FB pixel TP pixel
Disney omezí sdílení účtů v Česku i blokaci reklam. Nové podmínky platí od září © Marvel Studios

Disney omezí sdílení účtů v Česku i blokaci reklam. Nové podmínky platí od září

Služba Disney Plus oznámila předplatitelům změny ve smluvních podmínkách, které jasně naznačují, jakým směrem se platforma hodlá do budoucna vydat. Po vzoru Netflixu nás skutečně čeká omezování sdílení hesel, reklamní tarify a rušení účtů, které reklamu začnou blokovat.

Streaming novinky 31. 7. 2024 17:20 | Streaming novinky

Disney na své platformě Disney Plus před časem měnil způsob přihlašování a dosavadní účty překlopil na platformu MyDisney, která sdružuje přihlášení i pro další části jeho služeb jako jsou například Disneylandy, Disney obchody nebo další streamovací služby jako Hulu či ESPN+. Změna navíc působila dojmem, že se Disney připravuje na změny předplatného a především na limitování sdílení účtů po vzoru Netflixu. Nyní služba Disney Plus rozeslala oficiální oznámení o změně podmínek předplatného a plánované změny tarifů či omezování sdílení účtů už je víceméně jasné.

Nové podmínky služeb

Nové podmínky začnou platit od 1. září 2024 a Disney v e-mailu prosí všechny příjemce, aby si je dobře přečetli, jelikož porušování některých pravidel může vést k ukončení předplatných. Disney doslova uvádí, že „pokud s podmínkami nesouhlasíte, můžete předplatné Disney+ zrušit. Pokud máte roční předplatné, do termínu jeho obnovení vám zbývá víc než měsíc a chcete ho zrušit, jednoduše nám do 30 dnů od obdržení tohoto e-mailu zavolejte nebo se s námi spojte online na chatu. Telefonní číslo pro vaši oblast, pokud je dostupné, najdete v centru nápovědy Disney+. Pokud své předplatné Disney+ nezrušíte, bude pokračovat podle aktualizovaných podmínek.“

Nově oznámené změny se týkají tohoto:

  • Zjednodušujeme smlouvu tak, aby byla srozumitelnější.
  • Změnili jsme znění smlouvy, aby počítala i s novými tarify, které si můžete pořídit, a také aby umožňovala přejít na jiný tarif tam, kde je to možné. Obsahuje ustanovení, které jasně uvádí, že všechny tarify mohou v omezené míře obsahovat reklamu, propagační obsah, prezentaci značek, sponzorská sdělení a podobně, včetně reklam, které jsou součástí živého obsahu nebo speciálních událostí s tradičními reklamními přestávkami.
  • Upravili jsme strukturu smlouvy a začlenili nová ustanovení, která umožní předplatiteli povolit přístup k Disney+ „dalšímu členovi“.
  • Zahrnuli jsme ustanovení, které zakazuje blokování reklam a které uvádí, že v případě takové aktivity můžeme předplatné mimo jiné (a po patřičném oznámení) pozastavit nebo ukončit.
  • Aktualizovali jsme smlouvu, aby bylo jasné, že předplatitelé, kteří platí prostřednictvím dárkové karty, nemusejí zadávat kartu pro pravidelné platby.
  • Upřesňujeme, jakým způsobem můžete svůj účet sdílet s dalšími lidmi.
  • Také upřesňujeme, že postupy, které používá třetí strana jako prodejce Disney+ (např. obchod s aplikacemi) k tomu, aby vás informovala o změně ceny, se mohou lišit od postupů používaných společností Disney.
  • Přidali jsme další vysvětlení týkající se balíčků, které mohou být nabízené v budoucnu.
  • Potvrzujeme, že vás předplatné opravňuje k přístupu k Disney+ v rámci vaší oblasti a že vám můžeme umožnit streamování obsahu Disney+ i mimo tuto oblast. Nijak tím nejsou dotčena vaše práva na přenositelnost v rámci EU (pokud se na vás vztahují). Upozorňujeme ale, že i když je služba Disney+ dostupná jinde než ve vaší původní oblasti, je možné, že na tomto jiném místě nebudete moct obsah streamovat.
  • Nové znění obsahuje ještě další drobné nebo podružné změny a aktualizace.
  • Pokud jste souhlasili se smlouvou s předplatitelem ve verzi z roku 2023, většinu z uvedených změn už obsahuje. Nejdůležitější změnou proti verzi z roku 2023 je změna struktury v souvislosti s funkcí „dalšího člena“ a s ní související nové ustanovení.

