FB pixel TP pixel
Disney+ začne 12. listopadu ve 3 zemích. Dostupný bude i na PS4 © TMDB

Disney+ začne 12. listopadu ve 3 zemích. Dostupný bude i na PS4

Netflix již brzy získá mocného konkurenta. Studio Walt Disney totiž finišuje poslední přípravy a už v listopadu si fanoušci ve třech zemích budou moci pustit své oblíbené filmy a seriály. Zároveň také víme, které společnosti budou s Disneyem spolupracovat.

Streaming novinky

Na Disney+ uvidí diváci kompletní nabídku snímků a seriálů z produkce slavného myšáckého studia, tedy nejnovější díly Star Wars, filmy z Marvel Cinematic Universe a také všechny slavné disneyovky včetně nejnovějších hraných remaků. Vedle toho služba nabídne i projekty z nedávno koupeného studia Fox, tedy například druhý nejvýdělečnější film všech dob Avatar, či detektivní podívanou Vražda v Orient expresu. Celkem má Disney minimálně na americkém trhu nabídnout přes 300 snímků a přes 7000 epizod televizních seriálů. A to za velmi přijatelnou cenu 6,99 dolarů.

Česká premiéra Disney+ zatím visí ve hvězdách, již nyní však víme, že jako první se služby už 12. listopadu dočkají fanoušci v USA, Kanadě a také evropském Nizozemsku. O týden později Disney vpadne i do Oceánie, konkrétně do jejích největších zemí Austrálie a Nového Zélandu. Cenová úroveň předplatného se přitom bude odvíjet od měnového kurzu, když levnější australský a kanadský dolar způsobil stanovení ceny pro tyto regiony na 8,99 dolarů. Obyvatelé Nizozemí si zaplatí 6,99 Eur. V případě vstupu Disney+ do České republiky tudíž můžeme počítat s částkou okolo 180 až 200 korun.

Disney+ začne 12. listopadu ve 3 zemích. Dostupný bude i na PS4 © TMDB

Studio slavného ušatého myšáka rovněž neponechává nic náhodě v technické oblasti a hodlá od začátku expandovat do světa skrze různé platformy a zařízení. Aplikace Disney+ bude tudíž dostupná na zařízeních Applu, Googlu, Xboxu i Sony Playstation. Ve výčtu zatím chybí Amazon, na kterém si Disney+ zatím nepustíme. Nebylo však zveřejněno, proč k dohodě nedošlo. Zda je to limitacemi hardwaru, či Amazon nebyl nakloněn konkurenci ke svému Amazon Prime. Disney každopádně již dříve potvrdil, že do dvou let hodlá svou streamovací službu rozšířit do všech důležitých trhů.

 403 zobrazení   13 se líbí
Daredevil a spol. se vrátí na Disney+. Marvel chystá i seriály mimo MCU
Daredevil a spol. se vrátí na Disney+. Marvel chystá i seriály mimo MCU
16.08.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Šéf marvelovské televizní sekce Jeph Loeb se vyjádřil k Netflixem náhle ukončeným komiksovým seriálům jako Daredevil nebo Luke Cage, a nyní láká na další projekty směřované na Disney+.

HBO Max nakupuje, za Teorii velkého třesku a Dva a půl chlapa dá miliardy
HBO Max nakupuje, za Teorii velkého třesku a Dva a půl chlapa dá miliardy
15.08.2019 | Streaming novinky

Po Přátelích HBO Max pokračuje v nákupech, za které je připraveno zaplatit astronomickou částku. Ve hře je dohoda v hodnotě až 1,5 miliardy dolarů, Teorie velkého třesku a Dva a půl chlapa.

Tvůrci Hry o trůny Benioff a Weiss míří na Netflix za pohádkovou smlouvou
Tvůrci Hry o trůny Benioff a Weiss míří na Netflix za pohádkovou smlouvou
08.08.2019 14:00:00 | Streaming novinky

Netflix ve středu oznámil, že podepsal nemalý kontrakt se showrunnery Hry o trůny Davidem Benioffem a D.B. Weissem. Dvojice na jeho základě bude psát, produkovat a režírovat pod hlavičkou Netflixu nové filmy a seriály. Smlouva má údajně hodnotu 200 milionů dolarů.

Originalita stranou. Disney chystá remaky Sám doma a Noci v muzeu
Originalita stranou. Disney chystá remaky Sám doma a Noci v muzeu
07.08.2019 19:00:00 | Streaming novinky

Studio Disney pokračuje ve svém veleúspěšném tažení, ve kterém adaptuje své bohaté portfolio úspěšných animovaných a hraných filmů. Po nákupu studia Fox se proto logicky rozhodlo pustit i do jeho franšíz.