FB pixel TP pixel
Disney Plus zakáže sdílení hesel ještě letos. Šéf studia odhalil časový plán © Marvel Studios

Disney Plus zakáže sdílení hesel ještě letos. Šéf studia odhalil časový plán

Před dvěma měsíci se společnost Disney po vzoru Netflixu definitivně rozhodla bojovat se sdílením hesel. Šéf Disneyho Bob Iger nyní prozradil, kdy si bude divák za sledování účtu mimo domácnost muset připlatit.

Streaming novinky

V roce 2023 se Netflix jako první streamovací služba pustil do boje proti sdílení hesel a začal uživatelům účtovat poplatek za přidání dalšího diváka, který se nacházel mimo určenou domácnost. Prudký nárůst předplatitelů Netflixu v loňském roce poměrně jasně naznačil, že tento odvážný krok se vyplatil. K podobným opatřením se proto postupně přidávají i další streameři, což před nedávnem potvrdili v HBO a před několika měsíci i u Disneyho. Nyní v rozhovoru pro televizi CNBC ředitel Disneyho Bob Iger uvedl, že společnost plánuje v červnu spustit „první skutečný nájezd na sdílení hesel“. Iger představil plán, podle kterého zavádění pravidel začne postupně „na několika trzích v pár zemích“ (zřejmě ještě mimo Česko). V září se pak rozšíří na všechny předplatitele.

Pravidla společnosti Disney proti sdílení hesel původně vstoupila v platnost pro nové předplatitele v USA od 25. ledna a pro stávající členy byla zavedena 14. března. Předplatitelé podezřelí z nesprávného sdílení se tak v létě dočkají výzvy k přihlášení vlastního předplatného a za dodatečný poplatek si mohou popřípadě přidat i členy mimo svou domácnost. Disney však zatím neposkytl žádné podrobnosti o tom, jaká bude dodatečná cena či jakým systémem bude určovat kdo je a není členem domácnosti. Je ale pravděpodobné, že bude využívat podobnou metodu jako Netflix, který sleduje IP adresy, z nichž dedukuje hlavní domácnost, kterou uživatelé navíc musí potvrdit. Kdokoli není u Netflixu připojen v rámci dané IP adresy, je posléze vyzván k založení vlastního účtu, případně může být přidán do domácnosti za poplatek 79 Kč/měsíc.

Zdroj: The Verge

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Voyo ostře doráží na Netflix a chystá 25 novinek. Počet předplatitelů překonal plány
Voyo ostře doráží na Netflix a chystá 25 novinek. Počet předplatitelů překonal plány
04.04.2024 16:00:00 | Streaming novinky

Skupina Nova oznámila čerstvá čísla předplatitelů pro Česko a Slovensko, která podle ředitele Daniela Grunta překonávají dosavadní plány. Nova zároveň odhalila chystané projekty, s nimiž se pokusí definitivně dobýt tuzemský streamovací trh. Nebudou ale chybět ani novinky pro samotnou televizi.

HBO všem předplatitelům zhorší kvalitu. Od 21. května bude chtít více peněz
HBO všem předplatitelům zhorší kvalitu. Od 21. května bude chtít více peněz
28.03.2024 11:30:00 | Streaming novinky

Služba HBO Max, jak ji známe, 21. května zanikne. Na jejím místě vznikne nová služba Max, která již ztratí ikonické HBO v názvu, protože společnost Warner Bros. Discovery již nechce stavět především na obsahu slavné kabelové televize. Se změnou služby dojde i ke změně tarifů. A bohužel se dosavadním uživatelům zhorší kvalita služby.

HBO končí. Max odstartuje v květnu s dvěma tarify a sportovním balíčkem
HBO končí. Max odstartuje v květnu s dvěma tarify a sportovním balíčkem
21.03.2024 17:00:00 | Streaming novinky

A je to tady, spuštění Maxu v Česku má konečně datum. Staronové platformy se dočkáme stejně jako většina dalších států 21. května, tedy právě včas na letošní olympijské hry a novou řadu Rodu draka. Nové bude nejen jméno, ale i technický podvozek. Dostaneme hned dva různé tarify plus sportovní balíček.

HBO si došlápne na neplatiče. Oznámilo brzký konec sdílení hesel
HBO si došlápne na neplatiče. Oznámilo brzký konec sdílení hesel
05.03.2024 15:00:00 | Streaming novinky

Netflix nastavil trend a nyní ho budou ostatní hráči následovat. Zatímco studio Disney začalo bránit části uživatelů ve sdílení hesel již před několika týdny, HBO přichází s oficiálním potvrzením právě teď. Neplatícím divákům zbývá několik posledních měsíců.