Důležitá je především zmínka o tom, že nová smlouva počítá s novými tarify a potenciálním přechodem uživatelů na něj. Plus samozřejmě zcela očividné oznámení, že „všechny tarify mohou v omezené míře obsahovat reklamu, propagační obsah, prezentaci značek, sponzorská sdělení a podobně, včetně reklam, které jsou součástí živého obsahu nebo speciálních událostí s tradičními reklamními přestávkami“, které odkazuje na strategii Disneyho zavést verzi služby s reklamou po vzoru Netflixu i v Česku. Na reklamu se pak váže zákaz blokování reklamy, který vás může stát předplatné, pokud ho Disney u vašeho účtu odhalí. Plus samozřejmě nelze přehlédnout informaci o ustanovení, „která umožní předplatiteli povolit přístup k Disney+ dalšímu členovi,“ což je opět odkaz na dokupování dalších nerodinných členů do účtu vaší domácnosti.

Oficiálně zatím Disney změny tarifů, ani radikální změny k přístupu k uživatelům v Česku neoznámil. S novými podmínkami už je však definitivně připraven na brzké spuštění a limitaci sdílení napříč vašimi kamarády.

Zdroj: Disney Plus

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

Apple trápí nedostatek předplatitelů a chce být jako Netflix. Touží po reklamách
Apple trápí nedostatek předplatitelů a chce být jako Netflix. Touží po reklamách
31.07.2024 14:30:00 | Streaming novinky

Apple TV+ je jednou z posledních streamovacích služeb, které nenabízí levnější předplatné s reklamou. To se pravděpodobně brzy změní, protože podle zákulisních zpráv Apple tento tarif hodlá v dohledné době ve vybraných teritoriích zavést.

Krvavé finále Rodu draka je konečně tady! Trailer slibuje největší bitvu a nulové slitování
Krvavé finále Rodu draka je konečně tady! Trailer slibuje největší bitvu a nulové slitování
29.07.2024 18:00:00 | Streaming novinky

Rod draka má za sebou předposlední díl a v novém traileru láká na finále 2. řady, v níž bychom se konečně měli dočkat další velké bitvy mezi Černými a Zelenými. Řada draků získala nové jezdce a z ukázky je patrné, že Rhaenyra, Aemond i další postavy se chystají na další krvavý tanec draků.

Netflix slaví ničení konkurence. Vystihl chyby Disneyho i Maxu a testuje nový vzhled
Netflix slaví ničení konkurence. Vystihl chyby Disneyho i Maxu a testuje nový vzhled
19.07.2024 10:00:00 | Streaming novinky

Netflix znovu jako první reportuje čísla za uplynulé čtvrtletí. A jak už jsme si poslední dobou zvykli, majitelé či akcionáři mohou jen jásat, protože streamer rozboural všechna očekávání a přidal hned nových 8 milionů nových předplatitelů. Dál tedy suverénně vede ve streamovacích válkách. Dovolil si i kritizovat konkurenci.

Češi drtí Netflix víc, než se myslelo. Detailní statistiky odhalily úspěch desítek filmů
Češi drtí Netflix víc, než se myslelo. Detailní statistiky odhalily úspěch desítek filmů
14.07.2024 14:00:00 | Streaming novinky

Zatímco u kin čísla divácké návštěvnosti nalezneme poměrně snadno, streamovací služby bývají velkou neznámou. A to nejen pro obyčejné smrtelníky, ale i pro samotné tvůrce a jejich filmy. Tedy až donedávna, kdy Netflix začal sdílet počet sledovaných hodin u svého obsahu. Jaké jsou trendy a největší úspěchy českých filmů?