FB pixel TP pixel
Téměř nekoukatelná akční pohroma. Expendables 4 sklízí ostudné reakce diváků © Lionsgate

Téměř nekoukatelná akční pohroma. Expendables 4 sklízí ostudné reakce diváků

Po devíti letech vstupuje do kin již čtvrtý díl série Expendables, opět pod vedením Sylvestera Stallona a Jasona Stathama. Reakce prvních diváků na sociálních sítích jsou ovšem drtivé, mnozí navíc mluví o nejhorším dílu série.

Filmové novinky

Je to již 9 let od vstupu posledního dílu série Expendables do kin. I když v USA série finančně postupně upadala a trojka nakonec vydělala pouhých 39 milionů dolarů, ve světě se Postradatelným relativně dařilo, takže nakonec došlo i na čtvrtý díl, který právě vstupuje do světových kin. Snímek s distribučním českým názvem Expend4bles: Postr4datelní natočil režisér Need for Speed Scott Waugh, který přitvrdil a naservíroval divákům velkolepá krvavá jatka, která dostala rating R. Jak ale napovídají první reakce kritiků na sociálních sítích, které jsou většinově odmítavé, ani hektolitry krve a hrubozrnná mluva akčňáku se Sylvesterem Stallonem a Jasonem Stathamem k lepšímu filmu nepomohly.

V mnoha reakcích byl čtvrtý díl dokonce hodnocen jako nejhorší v celé sérii. Kritizován byl velmi slabý scénář a především jeho příliš zdlouhavá expozice, ve které se prakticky nic neděje. Dějově průměrní Postradatelní nebyli nikdy zvlášť originální a málokoho vlastně zajímalo, o co ve filmech jde, jako mnohem horší se však jeví výsměch speciálním efektům, které jsou podle většiny naprosto otřesné a jedním divákem byly přirovnány k videohrám z 90. let. Navíc i herci vypadají spíš znuděně a nevýrazně a některým divákům vadí výrazné zaměření na postavu Jasona Stathama. Film tak ve výsledku vyznívá více jako další akčňák se Stathamem než filmem o Expendables. Někteří diváci chválí alespoň některé vydařené akční momenty, ale jako celek je čtyřka brána jako promarněná příležitost a zapomenutelné pokračování, jež je na hraně koukatelnosti.

Zdroj: Movieweb

Velký návrat Nicolase Cage. Nová sci-fi komedie je řazena mezi nejlepší filmy roku
Velký návrat Nicolase Cage. Nová sci-fi komedie je řazena mezi nejlepší filmy roku
21.09.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Jízlivých komedií, které se nebojí tepat do živého, není nikdy dost. A zdá se, že letos v zimě se jedné černočerné žánrovky se skvělým obsazením skutečně dočkáme. Představila se premiérově na festivalu v Torontu, ohlasy nešetří chválou a nově se představuje i v bláznivém traileru.

Primácký vrchol neumětelství. V Elišce a Damiánovi bizarně zaútočil vysavač
Primácký vrchol neumětelství. V Elišce a Damiánovi bizarně zaútočil vysavač
21.09.2023 15:50:00 | Filmové novinky

Seriál Eliška a Damián měl být velkým televizním hitem letošního podzimu. Místo slávy a vysoké sledovanosti ale sklízí spíše zasloužený posměch. A nejinak je tomu po zveřejnění další bizarní scény, ve které se šlechtic Damián snaží Elišku zachránit před útokem vysavače. Komediální scéna totiž nemá elementární logiku.

Nejlepší sci-fi posledních let přichází! Nový postapokalyptický trhák ohromil kritiky
Nejlepší sci-fi posledních let přichází! Nový postapokalyptický trhák ohromil kritiky
21.09.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Gareth Edwards se po dlouhých sedmi letech vrací do kin s postapokalyptickou sci-fi novinkou Stvořitel. Snímek s Johnem Davidem Washingtonem v hlavní roli uhranul kritiky, kteří v něm vidí vizuálně ohromující epos a žánrovou událost posledních let.

Hunger Games 5 ve velkolepém traileru. Strhnou drsnou akcí a drzou hrdinkou
Hunger Games 5 ve velkolepém traileru. Strhnou drsnou akcí a drzou hrdinkou
20.09.2023 15:45:00 | Filmové novinky

Ačkoli se řada hollywoodských blockbusterů kvůli stávce herců a scenáristů odkládá na příští rok, není to případ nejnovějšího dílu ze série Hunger Games. Ten je stále plánován na 16. listopadu a ukázal nový epický trailer z nevlídného světa Panemu.