FB pixel TP pixel
Průšvih Primy nekončí. Seriál Eliška a Damián potupně vyhořel i v novém čase © FTV Prima

Průšvih Primy nekončí. Seriál Eliška a Damián potupně vyhořel i v novém čase

Televize Prima sice po mizerné sledovanosti v sobotním termínu změnila uvádění seriálové novinky Eliška a Damián na pondělní večer, plácat po zádech se ale programové oddělení nemůže. Největší propadák letošní podzimní sezóny totiž dál padá ke dnu a konkurence ho doslova drtí.

Filmové novinky

Bolehlav s názvem Eliška a Damián stále trápí programové oddělení televize Prima. Seriál, který původně startoval v sobotním večerním slotu, byl sice po zoufalém výkonu v druhém týdnu vysílání přesunut na pondělí od 20:15, výrazná změna k lepšímu se ale nekonala a čísla sledovanosti stále míří ke dnu. Po úvodních 743 000 divácích a 381 000 divácích v druhém týdnu (obojí v sobotu večer) si nyní seriál v pondělním termínu ukousl pořádnou ostudu. V podstatě totiž lízal dno mezi velkými premiérami večera.

Sledovanost Elišky a Damiána klesá

Jak uvádí server MediaGuru, v novém termínu seriál Eliška a Damián zaujal pouze 294 000 diváků v kategorii 15+ a dosáhl tak slabého šestého místa v žebříčku nejsledovanějších pořadů. Špatnou vizitku podtrhuje skutečnost, že novinkou zůstal pouze další primácký pořad Hvězdy nad hlavou 183 000 diváků) a film Muži v černém 3, který běžel na Nova Cinema a zaujal 182 000 diváků. Vítězi pondělního večera se staly seriály Kriminálka Anděl (Nova) a Oktopus (ČT1), které se dostaly ve sledovanosti nad milion diváků. Za nimi pak se 780 000 diváky skončili Specialisté (Nova). Proti mocnému kriminálnímu trojbloku neměla primácká telenovala prakticky žádnou šanci.

Otázkou tak zůstává, zda Prima připraví další programové změny a utopí Elišku a Damiána ještě hlouběji v programu. Pondělní večer je totiž pro komerční televizi aktuálně zcela zabitý, což si Prima nemůže dovolit. Ostatně původně měla na pondělí připravenou vlastní krimi Zákony vlka 2, kterou po selhání novinky s Emmou Smetanou a Robertem Urbanem přesunula na sobotní večer, kde zaujala 578 000 diváků v rámci kategorie 15+. Špatná čísla Elišky a Damiána pak samozřejmě nemohou Primu těšit ani do budoucna, televize totiž s předstihem schválila pokračování, jež je nyní z hlediska diváckého zájmu jednou nohou v záhubě dávno před uvedením.

Zdroj: MediaGuru / FTV Prima

Netflix chystá napínavý thriller o přežití. Trailer ukazuje noční můru klaustrofobiků
Netflix chystá napínavý thriller o přežití. Trailer ukazuje noční můru klaustrofobiků
19.09.2023 15:08:00 | Filmové novinky

Na konci září zamíří na Netflix španělský napínavý survival Uprostřed ničeho, v němž se mladá těhotná žena pokusí přežít uvěznění v plovoucím přepravním kontejneru. Trailer láká na nervydrásající klaustrofobickou podívanou.

Skvělé sci-fi o časové smyčce míří na Netflix. Bude se hodně umírat
Skvělé sci-fi o časové smyčce míří na Netflix. Bude se hodně umírat
18.09.2023 17:40:00 | Filmové novinky

Dobrých sci-fi není nikdy dost a pro ty s tématem časové smyčky to platí dvojnásob. Nyní se na Netflix chystá jeden z nejzajímavějších žánrových projektů posledních let, ve kterém září Jake Gyllenhaal v roli vojáka, který se snaží zastavit teroristický útok.

Stallone odhaluje tajemství Rockyho a Ramba. Nový dokument Netflixu překvapí i skalní fanoušky
Stallone odhaluje tajemství Rockyho a Ramba. Nový dokument Netflixu překvapí i skalní fanoušky
18.09.2023 16:39:00 | Filmové novinky

Nedávno na Netflix doputoval třídílný dokument o Arnoldu Schwarzeneggerovi, nyní streamovací gigant chystá portrét další osmdesátkové legendy – Sylvestera Stallona. Kritici v Torontu biografii s názvem Sly již viděli, my se tak můžeme podívat, jestli se povedla.

Nejúspěšnější akční krimi Netflixu se vrací. Nový trailer odhalil datum premiéry
Nejúspěšnější akční krimi Netflixu se vrací. Nový trailer odhalil datum premiéry
18.09.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Netflix odhalil novou upoutávku na pokračování jeho nejúspěšnějšího seriálového akčňáku. Ve spin-offu Papírového domu se zaměříme na charismatického Berlína, který naplánuje ikonickou loupež.