FB pixel TP pixel
Seriál o Boba Fettovi sklízí kritiku, je ale sledovanější než Mandalorian © Lucasfilm

Seriál o Boba Fettovi sklízí kritiku, je ale sledovanější než Mandalorian

Server Deadline přinesl překvapivou zprávu o sledovanosti seriálu The Book of Boba Fett, jehož první řada vysílaná na kanále Disney+ po sedmi dílech právě skončila.

18. 2. 2022 8:00 | Streaming novinky

Legendární námezdní lovec ze světa Star Wars Boba Fett dostal na streamovacím kanále Disney+ vlastní seriál. Nejprve se objevil ve druhé řadě hitového Mandaloriana, aby následně mohli předplatitelé kanálu sledovat jeho vlastní osudy v sedmidílné sérii pojmenované The Book of Boba Fett. Z hlediska sledovanosti pak bylo zajímavé sledovat, kolik dokáže tato série vlastně přilákat diváků. Postava Boby Fetta mimo fanoušky Star Wars nemusela tak silně rezonovat, navíc se v seriálu neobjevilo tolik hvězdných jmen jako v předchozím Mandalorianovi. Proto se pro mnohé jeví jako značně překvapivé, že podle společnosti Samba TV, která se v USA specializuje zejména na průzkum obsahu chytrých televizí, přilákalo finále první řady od minulé středy do neděle 1,5 milionu amerických domácností.

To je pro seriál, za nímž stojí v pozici showrunnera Jon Favreau, o 36 % větší číslo, než pětidenní sledovanost závěrečné epizody druhé řady Mandaloriana, která se vysílala od 18. do 22. prosince 2020 a zasáhla 1,1 milionu amerických domácností. Zvýšená sledovanost samozřejmě může pramenit i z nárůstu počtu předplatitelů služby Disney+, kterých jen v posledním čtvrtletí celosvětově přibylo 11,8 milionu na celkových 129,8 milionu. Podle metriky Samby TV tak od spuštění Disney+ stále drží pozici nejsledovanější finální epizody marvelovský seriál Loki, která během prvních pěti dnů od premiéry (14.-18. července 2021) přilákala 1,9M amerických domácností.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Daredevil i Star Trek! Máme seznam všech odstraněných seriálů od Netflixu
Daredevil i Star Trek! Máme seznam všech odstraněných seriálů od Netflixu
17. 2. 2022 11:30:00 | Streaming novinky

To, že Netflix pravidelně přichází o licencovaný obsah od poskytovatelů třetích stran, se obecně ví. Věděli jste ale, že přišel i o spoustu originálního obsahu značky Netflix? Pro pořádek jsme proto připravili seznam těchto originálních titulů, které z katalogu Netflixu zmizely.

Netflix v Česku: Začátek roku znovu ovládli i Češi
Netflix v Česku: Začátek roku znovu ovládli i Češi
16. 2. 2022 18:00:00 | Streaming novinky

Češi potvrzují, že lokální Netflix je jim velice nakloněn a opakovaně dosahují na streamovací službě skvělých výsledků. Platí to nejen pro divácky vděčné komedie.

Další rána Netflixu. Paramount roste a útočí Transformery, Sonicem a Halo
Další rána Netflixu. Paramount roste a útočí Transformery, Sonicem a Halo
16. 2. 2022 9:00:00 | Streaming novinky

Máme za sebou další velké reportování úspěchů hollywoodských korporací. Nyní se s čísly vytasila společnost Paramount a předvedla, že hodlá být výrazným hráčem na trhu.

A další facka Netflixu. Spojení obří konkurence dostává zelenou
A další facka Netflixu. Spojení obří konkurence dostává zelenou
11. 2. 2022 14:45:00 | Streaming novinky

Loni ohlášené spojení obřích společností WarnerMedia a Discovery může proběhnout. Americké regulační úřady nevznesly námitky, takže zábavní gigant Warner Bros. Discovery může vzniknout.