FB pixel TP pixel
Disney začal blokovat sdílení hesel jako Netflix. Požaduje výrazný příplatek © Disney Plus

Disney začal blokovat sdílení hesel jako Netflix. Požaduje výrazný příplatek

Streamovací služba Disney Plus po vzoru Netflixu zahájila tažení proti sdílení hesel. Akce se právě rozběhla ve Spojených státech, Česko by mělo následovat v nebližší době.

Streaming novinky 26. 9. 2024 17:00 | Streaming novinky

Již v červenci jsme upozorňovali, že se po Netflixu chystá omezit neautorizované sdílení hesel v dohledné době i streamovací splatforma Disney+. A nyní nastal ten čas. Mediální konglomerát zahájil v USA opatření proti sdílení hesel, které se již brzy rozšíří i do ostatních zemí, včetně České republiky. Pravidla jsou velmi podobná těm od Netflixu – cílem je zajistit, aby účty byly využívány pouze v rámci jedné domácnosti. Pokud budete chtít sdílet svůj účet s někým, kdo nežije pod stejnou střechou, budete si muset připlatit za takzvaného „extra člena.“

Za každého dalšího uživatele mimo domácnost je potřeba zaplatit stejně jako u Netflxu, tedy 7,99 dolarů měsíčně, což je v přepočtu kolem 180 korun. V Česku zatím platíme Netlixu za extra uživatele 99 korun. Omezení sdílení hesel má motivovat uživatele, aby využívali své účty legálně, a to i v případě, že je chtějí sdílet s přáteli nebo rodinou, kteří žijí jinde. Celou akci Disney spouští před plánovaným zvýšením cen předplatného, které zasáhne všechny regiony, kde Disney+ působí. Navyšování měsíčního poplatku je obligátně vysvětlováno rostoucími náklady na produkci nového obsahu a dalšími investicemi, které mají platformu posunout vpřed. Disney se tak řadí k dalším streamovacím službám, které v nedávné době zdražily, ať už šlo o Netflix, Youtube Premium, SkyShowtime či Max.

Zdroj: MediaGuru / Disney

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

YouTube skokově zdražuje předplatné. Nově zaplatíte až o 45 procent víc
YouTube skokově zdražuje předplatné. Nově zaplatíte až o 45 procent víc
22.09.2024 12:45:00 | Streaming novinky

Po streamovacích službách Netflix, Disney Plus, SkyShowtime nebo Max zdražuje i platforma YouTube. Její předplatné Premium zdraží v základu téměř o 20 procent, navýšení ceny však dosahuje i téměř 50 procent.

Disney+ láká na rekordně nízkou zaváděcí cenu. Vábí před velkým zdražením
Disney+ láká na rekordně nízkou zaváděcí cenu. Vábí před velkým zdražením
13.09.2024 17:30:00 | Streaming novinky

Jak jsme psali před pár týdny, služba Disney+ se v zahraničí rozhodla pro své páté výročí od spuštění dát opět nové ceny. A tentokrát se to týká i Česka. Ještě před novými cenami, které pro někoho zlevní a pro někoho zdraží (vážně) ale dochází k rekordní slevové akci.

Seriálový Pán prstenů prý není propadák. Amazon však manipuluje čísla a neříká celou pravdu
Seriálový Pán prstenů prý není propadák. Amazon však manipuluje čísla a neříká celou pravdu
11.09.2024 16:00:00 | Streaming novinky

Je tomu jen pár dní, co veskrze bídné, v nejlepším případě průměrné recenze 2. řady Pána Prstenů: Prstenů moci potvrdily podobně špatná první data o sledovanosti seriálu. Amazon však nyní přispěchal s vlastními čísly, aby řeči o historickém propadáku zmírnil. Zapomněl je ale dát do potřebného kontextu, takže celá věc působí spíš jako snaha uhasit obří požár.

Netflix zdražuje předplatné všem Čechům. Někteří zaplatí téměř o 100 korun více
Netflix zdražuje předplatné všem Čechům. Někteří zaplatí téměř o 100 korun více
09.09.2024 12:00:00 | Streaming novinky

Už před měsícem bylo víceméně jasné, že Netflix poprvé po příchodu do Česka zdraží. Nyní už je ale vše potvrzeno a navýšení cen se netýká jen nových předplatitelů, ale rovnou všech uživatelů streamovací služby. V nejvyšší kombinaci cena naroste téměř o sto korun.