FB pixel TP pixel
Nejlepší akční seriál Netflixu bude nečekaně pokračovat. Zrušení se odkládá © Netflix

Nejlepší akční seriál Netflixu bude nečekaně pokračovat. Zrušení se odkládá

To je ale překvapení. Nejlepší akční seriál, který aktuálně můžete najít v nabídce Netflixu, Fauda, bude pokračovat. Boj s terorem tedy rozhodně nekončí. Dříve se přitom mluvilo spíše o vzniku závěrečného filmu než dalších epizodách.

Filmové novinky

Boj s terorismem nikdy nekončí a ačkoli to v reálném světe není zrovna pozitivní zpráva, v tom seriálovém máme ohromnou radost. Vždyť akční thriller Fauda patří v posledních letech mezi to vůbec nejlepší, co je na Netflixu ke zhlédnutí. Z hlediska akčňáků jde pak o samotný vrchol, který dokázal zaujmout globální publikum navzdory tomu, že jde původem o izraelský pořad. Ten vznikl díky tamní produkční společnosti Yes Studios a Netflix se následně rozhodl pořad licencovat a nasadit ho globálně. Jak ale potvrdil CEO Yes Studios Ilan Sigal a spolutvůrce seriálu Avi Issacharoff, loučení s Doronem z protiteroristické jednotky ještě nenastane. A to navzdory tomu, že se po loňské premiéře 4. řady věřilo, že k pokračování v seriálové podobě již nedojde. Mluvilo se spíše o filmu.

Jeden z nejlepších seriálů současnosti

Fauda byla doposud velmi chválena nejen za akci, ale i realismus při zobrazování boje proti terorismu. Což není překvapením v momentě, kdy zjistíte, že tvůrci seriálu vycházeli z vlastních armádních zkušeností, které posloužily jako pevný základ pro vybrané zápletky. Další zajímavostí je, že jde o jeden z mála seriálů, který si napříč čtyřmi řadami dokázal udržet výtečná hodnocení. Server Rotten Tomatoes kupříkladu zobrazuje u všech řad 100 % pozitivních recenzí, 4. řada přitom zaznamenala průměrné hodnocení 9 z 10 možných bodů. Velkou popularitu si seriál získal i mezi českými diváky, kteří ho v rámci filmových databází řadí mezi nejlepší seriály vůbec.

Není pochyb o tom, že právě nesmírná popularita seriálu vedla k oznámení o dalším prodloužení. Jak ostatně ukazují i data z platformy FlixPatrol, seriálu se povedlo zaujmout nejen v zemích Blízkého východu, ale i napříč v podstatě celou Evropou. Z hlediska popularity asi nepřekvapí, že naprosto fenomenální sledovanost měl seriál v domáckém Izraeli, kde strávil v TOP 10 Netflixu úžasných 112 dní. Neztratil se ale ani ve Švédsku (26 dní), na Srí Lance (20 dní), v Srbsku (26 dní), Norsku (32 dní), Libanonu (63 dní) či právě u nás, kde byl v žebříčku nejsledovanějších seriálů 20 dní. Oficiální čísla Netflixu z letošního ledna pak uváděla 12 milionů zhlédnutých hodin v týdnu kolem 16. ledna. V následujícím týdnu to pak bylo ještě o 7 milionů zhlédnutých hodin více.

Zdroj: FlixPatrol / Deadline / Rotten Tomatoes

Video odhalilo Van Damma v novém Mortal Kombatu. Čekalo se na něj 30 let
Video odhalilo Van Damma v novém Mortal Kombatu. Čekalo se na něj 30 let
10.09.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Po více než 30 letech se kruh uzavírá, jedna z největších hvězd 80. let, Jean-Claude Van Damme, se totiž objeví v nové části série Mortal Kombat. A co víc, fanoušci ho budou moci i ovládat.

Hororové překvapení roku je i skvělou detektivkou. Recenze nešetří chválou
Hororové překvapení roku je i skvělou detektivkou. Recenze nešetří chválou
10.09.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Režisér Kenneth Branagh nesundává nohu z pomyslného kreativního plynu a přichází s novou s detektivkou se slavným Herculem Poirotem. Tentokrát se ale pustil i do žánru hororu a první recenze jsou nadmíru spokojené.

Král monster je zpátky. Seriál s Godzillou šíří zkázu ve fantastickém traileru
Král monster je zpátky. Seriál s Godzillou šíří zkázu ve fantastickém traileru
08.09.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Apple TV+ před dvěma týdny odhalila první fotky z nového seriálu s Godzillou. A nyní přichází řada na první trailer, který láká na gigantické monstrum, program kontrolující příšery a na hvězdné obsazení. Chybět samozřejmě nemůže ani obraz zkázy.

Překvapení! Legendární akční nářezy Stevena Seagala jsou konečně na HBO
Překvapení! Legendární akční nářezy Stevena Seagala jsou konečně na HBO
08.09.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Najít klasiky akčního filmu na streamovacích službách jako Netflix a HBO rozhodně není jednoduché. O to příjemnější je zjištění, když se nějaký z etalonů žánru na nejpopulárnějších službách objeví a není jen na iTunes. Nyní se poštěstilo se Stevenem Seagalem. A to hned dvakrát!