FB pixel TP pixel
Gillian Anderson ztvární Margaret Thatcher ve čtvrté řadě seriálu The Crown © TMDB

Gillian Anderson ztvární Margaret Thatcher ve čtvrté řadě seriálu The Crown

Divácky i kriticky oblíbené kostýmní drama Netflixu o životě britské královny Alžběty II. získalo pro roli milované i nenáviděné premiérky Margaret Thatcher seriálovou hvězdu Gillian Anderson.

Filmové novinky

Přestože se ještě nezačala vysílat ani třetí řada seriálu The Crown, bylo oznámeno, že britskou kontroverzní premiérku Margaret Thatcher si v té čtvrté zahraje Gillian Anderson. Ta se proslavila především rolí agentky FBI Dany Scullyové, která zosobňovala v oblíbeném sci-fi seriálu Akta X vedle konspirátora Agenta Muldera tu skeptickou polovinu dvojice. V nedávné době jsme ji pak mohli vidět v krimi seriálu The Fall, seriálové adaptaci Hannibal či komediálním dramatu Sex Education. Margaret Thatcher byla první ženskou předsedkyní vlády Velké Británie. Její odkaz je velmi kontroverzní, kdy mnohými je pro svou protiodborářskou politiku škrtů milována, mnohými naopak nenáviděna. V poslední době si premiérku Thatcherovou zahrála například i Meryl Streep ve filmu Železná lady.

Gillian Anderson ztvární Margaret Thatcher ve čtvrté řadě seriálu The Crown © TMDB

Produkčně je The Crown jeden z nejdražších současných seriálů, který má přepychovou výpravu s citem pro detail zdůrazňující dobu, kterou ztvárňuje. Patří také do ranku tzv. hereckých snímků, které nechají vyniknout představitele daných postav. V prvních dvou řadách jsme se v rolích královny Alžběty II. a jejího muže prince Filipa mohli kochat výkony Claire Foy a Matta Smithe. V třetí a čtvrté řadě se těchto postav ujmou Olivia Colman (Favoritka) a Tobias Menzies (Řím). Rolí královniny sestry princezny Margaret o sobě dala široké veřejnosti vědět Vanessa Kirby (Mission Impossible: Fallout). Tu v dalších řadách ztvární hvězda Helena Bonham Carter (Klub rváčů). Třetí a čtvrtá řada se natáčí dohromady. Do děje bychom se měli vrátit na počátku šedesátých let. Datum premiéry třetí řady ještě nebylo oznámeno, pravděpodobná je druhá polovina roku 2019.

 100 zobrazení   21 se líbí
5 věcí, které ještě nevíte o 8. řadě Hry o trůny
5 věcí, které ještě nevíte o 8. řadě Hry o trůny
21.01.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Máme za sebou dva teasery a před sebou trailer, možná druhý trailer a možná ještě další. A tak pokračuje čekání na 14. dubna, kdy naposledy propukne „Trůní šílenství“ a Jon Snow se stane vyvoleným miláčkem publika. Dovolte nám proto přerušit váš pravděpodobný „bingvoč“ prvních sedmi řad pěticí zajímavostí, které z natáčení unikly až nyní.

Třetí řada Temného případu boduje, bude nakonec i čtvrtá?
Třetí řada Temného případu boduje, bude nakonec i čtvrtá?
18.01.2019 18:00:00 | Filmové novinky

Od pondělí můžete na HBO sledovat novou řadu kriminálního seriálu Temný případ. Ten se vrací po dlouhé odmlce, kdy po problematicky přijaté druhé řadě byl další osud seriálů nejistý. Ale trojka nakonec vznikla a zdá se, že se líbí. Tvůrcí proto přemýšlí nad dalšímí díly, které prý mají být "divoké".

Spider-Man a Kapitán Amerika se potkají v gotickém dramatu na Netflixu
Spider-Man a Kapitán Amerika se potkají v gotickém dramatu na Netflixu
17.01.2019 19:00:00 | Filmové novinky

Představitel Spidermana Tom Holland a Kapitána Ameriky Chris Evans se spolu s dalšími hollywoodskými hvězdami jako Bill Skarsgard nebo Mia Wasikowska setkají v připravovaném netflixovském filmu.

Kaley Cuoco by se ráda vrátila na obrazovky jako Penny
Kaley Cuoco by se ráda vrátila na obrazovky jako Penny
16.01.2019 17:00:00 | Filmové novinky

Stejně jako fanoušci sitcomu Teorie velkého třesku, ani Kaley Cuoco se ještě necítí na to pověsit svou postavu Penny na hřebík. Potrhlou blondýnu z Nebrasky hraje už 12 let a než se k ní ve 4. řadě přidaly Melissa Rauch a Mayim Bialik, byla jedinou hlavní ženskou postavou sitcomu. I tak by ale ještě ráda viděla návrat seriálu, třeba příští rok.