FB pixel TP pixel
Velkolepá mimozemská invaze je konečně online. Víme, kde si Tiché místo přehrát v nejlepší kvalitě © Paramount Pictures

Velkolepá mimozemská invaze je konečně online. Víme, kde si Tiché místo přehrát v nejlepší kvalitě

Hororová série Tiché místo se letos v létě vrátila v doslova apokalyptickém prequelu Den první, který ukazuje, jak probíhala invaze na zvuk citlivých příšer na naši planetu. A chválený snímek s hvězdou Stranger Things Josephem Quinnem nyní dorazil online.

Filmové novinky 15. 9. 2024 15:00 | Filmové novinky

První dva snímky ze série Tiché místo režiséra Johna Krasinskiho patří mezi nejvýraznější žánrové příspěvky poslední dekády. Filmy, které účelně využívají ticho k budování napětí a posilování strachu z neviditelného nebezpečí, také empaticky nahlíží na rodinné vztahy v extrémních podmínkách. Není divu, že si vysloužily chválu kritiků i oblibu diváků a samozřejmě také vysoké tržby okolo 300 milionů dolarů. Na úspěch obou filmů letos v létě navázal prequel, který nás vrátil na samotný začátek útoku mimozemšťanů nazvaný jednoznačně Tiché místo: První den.

Kde si film přehrát online?

Režii po Johnu Krasinskim převzal Michael Sarnoski (Pig), který nás zavedl do New Yorku, ve kterém se Sam (držitelka Oscara Lupita Nyong'o) v první den invaze seznámí s Erikem (Joseph Quinn ze Stranger Things), s nímž se v tichosti pokusí opustit město, aniž by je mimozemšťané s citlivým sluchem zaznamenali. Snímek si u kritiků vysloužil 86 procent pozitivních reakcí s průměrnou známkou 7,3 bodů z 10, v kinech pak utržil 260 milionů dolarů. Jedná se sice o nejhorší výsledek série, přesto jde však vzhledem k rozpočtu 70 milionů dolarů o nemalý úspěch.

Pokud jste film v kinech nestihli, nebo byste si ho doma rádi zopakovali, nyní máte možnost. Snímek už je totiž dostupný online v rámci TVODu. Nejlepší poměr cena výkon nabízí platforma Apple TV (bývalé iTunes), která titul nabízí ke koupí za 329 Kč (s možností zapůjčení od 25. září). Za tuto částku dostanete film ve 4K s Dolby Vision a zvukovou stopou Dolby Atmos. Rakuten rovněž nabízí film ve 4K, ovšem jen s 5.1 Dolby Surround zvukovou stopou. A to za méně výhodných 250 Kč. Zdaleka nejméně výhodná je však verze na YouTube, kde lze film za 350 Kč pořídit jen v HD (1080p) a za 280 Kč v SD. Pokud patříte mezi sběratele fyzických nosičů, musíte si na Tiché místo ještě počkat. Novinka bude na Blu-rayích dostupná od 9. října.

Zdroj: Apple / Rakuten / Google Play / Rotten Tomatoes

 6 675 zobrazení   30 se líbí
Drsná akce místo digitálního bordelu. Nový špionážní seriál baví v akčním traileru
Drsná akce místo digitálního bordelu. Nový špionážní seriál baví v akčním traileru
15.09.2024 14:10:00 | Filmové novinky

Seriál Citadela patřil mezi nejúspěšnější projekty, které pod hlavičkou Amazon Prime vznikly. Není tedy divu, že se streamovací platforma rozhodla nedržet se pouze jednoho seriálu, ale celé universum je již v plné produkci.

Seriálová událost s fantastickým Farrellem. Kriminálka Tučňák nadchla kritiky
Seriálová událost s fantastickým Farrellem. Kriminálka Tučňák nadchla kritiky
13.09.2024 13:50:00 | Filmové novinky

Od příštího týdne bude na Maxu k vidění komiksová gangsterka Tučňák s Colinem Farrellem v roli démonického Oswalda Cobblepota. První reakce kritiků jsou nadšené. Seriál prý slibuje silný zážitek nejen pro fanoušky komiksů, ale i kvalitních kriminálních dramat.

Venom 3 ve velkolepém traileru čelí invazi monster. Nově odhalený padouch děsil i Avengers
Venom 3 ve velkolepém traileru čelí invazi monster. Nově odhalený padouch děsil i Avengers
12.09.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Studio Sony konečně odhalilo finální upoutávku na očekávaný snímek Venom: Poslední tanec, v němž se definitivně rozloučíme se symbiontem Venomem a jeho lidským parťákem Eddiem Brockem. Definitivně poslední upoutávka láká na příchod obávaného antagonisty Marvelu, ze kterého se klepala kolena i Avengerům.

Netflix slaví nový megahit. Drsný thriller inspirovaný Rambem baví celý svět
Netflix slaví nový megahit. Drsný thriller inspirovaný Rambem baví celý svět
11.09.2024 18:25:00 | Filmové novinky

Poctivé žánrovky nevymřely a navíc se ukazuje, že diváci si umí kvalitu stále najít i na Netflixu zaplaveném velkou spoustu zbytečností. Důkazem je snímek Rebel Ridge, který se velmi okatě inspiroval slavným Rambem, nejde ale o zbytečnou vykrádačku.