompromisní je i v cenzurované verzi
Nejšílenější horor roku diváci nevydýchali. Nekompromisní je i v cenzurované verzi
29.01.2023 13:00:00 | Filmové novinky

Zatímco na festivalu Sundance byl nový snímek syna Davida Cronenberga Infinity Pool uveden v necenzurované podobě s ratingem NC-17, do amerických kin následně zamířil v upravené verzi, která je přístupná i nezletilému publiku. Jenže ani to nový nekompromisní horor vůbec nevydýchalo a mluví o silně znechucujícím zážitku.

Nová sci-fi řežba s dinosaury se blíží. Trailer slibuje prehistorického Predátora
Nová sci-fi řežba s dinosaury se blíží. Trailer slibuje prehistorického Predátora
27.01.2023 17:34:00 | Filmové novinky

Prvotřídní hororoví tvůrci spojili síly, rozhodli se vykročit z komfortní zóny a nabídnout divákům velkolepé akční sci-fi 65, které se objeví v kinech už 16. března.

Seriálové zářezy u HBO nekončí. Rozlučte se s dvěma komiksovými hity
Seriálové zářezy u HBO nekončí. Rozlučte se s dvěma komiksovými hity
27.01.2023 16:05:00 | Filmové novinky

Minulý týden jsme informovali o konci teenagerského vztahového seriálu Super drbna od HBO. Stejná stanice nyní ohlásila, že ukončuje své dvě komiksové pecky Titans a Doom Patrol, které si u kritiků i diváků drží vysoké hodnocení.

Druhý díl The Last of Us měl začít děsivou smrtí. Tvůrci odhalili krutou minulost Tess
Druhý díl The Last of Us měl začít děsivou smrtí. Tvůrci odhalili krutou minulost Tess
26.01.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Tvůrci hitového seriálu The Last of Us v podcastu věnovanému tomuto zombie thrilleru prozradili, že měli pro postavu Tess přichystanou drsnou podzápletku, která měla její příběh učinit vrstevnatější a dojemnější.