FB pixel TP pixel
Na Doctora Strange už do kina nechoďte. Megahit od Marvelu míří online © Marvel Studios

Na Doctora Strange už do kina nechoďte. Megahit od Marvelu míří online

Disney konečně odhalil termín online premiéry svého posledního hitu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. A dobrou zprávou je, že si film užijí online v brzkém termínu i čeští diváci, protože již bude v České republice dostupná streamovací služba Disney Plus.

5. 6. 2022 17:00 | Filmové novinky

Marvel stále neselhává a svou velkofilmovou bárku nadále suverénně posouvá světovými kiny. Aktuálně má u filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství utrženo již 900 milionů dolarů. A to navzdory poněkud průměrným recenzím. Není divu, že se řada diváků těší na opáčko v pohodlí domova, případně si mnozí jistě dopřejí film poprvé až v momentě, kdy vstoupí na službu Disney Plus. A Disney oznámil, že se tak stane již 22. června, což odpovídá zkrácenému distribučnímu oknu, které se po covidu ustálilo na 45 dnech od premiéry v kinech.

Premiéra 22. června tedy potvrzuje, že nejen Warneři, ale i Disney hodlá razantně změnit způsobit distribuce filmu v online prostoru a na svůj SVOD snímek Sama Raimiho pošle ve stejnou chvíli jako na iTunes či Google Play, tedy TVOD platformy, kde se snímky pouze individuálně půjčují či kupují. A jelikož již od 14. června bude služba Disney Plus dostupná i v České republice a Disney tyto premiéry uvádí globálně, je více než jasné, že i tuzemští předplatitelé uvidí nejnovější marvelovku i ve své nabídce. Samozřejmě by neměla chybět česká podpora v podobě dabingu a titulků. Doctor Strange navíc dorazí jen dva týdny po premiéře nového marvelovského seriálu Ms. Marvel (v zahraničí 8. června, u nás se spuštěním služby 14. června), takže šestý měsíc roku bude pro fanoušky komiksů hotovým požehnáním. 7. července pak vstoupí do kin další očekávaný snímek Thor: Láska jako hrom s Chrisem Hemsworthem.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
HBO právě zrušilo svůj nejlepší sci-fi seriál. Fanoušci doufají v záchranu
HBO právě zrušilo svůj nejlepší sci-fi seriál. Fanoušci doufají v záchranu
05.06.2022 10:30:00 | Filmové novinky

Masakr u Warner Bros. očividně jen tak nepoleví. Po zrušení seriálů stanice CW se nyní pomyslné „Oko Mordoru“ nového majitele stočilo směrem k HBO Max. A hned zrušilo jeden z nejzajímavějších sci-fi seriálů posledních let. Možná ale existuje naděje na záchranu.

Co sledovat v červnu na Netflixu? Streamovací gigant představuje největší hity
Co sledovat v červnu na Netflixu? Streamovací gigant představuje největší hity
03.06.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Netflix zveřejnil nové video, ve kterém láká na své největší červnové hity. Ve výběru streamera nechybí velké filmové události i seriály, od nichž si Netflix slibuje navýšení počtu předplatitelů, kteří službu v posledním kvartálu spíše opouští.

Seriálový nářez se vrací. Trailer nového Papírového domu bere dech
Seriálový nářez se vrací. Trailer nového Papírového domu bere dech
03.06.2022 13:00:00 | Filmové novinky

Už 24. června představí Netflix novou verzi svého španělského hitu Papírový dům. Tentokrát misi do tiskárny cenin podnikne tým zlodějíčků z Jižní Koreje, který se rozhodne bojovat proti bohatnutí bohatých a chudnutí chudých.

Hry z Playstationu nemíří jen na Netflix: Kde uvidíme hity God of War a Horizon?
Hry z Playstationu nemíří jen na Netflix: Kde uvidíme hity God of War a Horizon?
02.06.2022 11:30:00 | Filmové novinky

Studio Sony se po filmové adaptaci Uncharted s Tomem Hollandem a připravovaném postapokalyptickém seriálu The Last of Us rozhodlo převést do seriálového světa další významné videoherní značky.