FB pixel TP pixel
Peníze snů i vlastní tryskáč. Downey obdrží za návrat k Marvelu miliardy a dárečky © Marvel Studios

Peníze snů i vlastní tryskáč. Downey obdrží za návrat k Marvelu miliardy a dárečky

Je to jen pár dní, co se Robert Downey Jr. vrátil k Marvelu a bylo potvrzeno, že ho uvidíme v nové záporné roli Doctora Dooma. Nyní bylo rovněž odhaleno, na jaký plat si někdejší představitel Iron Mana přijde. A jsou to samozřejmě neskutečné peníze.

Filmové novinky 30. 7. 2024 16:40 | Filmové novinky

Marvel oznámením o návratu Roberta Downey Jr. do své sbírky superhrdinů ohromil před pár dny svět. Netrvalo dlouho a magazín Variety přinesl informaci, že Downeyho spasitelský nástup do role arcipadoucha Doctora Dooma rozhodně není zadarmo. Zdroje magazínu potvrdily, že si někdejší herecký představitel Iron Mana přijde za účinkování ve filmech Avengers: Doomsday a Avengers: Secret Wars na neskutečné peníze, které se mají pohybovat nad částkou 80 milionů dolarů, tedy okolo 2 miliard korun. Na 80 milionů dolarů si pak přijdou samotní režiséři Joe a Anthony Russo.

Režiséři podle všeho nebudou mít dodatečné tantiémy a vyplacena jim bude tvrdá částka. Mají však mít ve smlouvách limity, při jejichž překročení je čekají bonusy. Tyto limity jsou nastaveny na tržby 750 milionů dolarů a 1 miliardu celosvětově. Oba režiséři navíc získají producentský kredit skrze svoji společnost AGBO. To u Marvelu není obvyklé, neboť ten obvykle pracuje pouze in-house.

Downeyho naopak čeká celá řada dalších bonusů. Kromě pohádkové výplaty, jež by mohla sahat až ke 100 milionům dolarů, dostane během práce na filmech soukromý tryskáč, vlastní ochranku a také přívěsové městečko. To všechno pro herce, který již z Marvelu vytěžil mezi 500 a 600 miliony dolary. natáčení nových Avengers je plánované na druhé čtvrtletí příštího roku.

Zdroj: Variety

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Brilantní thriller se sériovým vrahem ožívá ve skvělém traileru. Zabiják Šakal je postrachem
Brilantní thriller se sériovým vrahem ožívá ve skvělém traileru. Zabiják Šakal je postrachem
30.07.2024 14:15:00 | Filmové novinky

V prosinci bude mít na streamovací platformě SkyShowtime premiéru špionážní thriller The Day of the Jackal, v němž si hlavní roli chameleonského nájemného vraha Šakala zahraje Eddie Redmayne. První upoutávka nabízí exotická prostředí, výpravnou produkci a intenzivní akci.

Mistrovské dílo a nejlepší drama roku. Oscarová novinka Netflixu má stoprocentní hodnocení
Mistrovské dílo a nejlepší drama roku. Oscarová novinka Netflixu má stoprocentní hodnocení
29.07.2024 18:20:00 | Filmové novinky

Podzim je tradičně obdobím, kdy Netflix valí na diváky své největší pecky včetně obsahu, který má ambice sbírat i nějaká ta ocenění. Do této kategorie se jistě řadí tragikomická novinka s excelentním obsazením a stoprocentním hodnocením.

Nový filmový Star Trek je špionážní sci-fi. První trailer čelí kritice fanoušků
Nový filmový Star Trek je špionážní sci-fi. První trailer čelí kritice fanoušků
29.07.2024 16:05:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Paramount+ právě odhalila první ukázku ze svého chystaného snímku Star Trek: Section 31. V něm uvidíme hvězdnou Michelle Yeoh, která se vrací jako nemilosrdná a ambiciózní císařovna Philippa Georgiou.

Hororové béčko místo spektáklu. Nový Hellboy v traileru střídá intenzitu s amatérismem
Hororové béčko místo spektáklu. Nový Hellboy v traileru střídá intenzitu s amatérismem
28.07.2024 14:50:00 | Filmové novinky

Na Comic-Conu v San Diegu byl odhalen nový trailer na snímek Hellboy: The Crooked Man a ačkoli vypadá lépe než předchozí ukázka, stále vyvolává velké rozpaky. Intenzivní hororové momenty totiž střídá s ryze amatérskými záběry.