FB pixel TP pixel
Kultovní Constantine se vrací. Keanu Reevese čeká scénář, který děsí i producenta © Warner Bros.

Kultovní Constantine se vrací. Keanu Reevese čeká scénář, který děsí i producenta

Producent Lorenzo di Bonaventura se po hrůze jménem Madam Web hodlá v očích komiksových fanoušků očistit. A symbolicky tak učiní s hrdinou, který má ve svém arzenálu i svěcenou vodu. Aktuálně totiž promluvil o tom, jak to vypadá s dlouho očekávaným Constantinovým pokračováním.

Filmové novinky 17. 9. 2024 15:30 | Filmové novinky

První díl Constantina dorazil do kin po celém světě v roce 2005. Jeden z prvních ryzích komiksových hororů nabídl příběh o cynickém lovci démonů, jenž se pouští do zdánlivě předem prohraného boje proti pekelným silám v čele s Luciferem a jeho synem Mamonem. Film natočil režisér Francis Lawrence, do hlavní role pak obsadil Keanu Reevese. Kromě Constantina debutoval v celovečeráku i další výrazný DC hrdina Papa Midnite, jehož ztvárnil herec Djimon Hounsou. V dalších rolích se objevili například Tilda Swinton, Rachel Weisz, Shia LaBeouf nebo Peter Stormare.

Constantine se dočkal celkem vřelého přijetí od fanoušků, kritici jej ale rozcupovali. To a poměrně velký neúspěch na finančním poli zapříčinilo ukončení plánovaného pokračování, načež se o devět let později Constantine s tváří Matta Ryana vrátil v seriálu od NBC, nicméně i tento projekt měl jepičí život. Před pár lety se jal nový seriál pod hlavičkou HBO Max chystat J.J. Abrams, jenž do hlavní role zvažoval černošského herce Sopa Dirisua. I tento projekt nicméně skončil v propadlišti dějin a tvůrci následně překvapivě vsadili na Reevesův návrat.

Constatine se vrací

Kultovní Constantine se vrací. Keanu Reevese čeká scénář, který děsí i producenta © Warner Bros.

Film je ve výrobě už dva roky, přičemž se počítá s návratem herců Keanu Reevese, Rachel Weisz a Tildy Swinton a také režiséra Francise Lawrence. Novinky o sequelu nás ale posledních několik měsíců, až na vyjádření producenta Akivy Goldsmana z letošního Comic-Conu, míjely. Nyní ale Goldsmanův kolega, další producent Lorenzo di Bonaventura, jenž má na kontě kupříkladu série Meg a Transformers, přišel s potěšující zprávou. Po dvou letech práce má druhý Constantine konečně hotový scénář. A jak di Bonaventura pro web ComicBook přiznal, je to tak děsivé čtení, že výsledný film prostě musí být dobrý. Scénář hodlá dočíst na palubě letadla a doufá, že se neobjeví hordy démonů.

Druhý Constantine nemá ještě stanovené datum premiéry. Jistě ale víme, že nebude součástí nového DCU Jamese Gunna, do kterého spadají například film Superman a seriály Creature Commandos a Peacemaker. Reevesův sequel totiž spadá pod značku Elseworlds, podobně jako druhý Joker nebo batmaní série od Matta Reevese. Podle šéfů DC Studios Jamese Gunna a Petera Safrana jsou tyto filmy separátní od primárního DCU, zatím tedy nehrozí jejich možná interakce s hlavním vesmírem.

Zdroj: ComicBook

Reklama  2 602 zobrazení   182 se líbí
Nejděsivější role v kariéře Hugh Granta. Jako sériový vrah nadchl kritiky i diváky
Nejděsivější role v kariéře Hugh Granta. Jako sériový vrah nadchl kritiky i diváky
15.09.2024 16:40:00 | Filmové novinky

Horory patří tradičně ke chloubě produkční společnosti A24. Od Děsivého dědictví po X, filmy z jejich produkce dokáží divákům pěkně nahnat strach. A mistři nezávislého hororu mají nyní nové eso v rukávu, v němž děsí bývalý milovník Hugh Grant.

Velkolepá mimozemská invaze je konečně online. Víme, kde si Tiché místo přehrát v nejlepší kvalitě
Velkolepá mimozemská invaze je konečně online. Víme, kde si Tiché místo přehrát v nejlepší kvalitě
15.09.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Hororová série Tiché místo se letos v létě vrátila v doslova apokalyptickém prequelu Den první, který ukazuje, jak probíhala invaze na zvuk citlivých příšer na naši planetu. A chválený snímek s hvězdou Stranger Things Josephem Quinnem nyní dorazil online.

Drsná akce místo digitálního bordelu. Nový špionážní seriál baví v akčním traileru
Drsná akce místo digitálního bordelu. Nový špionážní seriál baví v akčním traileru
15.09.2024 14:10:00 | Filmové novinky

Seriál Citadela patřil mezi nejúspěšnější projekty, které pod hlavičkou Amazon Prime vznikly. Není tedy divu, že se streamovací platforma rozhodla nedržet se pouze jednoho seriálu, ale celé universum je již v plné produkci.

Seriálová událost s fantastickým Farrellem. Kriminálka Tučňák nadchla kritiky
Seriálová událost s fantastickým Farrellem. Kriminálka Tučňák nadchla kritiky
13.09.2024 13:50:00 | Filmové novinky

Od příštího týdne bude na Maxu k vidění komiksová gangsterka Tučňák s Colinem Farrellem v roli démonického Oswalda Cobblepota. První reakce kritiků jsou nadšené. Seriál prý slibuje silný zážitek nejen pro fanoušky komiksů, ale i kvalitních kriminálních dramat.