FB pixel TP pixel
Video odhalilo Van Damma v novém Mortal Kombatu. Čekalo se na něj 30 let © Cannon Films

Video odhalilo Van Damma v novém Mortal Kombatu. Čekalo se na něj 30 let

Po více než 30 letech se kruh uzavírá, jedna z největších hvězd 80. let, Jean-Claude Van Damme, se totiž objeví v nové části série Mortal Kombat. A co víc, fanoušci ho budou moci i ovládat.

Filmové novinky

Kruh se uzavírá. Jean-Claude Van Damme patřil v 80. letech mezi největší hvězdy akčního filmu, a tak není divu, že v 90. letech silně inspiroval tvůrce herní série Mortal Kombat při vytváření postavy Johnnyho Cage. Ten se stal v herním světě v roce 1992 stejnou ikonou jako Van Damme v tom reálném a nyní, o 31 let později, se konečně oba vesmíry protnou. Tvůrci nového herního dílu s názvem Mortal Kombat 1 totiž v novém videu oznámili, že bude možné hrát za Johnnyho Cage právě s tváří svalovce z Bruselu, přičemž Van Damme svou roli dokonce i namluvil. Není to samozřejmě poprvé, co se filmová hvězda dostala do krvavé videoherní série, jež se v Mortal Kombatu 1 dočká svého velkého restartu. V předchozí části nazvané Mortal Kombat 11 se objevil T-800 s tváří Arnolda Schwarzeneggera i John Rambo s podání Sylvestera Stallona. Schwarzeneggera sice tehdy musel herecky zastoupit Chris Cox, tvůrce série Ed Boon však k překvapení mnohých potvrdil, že Rambův herní hlas patří samotnému Stallonovi.

Hardcore fanoušky série samozřejmě nepřekvapí Van Dammova herní podoba. Jelikož Johnnyho Cage výrazně inspirovala arénovka Krvavý sport, bude mít Van Damme podobu Franka Duxe. nechybí mu tedy osmdesátková patka či ikonické trenky s barevným páskem. Omotané ruce zase pomrkávají na jinou slavnou roli ve filmu Kickboxer, kterou později parodovala kultovní komedie Žhavé výstřely 2. Van Dammova herní účast přitom přichází jen několik měsíců poté, co bylo oficiálně potvrzeno, že chystaný druhý díl filmového rebootu Mortal Kombat bude mít v roli Johnnyho Cage charismatického démona Karla Urbana, který si v posledních letech užívá slávu za drsnou roli v seriálu Banda.

Zdroj: Warner Bros Games / Game Rant

Hororové překvapení roku je i skvělou detektivkou. Recenze nešetří chválou
Hororové překvapení roku je i skvělou detektivkou. Recenze nešetří chválou
10.09.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Režisér Kenneth Branagh nesundává nohu z pomyslného kreativního plynu a přichází s novou s detektivkou se slavným Herculem Poirotem. Tentokrát se ale pustil i do žánru hororu a první recenze jsou nadmíru spokojené.

Král monster je zpátky. Seriál s Godzillou šíří zkázu ve fantastickém traileru
Král monster je zpátky. Seriál s Godzillou šíří zkázu ve fantastickém traileru
08.09.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Apple TV+ před dvěma týdny odhalila první fotky z nového seriálu s Godzillou. A nyní přichází řada na první trailer, který láká na gigantické monstrum, program kontrolující příšery a na hvězdné obsazení. Chybět samozřejmě nemůže ani obraz zkázy.

Překvapení! Legendární akční nářezy Stevena Seagala jsou konečně na HBO
Překvapení! Legendární akční nářezy Stevena Seagala jsou konečně na HBO
08.09.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Najít klasiky akčního filmu na streamovacích službách jako Netflix a HBO rozhodně není jednoduché. O to příjemnější je zjištění, když se nějaký z etalonů žánru na nejpopulárnějších službách objeví a není jen na iTunes. Nyní se poštěstilo se Stevenem Seagalem. A to hned dvakrát!

Legenda animace se loučí. Mijazakiho novinka má nadšené recenze a zaútočí na Oscara
Legenda animace se loučí. Mijazakiho novinka má nadšené recenze a zaútočí na Oscara
08.09.2023 13:40:00 | Filmové novinky

Posledním filmům známých režisérů je vždy věnovaná velká pozornost, obzvlášť v případě, kdy jejich poslední film vznikl před více než deseti lety. Z filmařského důchodu se přesně po dekádě vrací i mistr japonského anime Hajao Mijazaki a všechny indicie napovídají, že se jedná o mimořádný počin.