FB pixel TP pixel
Smysl pro tumor je mnohem větším hitem, než se myslelo. ČT uspěla u starších i mladších diváků © Česká televize

Smysl pro tumor je mnohem větším hitem, než se myslelo. ČT uspěla u starších i mladších diváků

Česká televize se pochlubila čísly sledovanosti svého právě ukončeného seriálu Smysl pro tumor. Data ukazují, že velkou roli u počtu diváků hraje i možnost dodatečného zhlédnutí.

Streaming novinky

Nový seriál z dílny České televize Smysl pro tumor má za sebou skvělou jízdu televizním vysíláním. Seriál byl poprvé nasazen 7. ledna a poslední dil byl odvysílán 25. února, kontinuálně si však držel fantastickou sledovanost a vládl bez přestávky nedělní sledovanosti. Jak uvádí server MediaGuru, průměrně pořad vycházející z belgické předlohy a reálného příběhu sledovalo 1,35 milionů diváků s podílem sledovanosti 31,05 % v rámci kategorie 15+.

Zásadní odložené sledování

Data ATO-Nielsen a České televize však ukazují, že důležité není jen živé vysílání v televizi, ale také odložená sledovanost, která z celkové živé sledovanosti přidává 48 procent. Většina dodatečných diváků mimo živé vysílání seriál sledovala odloženě rovněž v TV, okolo 100 tisíc diváků epizody pravidelně sledovalo zpětně skrze web. Nejmenší podíl diváků seriál sledoval živě na webu, kde se sledovanost pohybovala průměrně jen okolo 13 procent.

„Seriál vyhledávaly více ženy než muži. Z věkových skupin pak nejvíce bavil diváky ve věku 45-64 let a také mladé diváky 15-24 let. Nejvyššího podílu dosáhl Smysl pro tumor u vysokoškoláků, zájem s dosaženým vzděláním prudce stoupal. Regionálně je nadprůměrný zájem u diváků z Prahy, východních Čech a střední Moravy,“ dodala v tiskové zprávě České televize vedoucí výzkumu a analýz Renata Týmová.

Zdroj: MediaGuru / MAM

Netflix slaví tři nové hity s rekordní sledovaností. Bodují kriminálky i boj o přežití
Netflix slaví tři nové hity s rekordní sledovaností. Bodují kriminálky i boj o přežití
21.02.2024 16:40:00 | Streaming novinky

Netflixu se nabídka konce roku 2023 a začátku roku 2024 nesmírně podařila a největší streamer světa nyní sbírá zasloužené plody úspěchu. Všechny jeho sledované kategorie totiž zažívají statistické otřesy a mění se pořadí historicky nejúspěšnějších titulů. Do vybraného klubu megahitů už kupříkladu téměř nepatří Zaklínač.

SkyShowtime v Česku zdražuje a zavádí reklamy. Technická kvalita ceně neodpovídá
SkyShowtime v Česku zdražuje a zavádí reklamy. Technická kvalita ceně neodpovídá
16.02.2024 13:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služba SkyShowtime, která spojuje filmovou nabídku studií Universal a Paramount, oznámila velké změny v předplatném. V průběhu dubna změní cenovou politiku a z dosavadního jednoho tarifu vzniknou dva. Jeden levnější s reklamou a druhý dražší bez reklam.

Nejpopulárnější pořady na Prima+ odhaleny. Jejich kvalita prozrazuje mnohé
Nejpopulárnější pořady na Prima+ odhaleny. Jejich kvalita prozrazuje mnohé
08.02.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Televize Prima se po roce pochlubila s počty předplatitelů a také statistikami popularity žánrů, filmů a také originálních pořadů. Výčet je to vskutku zajímavý a jasně ukazuje, jaká je cílová skupina televize a streamovací platformy. O kvalitě se v mnoha případech mluvit nedá.

Disney v totální krizi: Zdražení streaming nespasilo, Marvel změní plány, do kin půjde Moana 2
Disney v totální krizi: Zdražení streaming nespasilo, Marvel změní plány, do kin půjde Moana 2
08.02.2024 9:40:00 | Streaming novinky

Neradostné zprávy aktuálně přednesl šéf Disney, Bob Iger, v pravidelném kvartálním reportu pro akcionáře. Počtvrté z posledních pěti čtvrtletí klesl počet předplatitelů služby Disney+, tentokrát o 1,3 milionů účtů na hlavních trzích. Na vině je zdražení i menší porce novinek. Proto Iger ohlásil spoustu nových titulů pro následující roky.