FB pixel TP pixel
Gladiátor 2 vznikne a už má novou hereckou hvězdu! Russella Crowe nečekejte © Universal Pictures

Gladiátor 2 vznikne a už má novou hereckou hvězdu! Russella Crowe nečekejte

Ani jsme nevěděli, že bychom Gladiátora 2 chtěli vidět, ale Ridley Scott se rozhodl nám ho dopřát. Po více než 20 letech od premiéry oscarového hitu se tak začíná rýsovat pokračování, v němž se ale s největší pravděpodobností nevrátí Russell Crowe. Kdo ho nahradí?

8. 1. 2023 10:00 | Filmové novinky

Historický film Ridleyho Scotta z roku 2000 byl bezpochyby hitem na všech frontách. Příběh psance Maxima a jeho boje na život a na smrt za rodinnou čest vydělal více než čtyřnásobek svého produkčního rozpočtu a získal nespočet ocenění včetně dvou Zlatých glóbů, čtyř cen BAFTA a pěti Oscarů. Včetně toho nejprestižnějšího za Nejlepší film. Producenti by byli hloupí, kdyby tak nepřemýšleli nad pokračováním. Nejdříve se spekulovalo o prequelu s mladým Maximem, aby si diváci mohli ještě jednou užít Russella Crowa v roli nebojácného římského vojevůdce. Až teď ale začalo pokračování nabývat přesnějších obrysů a získalo svou hlavní hvězdu.

Nový příběh z Římské říše nebude spin-offem ani prequelem, ale měl by se časově odehrávat po událostech prvního Gladiátora a zaměřit se na osudy Luciuse, syna Lucilly - Commodovy sestry a Maximovy bývalé lásky, který prozradil plány Maximova spiknutí. Roli nyní ne tak mladičkého naivky si zahraje raketově stoupající hvězda Paul Mescal. Šestadvacetiletého Ira mohou diváci znát především jako školního oblíbence Conella ze seriálu Normální lidi. Loňský rok byl pro Mescala mimořádně úspěšný, zahrál si v rodinném dramatu God's Creatures po boku Emily Watson a především zářil v hlavní roli mnohými servery skloňovaného filmu roku Aftersun, kde ztvárnil mladého otce trpícího depresi na slunné dovolené se svou dospívající dcerou. Doufáme, že se Ridleymu povede návrat ke Gladiátorovi více než pokus oživení Vetřelce a Paul Mescal tak dostane svou zlatou vstupenku do Hollywoodu, protože si to sakra zaslouží. S Russellem Crowem naopak moc počítat nelze.

Zdroj: Variety

Beata Mrazíková
Filmový vkus má pokřivený aktivním pohybem ve filmovém průmyslu, radost tak navzdory špatným marketingovým kampaním a hrozně nasazeným postsynchronům přináší především nekonečný přival reality shows a festivalové lahůdky. Kdyby se ztratily peníze ze světa, stále jí můžete platit v arašídových košíčcích a batátových hranolkách.
Nejmilovanější seriál současnosti bude pokračovat. Netflix ohledně data uvedení mate
Nejmilovanější seriál současnosti bude pokračovat. Netflix ohledně data uvedení mate
08.01.2023 8:00:00 | Filmové novinky

Netflix po několika týdnech mlčení konečně prolomil ledy a potvrdil to, v co jsme všichni doufali. Seriálový megahit Wednesday bude pokračovat a navzdory některým spekulacím ho opět uvidíme na Netflixu. Nové oznamovací video ale publikum zbytečně mate ohledně roku uvedení. Vážně mladá Addamsová stihne premiéru ještě letos?

Budoucnost Hry o trůny je nejasná. Plánovaná pokračování míří k ledu
Budoucnost Hry o trůny je nejasná. Plánovaná pokračování míří k ledu
06.01.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Turbulentní změny v hollywoodském molochu Warner Bros. Discovery nenechají bez zásahu ani jeden z předních brandů HBO, epické fantasy Hra o trůny. Prozradil to samotný autor knižní předlohy G. R. R. Martin.

Bombastický trailer nového sci-fi Netflixu bere dech. Čeká nás válka kyborgů
Bombastický trailer nového sci-fi Netflixu bere dech. Čeká nás válka kyborgů
05.01.2023 18:50:00 | Filmové novinky

Netflix jen pár dní po zveřejnění krátké upoutávky na sci-fi novinku JUNG_E představil i plnohodnotný trailer, který masivně sází na velké trikové scény. A výsledek vypadá naprosto fantasticky.

Ambiciózní sci-fi seriál se vrací ve velkolepém traileru. Točili ho i Češi
Ambiciózní sci-fi seriál se vrací ve velkolepém traileru. Točili ho i Češi
05.01.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Pokud jste fanoušky výpravné sci-fi Nadace, určitě vás potěší, že Apple právě vydal novou ukázku ke druhé řadě. Ta opět láká na epický děj s bohatou výpravou a skvělými triky.