FB pixel TP pixel
Primácký vrchol neumětelství. V Elišce a Damiánovi bizarně zaútočil vysavač © FTV Prima

Primácký vrchol neumětelství. V Elišce a Damiánovi bizarně zaútočil vysavač

Seriál Eliška a Damián měl být velkým televizním hitem letošního podzimu. Místo slávy a vysoké sledovanosti ale sklízí spíše zasloužený posměch. A nejinak je tomu po zveřejnění další bizarní scény, ve které se šlechtic Damián snaží Elišku zachránit před útokem vysavače. Komediální scéna totiž nemá elementární logiku.

Filmové novinky

Mysleli jste si, že po virální scéně, ve které se Emma Smetana porvala s domácím násilníkem uprostřed své marmeládovky, nemůže přijít nic horšího? Inu, po následující sekvenci možná názor přehodnotíte. Samotná televize Prima totiž zveřejnila scénu z nové epizody, v níž je časem cestující Damián u Elišky v bytě a pomocí své unikátní kopací techniky ji zachrání před zlotřilým vysavačem, který zničehonic zaútočí u její nohy. Záměrně komediální scéna by možná mohla i posloužit k lehkému prověření bránice, jenže to by primácký štáb zase jednou nesměl zapomenout na elementární logiku a filmařinu.

Vrchol neschopnosti opět překonán

Jak se totiž můžete přesvědčit na vlastní oči v přiloženém videu, na téhle scéně nedává prakticky nic smysl. Onen Elišku ohrožující vysavač se zcela náhodně zapne bez cizího přičinění. Když se posléze představitel Damiána, Robert Urban, vydá na velkolepou záchranu za hlasitého křiku „Pozor!“, ukopne ve velkém detailu hadici od vysavače tak, že vlastně není vidět, co přesně ukopl. Řemeslná neschopnost štábu pracovat s logikou, načasováním a záběrováním tak vede jen k bizarnímu trapnu. Až by si divák pomyslel, že je celý tenhle kreativní marasmus záměrný, aby televize ozkoušela, jak hluboko lze zajít před tím, než už i ti nejméně nároční diváci vypnou televizní obrazovku.

Připomeňme, že Eliška a Damián je pro Primu masivním propadákem. Jak ostatně uvádí server MediaGuru, v novém pondělním slotu seriál Eliška a Damián zaujal pouze 294 000 diváků v kategorii 15+ a dosáhl tak slabého šestého místa v žebříčku nejsledovanějších pořadů. Vítězi pondělního večera se staly seriály Kriminálka Anděl (Nova) a Oktopus (ČT1), které se dostaly ve sledovanosti nad milion diváků. Za nimi pak se 780 000 diváky skončili Specialisté (Nova).

Zdroj: FTV Prima / MediaGuru

 28 586 zobrazení   2 540 se líbí
Nejlepší sci-fi posledních let přichází! Nový postapokalyptický trhák ohromil kritiky
Nejlepší sci-fi posledních let přichází! Nový postapokalyptický trhák ohromil kritiky
21.09.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Gareth Edwards se po dlouhých sedmi letech vrací do kin s postapokalyptickou sci-fi novinkou Stvořitel. Snímek s Johnem Davidem Washingtonem v hlavní roli uhranul kritiky, kteří v něm vidí vizuálně ohromující epos a žánrovou událost posledních let.

Hunger Games 5 ve velkolepém traileru. Strhnou drsnou akcí a drzou hrdinkou
Hunger Games 5 ve velkolepém traileru. Strhnou drsnou akcí a drzou hrdinkou
20.09.2023 15:45:00 | Filmové novinky

Ačkoli se řada hollywoodských blockbusterů kvůli stávce herců a scenáristů odkládá na příští rok, není to případ nejnovějšího dílu ze série Hunger Games. Ten je stále plánován na 16. listopadu a ukázal nový epický trailer z nevlídného světa Panemu.

Nejočekávanější fantasy konce roku ukazuje v traileru řecké bohy i monstra
Nejočekávanější fantasy konce roku ukazuje v traileru řecké bohy i monstra
20.09.2023 10:40:00 | Filmové novinky

Je to tady! Disney po dřívějším krátkém teaseru konečně ukázal i první pořádný trailer na chystanou adaptaci milované fantasy série Percy Jackson a Olympané, která snoubí moderní reálie s řeckými bohy. Největší fantasy seriál konce letošního roku dorazí už 20. prosince dokonce ve dvou startovních epizodách.

Česká komedie o hasičích se vrací. Stojí za ní největší talenti mladé generace
Česká komedie o hasičích se vrací. Stojí za ní největší talenti mladé generace
19.09.2023 17:50:00 | Filmové novinky

V teplých letních a nyní i nepolevujících podzimních dnech se chce málokomu konzumovat intelektuální a složitý obsah. Právě v takto unaveném období nejčastěji saháme po odlehčené zábavě a díky české streamovací službě Voyo jí máme opět dost.