FB pixel TP pixel
HBO má nový masivní hit. Nepřekonal jen Hru o trůny © HBO

HBO má nový masivní hit. Nepřekonal jen Hru o trůny

HBO má nový seriálový hit, který trenduje nejen na Youtube, Facebooku i Instagramu. V případě seriálu Euforie došlo dokonce k přepisování historických tabulek.

3. 3. 2022 10:00 | Streaming novinky

HBO si může se svým teenagerským dramatem Euforie připsat další trefu do černého. Drama, které debutovalo na HBO před třemi roky, bylo hned od počátku pro mnoho diváků naprosté zjevení. Euforie dokázala působit jako silná generační výpověď, která se nebojí explicitních obrazů nahoty, drogových raušů či násilí. Tato sonda nahlížela do hlav teenagerů a zkoumala jejich sexualitu. Rovněž řešila závislosti a fungování rozpadajících se rodinných vztahů. To vše bylo zabaleno v opulentním audiovizuálním zpracováním v hlavní roli s hvězdnou Zendayou. Tento víkend byla odvysílána poslední epizoda druhé řady a HBO se může pochlubit opravdu skvělými čísly.

Finální epizoda totiž na všech platformách HBO, včetně stanice HBO Max, přilákala v USA 6,6 milionů předplatitelů. To je o 30 % více než sledovanost předchozího dílu a lehce překonává i 530 000 diváků, kteří koukali na finále první série. To ukazuje, jaký fenomén se ze seriálu za krátkou dobu stal a kolik diváků dokázal po první řadě nasbírat. Euforie se také nyní řadí na druhé místo nejsledovanějších pořadů v historii HBO napříč všemi platformami, hned za Hru o trůny. Podle metriky samotné HBO mají epizody 2. série Euforie průměrnou celkovou sledovanost kolem 16,3 milionu diváků na všech platformách, první epizoda druhé řady dokonce atakovala 19 milionů sledujících. Na HBO Max byla Euforie nejoblíbenějším pořadem sedm týdnů po sobě a finální epizoda dokonce způsobila kvůli diváckému náporu krátký výpadek.

Zdroj: Deadline

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Netflix pod palbou. V Rusku měl vysílat propagandu proti Ukrajině
Netflix pod palbou. V Rusku měl vysílat propagandu proti Ukrajině
01.03.2022 13:00:00 | Streaming novinky

Od 1. března má v Rusku platit zákon, který nařizuje službám s více než 100 000 denními uživateli zahrnovat do svého programu ruské propagandistické pořady. Mezi službami byl i Netflix.

Netflix ovládl další jihokorejský hit. Ve sledovanosti porazí i Zaklínače
Netflix ovládl další jihokorejský hit. Ve sledovanosti porazí i Zaklínače
23.02.2022 11:00:00 | Streaming novinky

Nový jihokorejský seriál se mezi diváky Netflixu šíří stejně rychle jako zombie virus, o kterém nové drama pojednává. Výkonný ředitel Netflixu, Ted Sarandos, v jednom z rozhovorů prohlásil, že Hra na oliheň byla jen začátek a Jižní Korea je připravena převzít filmový a seriálový svět.

Seriál o Boba Fettovi sklízí kritiku, je ale sledovanější než Mandalorian
Seriál o Boba Fettovi sklízí kritiku, je ale sledovanější než Mandalorian
18.02.2022 8:00:00 | Streaming novinky

Server Deadline přinesl překvapivou zprávu o sledovanosti seriálu The Book of Boba Fett, jehož první řada vysílaná na kanále Disney+ po sedmi dílech právě skončila.

Daredevil i Star Trek! Máme seznam všech odstraněných seriálů od Netflixu
Daredevil i Star Trek! Máme seznam všech odstraněných seriálů od Netflixu
17.02.2022 11:30:00 | Streaming novinky

To, že Netflix pravidelně přichází o licencovaný obsah od poskytovatelů třetích stran, se obecně ví. Věděli jste ale, že přišel i o spoustu originálního obsahu značky Netflix? Pro pořádek jsme proto připravili seznam těchto originálních titulů, které z katalogu Netflixu zmizely.