FB pixel TP pixel
Nejbrutálnější seriálová novinka roku nezklamala. Kritici našli jen pár chyb © Amazon

Nejbrutálnější seriálová novinka roku nezklamala. Kritici našli jen pár chyb

První tři epizody očekávaného spin-offu seriálu Banda jsou už online a kritici tento nový projekt s brutálními výjevy ve velkém chválí za zachování stylu originálu i hledání vlastní cesty.

Filmové novinky

Od 29. září jsou na Prime Videu od Amazonu dostupné první tři epizody seriálové novinky Gen V, jež rozšiřuje univerzum oblíbeného seriálu o amorálních superhrdinech Banda. Gen V sleduje skupinu nových nadaných studentů na Godolkinově univerzitě, kde mohou supersilné bytosti studovat a učit se efektivněji využívat své schopnosti. Postupně se ovšem odhaluje, že škola patřící společnosti Vought je stejně zkorumpovaná jako její ostatní projekty. A jak se tedy spin-off Bandy povedl? Jde o plnohodnotný seriál či jde jen o přívěšek těžící z úspěchu originálu? Server Rotten Tomatoes, který dosud k seriálu nastřádal 59 recenzí, z nichž 95 % je kladných, poměrně jasně naznačuje, že v očích kritiků jde o povedené rozšíření, které Bandě rozhodně ostudu nedělá.

Většina recenzí naznačuje, že Gen V sice nedosahuje vysokých kvalit Bandy, ale stále jde o strhující podívanou, které se daří vyvažovat brutalitu, akci, humor i drama. Je to opět zábavná, krvavá a provokativní podívaná plná satiry a sociální kritiky, zvolení superhrdinové z řad teenagerů a jejich problémy s dospíváním navíc nabízí nový pohled na známý svět. Chváleni jsou noví herci, jednak hlavní hrdinka v podání Jaz Sinclair, obdiv si však překvapivě vysloužil i herecký projev Patricka Schwarzeneggera. Gen V nabízí pestrý a atraktivní příběh, který v žádném případě nezanechává pocit, že by byl zbytečným doplňkem Bandy. Na druhou stranu, někteří recenzenti si zoufají, že Gen V se bere příliš vážně, zejména na začátku, a má velké problémy najít konzistentní směr a tón. Seriál si prý sice razí vlastní cestu, ale pravděpodobně zaujme především zaryté fanoušky Bandy. Nové díly budou k dispozici každý pátek.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Reklama
Hororové překvapení: Nové Saw nadchlo kritiky, mluví se o nejlepším dílu série
Hororové překvapení: Nové Saw nadchlo kritiky, mluví se o nejlepším dílu série
01.10.2023 11:30:00 | Filmové novinky

Nejnovější díl ze série Saw je nečekaným překvapením. Obecně se očekával další nudný ultrabrutální počin, kterých jsme za poslední roky od série viděli až příliš mnoho. Recenze jsou však de facto nadšené a kvitují přímočarost a emoce, které se do příběhu tentokrát povedlo propašovat.

Nejlepší upírský seriál posledních 15 let dorazil konečně na Netflix
Nejlepší upírský seriál posledních 15 let dorazil konečně na Netflix
01.10.2023 11:00:00 | Filmové novinky

Dohoda mezi Netflixem a HBO zatím dělá předplatitelům největší streamovací služby velkou radost. Kromě sportovního dramatu Hráči se totiž v posledních týdnech skvěle daří i válečným seriálům Bratrstvo neohrožených a Pacifik. A nyní přichází nejlepší upírský seriál, který jsme měli možnost v novém miléniu sledovat.

Drsná Baletka nakopává v traileru zadky. Nový thriller Netflixu předběhl Hollywood
Drsná Baletka nakopává v traileru zadky. Nový thriller Netflixu předběhl Hollywood
01.10.2023 9:50:00 | Filmové novinky

Zatímco Hollywood chystá na příští rok akční řežbu Ballerina s Anou de Armas v hlavní roli a drobnou roličkou i pro Johna Wicka, Netflix je o krok dál. Už v říjnu naservíruje svůj vlastní příběh, v němž dojde na krvavou pomstu.

Nejlepší kriminálka HBO se vrací. Sériový vrah řádí v mrazivém traileru
Nejlepší kriminálka HBO se vrací. Sériový vrah řádí v mrazivém traileru
29.09.2023 16:30:00 | Filmové novinky

HBO sice v uplynulých měsících zrušilo a rozprodalo mnoho ze svých seriálů, jednu velkou novinku ale v nadcházejících měsících přece jen chystá. Fanoušci kriminálek se mohou těšit na tu z posledních let nejslavnější a zřejmě i nejlepší. Vrací se Temný případ.