FB pixel TP pixel
George R.R. Martin se vyjádřil k toxické reakci fanoušků na 8. řadu GoT © TMDB

George R.R. Martin se vyjádřil k toxické reakci fanoušků na 8. řadu GoT

I když byla očekávání před poslední řadou Hry o trůny obrovská, bořily se divácké rekordy a debaty probíhaly prakticky bez přestání, dnes už to působí jako hodně vzdálená minulost. Ne tak pro tvůrce předlohy George R.R. Martina, který nyní promluvil o přehnaných reakcích fanoušků.

Filmové novinky 4. 7. 2019 15:00 | Filmové novinky

Finále Hry o trůny ve skutečnosti neproběhlo tak dávno, jak se může na první pohled zdát. Poslední díl jsme viděli teprve před měsícem a půl. Zejména zklamání z konečného vyústění děje a nášup zajímavějších seriálů, které následovaly, však odsunuli dojem z posledních dílů na vedlejší kolej. George R. R. Martin po celý průběh 8. řady víceméně mlčel. Na Twitteru ani pro média se nijak zásadně nevyjadřoval. Až nyní během své účasti v podcastu Leonarda Maltina promluvil k vyhroceným debatám a rozzuřeným fanouškům, jež obepínaly téměř celý průběh poslední řady Hry o trůny. A rozhodně se neřadí mezi fanoušky takové kritiky.

„Internet je toxický takovým způsobem, jakým původní fanzinové kultury a fandomy – komiksoví fandové a tehdejší fandové science fiction – nebyly. Samozřejmě docházelo ke sporům. Nebylo to bez hádek, ale nic se ani nepřiblížilo šílenství, které můžete vidět na internetu.“ Martin také promluvil o chystaných spin-offech odehrávajících se ve světě Trůnů, k jejichž vyhlídkám je však skeptický. Žádný z nich podle něj zřejmě nedosáhne takové popularity, jako hlavní sága. „Rozměr úspěchu seriálu Hry o trůny, který zasáhl celý svět a všechny jeho kultury, je něčím, co nikdo nikdy nemohl očekávat. A něčím, co podle mě už nikdy znovu nezažiji,“ dodal autor.

 2 809 zobrazení   12 se líbí
Pána prstenů natočí pro Amazon režisér Jurského světa
Pána prstenů natočí pro Amazon režisér Jurského světa
04.07.2019 | Filmové novinky

Amazon konečně odhalil, kdo pro něj natočí úvodní epizody chystaného seriálu z prostředí Pána prstenů. Styl a atmosféru dodá očekávané fantasy sérii Juan Antonio Bayona.

3. řada Stranger Things: Podle prvních ohlasů rozhodně nebudeme zklamaní
3. řada Stranger Things: Podle prvních ohlasů rozhodně nebudeme zklamaní
03.07.2019 | Filmové novinky

Jste připraveni na návrat do Upside Down? Aby taky ne, fanoušci Stranger Things si na novou řadu museli počkat téměř dva roky. Seriál si 28. června v kalifornské Santa Moncie odbyl premiéru, a tak se nyní můžeme podívat na první dojmy, jež slibují jiný seriál, než který jsme v říjnu 2017 opustili.

Dojemný trailer k Orange is the New Black láká na závěrečnou řadu
Dojemný trailer k Orange is the New Black láká na závěrečnou řadu
02.07.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Vězeňkyně z litchfieldského nápravného zařízení se nám příští měsíc chystají dopovědět své příběhy ve finální sedmé řadě jednoho z nejoblíbenějších netflixovských původních seriálů. Jak jsme byli zvyklí: bude to smutné, vtipné, dojemné a plné emocí.

První fotky z netflixovského Zaklínače ukazují Geralta, Ciri i Yennefer
První fotky z netflixovského Zaklínače ukazují Geralta, Ciri i Yennefer
01.07.2019 18:40:00 | Filmové novinky

A je to tady. Dlouho očekávaná adaptace fantasy Andrzeje Sapkowského dostává reálné obrysy na prvních oficiálních promo fotografiích, které ukazují, jak ústřední symboly ságy, tak stěžejní trio postav - zaklínače Geralta z Rivie, Ciri a čarodějnici Yennefer.