FB pixel TP pixel
Konec primácké noční můry. Sledovanost Elišky a Damiána se v závěru odrazila ode dna © FTV Prima

Konec primácké noční můry. Sledovanost Elišky a Damiána se v závěru odrazila ode dna

Prima si sice musela počkat, ale nakonec se dočkala a alespoň v samotném závěru se sledovanost seriálu Eliška a Damián dokázala odrazit trochu ode dna. Na žádné velké oslavy čísla ale přesto nejsou a je otázkou, co bude s předběžně chystaným pokračováním.

Filmové novinky

Dvanáct týdnů se seriálem Eliška a Damián je u konce a jedna věc je jistá. Na tuhle prohru nebude televize Prima vzpomínat zrovna s láskou. Připomeňme, že romantická telenovela s cestováním v čase měla být hlavním tahákem v sobotním prime timu, nakonec se však musela z prestižního slotu poroučet, protože z původních 743 000 diváků spadla v kategorii 15+ na zcela neuspokojivých 381 000 diváků. Pro Primu ale bylo ještě hůř. Pondělní slot totiž Elišku a Damiána postavil proti trojici kriminálek Oktopus, Kriminálka Anděl a Specialisté a nastal masakr.

Odraz ode dna

Eliška s Damiánem se postupně propadli až pod hranici 250 000 diváků a kupodivu nejhorší byl minulý týden, kdy sledovanost spadla až na 226 000 diváků, kdy o pouhých 60 000 diváků hrozilo, že novinku Primy překoná i repríza seriálu Ochránce na ČT. Po premiéře závěrečné 12. epizody se Prima dočkala alespoň drobného pohlazení na konec distribuce nového propadáku. Sledovanost se totiž vyhoupla trochu podle očekávání na 273 000 diváků, kteří chtěli vidět, jak příběh dopadne a zda se Eliška skutečně přesune za Damiánem do minulosti.

Ačkoli se tak seriál doslova odrazil ode dna, vesele Primě být nemůže, protože ani tentokrát nedošlo k závratnému posunu v tabulce sledovanosti a před Eliškou a Damiánem skončili všichni hlavní premiéroví konkurenti z řad kriminálek a samozřejmě i publicistické pořady Víkend a Reportéři ČT. Večer vyhrála po minulém vítězství seriálu Oktopus opět Kriminálka Anděl s 1,16 milionem diváků. Pro Primu tak zůstává oříškem, co s předběžně připravovaným pokračováním Elišky a Damiána, do něhož se televize pustila ještě před premiérou první epizody. Na odpověď si ale ještě musíme počkat.

Zdroj: MediaGuru / FTV Prima

Komiksový megapropadák roku míří konečně na HBO. Do kin jít ani neměl
Komiksový megapropadák roku míří konečně na HBO. Do kin jít ani neměl
14.11.2023 15:45:00 | Filmové novinky

Blue Beetle, komiksový hrdina z DC Comics, kterému se v kinech moc nedařilo, dorazí již za několik dní na HBO Max. Tam se pokusí oslovit nové diváky a přesvědčit o svých kvalitách.

Nový Big Brother začal xenofobním vyloučením. Soutěžící však mají smůlu
Nový Big Brother začal xenofobním vyloučením. Soutěžící však mají smůlu
14.11.2023 6:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Voyo odstartovala velký návrat reality show Big Brother, od které si slibuje ještě lepší čísla než v případě Survivora či Love Islandu. Dokáže překonat nepříliš populární verzi z roku 2005? Hned první večer přinesl nečekané překvapení.

Nejšílenější komiksovka roku? Aquaman 2 v traileru hýří monstry a bitvami
Nejšílenější komiksovka roku? Aquaman 2 v traileru hýří monstry a bitvami
13.11.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Jedna věc se režiséru Jamesi Wanovi musí nechat. Jeho adaptace Aquamana je skutečně „větší než život“ a dokonale vystihuje představu o tom, jak vypadá velkolepé filmové zpracování kreslených sešitů. Aquaman 2 možná bude absolutně otřesný, z hlediska traileru ale nabízí skutečně impozantní akční představení.

Totální pohroma Marvelu: Připsal si historický propadák, který nemá obdoby
Totální pohroma Marvelu: Připsal si historický propadák, který nemá obdoby
13.11.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Už několik týdnů se hojně spekulovalo, že Marvel nečeká s premiérou jeho sci-fi novinky Marvels žádná velká sláva. Jenže výsledek je skutečně tragický a komiksové studio, které bylo přes 30 filmů zvyklé na samé úspěchy, narazilo tak drtivě, že se bude ještě chvíli oklepávat.