FB pixel TP pixel
Nejvelkolepější film roku je tady! Gladiátor 2 nadchl první diváky, takový spektákl tu nebyl roky © Paramount Pictures

Nejvelkolepější film roku je tady! Gladiátor 2 nadchl první diváky, takový spektákl tu nebyl roky

Pokračování historického hitu s Russellem Crowem má za sebou první uvedení před diváky a zdá se, že nás v kinech čeká opravdová událost. Ridley Scott se údajně po dlouhých letech překonal a naservíroval velkofilm, který se vyplatí vidět.

Filmové novinky 21. 10. 2024 7:00 | Filmové novinky

První Gladiátor patří mezi filmové klasiky, a tak není divu, že pokračování po 24 letech provází nemalá očekávání. Zdá se však, že režisér Ridley Scott nenavázal na ikonický příběh Maxima v podání Russella Crowe žádnou zbytečností a doručil velkofilm, na který bychom měli hromadně vyrazit do kina.

Děj se točí okolo Luciuse (Paul Mescal), který bude odhalen jako potomek Maxima (Russell Crowe) z prvního filmu. Ten v pokračování oscarového hitu žije v ústraní v pobřežním městě Numidia, kde mezi snědými místními jeho bílá kůže a modré oči rozhodně vynikají. Do jedné z mála přežívajících civilizací však zamíří Římané, aby si podrobili Severní Afriku, čímž se veškeré události odšpuntují. Armády Říma povede Marcus Acacius v podání Pedra Pascala, který podle scénáře kdysi vyrůstal pod bojovým výcvikem samotného Maxima. Lucius se stane vězněm Říma a dostane se až do tamní arény, v níž bojoval i jeho otec.

První ohlasy

Snímek měl již minulý pátek předpremiéru a ačkoli je na recenze ještě platné embargo, zmínkám na sociálních sítích se meze očividně nekladou. Obecně přitom panuje shoda, že je Gladiátor 2 extrémně povedeným pokračováním a Ridley Scott odvedl skvělou práci při snaze znovu oživit antický Řím. Snímek je podle ohlasů naprosto monumentálním historickým spektáklem s fantastickými akčními scénami a silnou provázaností s původním filmem.

Chváleni jsou hromadně herci v čele s Denzelem Washingtonem, který si užívá každou minutu a ohromí svým machiavelliovským výkonem. Chváleni jsou ale i Joseph Quinn a Fred Hechinger jako duo císařů v korupcí prosáklém Římě a samozřejmě také Pedro Pascal a Paul Mescal jako ústřední hrdina. Některá hodnocení sice zmiňují, že se Mescalův nemůže vyrovnat charismatem Croweovu Maximovi, něco takového však je po 24 letech v podstatě nemožné. Některé ohlasy pak zmiňují absenci silnějších emocí. Na vlastní oči se o všem přesvědčíme už 14. listopadu.

Zdroj: THR

 11 429 zobrazení   188 se líbí
Nové vesmírné sci-fi překvapuje skvělým trailerem. Připomene Riddicka i Vetřelce
Nové vesmírné sci-fi překvapuje skvělým trailerem. Připomene Riddicka i Vetřelce
20.10.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Kvalitních sci-fi filmů, které se nebojí ohledávat hranice žánru, v posledních letech stále ubývá. Ani Borderlands se však nepodařilo žánru úplně zarazit hřebíček do rakve a vedle Mickey 17 to vypadá, že máme další film, na který se můžeme těšit.

Skvělé sci-fi pro dospělé je tady! Trailer seriálové Duny je naprosto fenomenální
Skvělé sci-fi pro dospělé je tady! Trailer seriálové Duny je naprosto fenomenální
18.10.2024 15:50:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Max představila nejnovější upoutávku na nový seriál ze světa Arrakisu Duna: Proroctví. A po prvních upoutávkách, které se trikově ještě hodně držely zkrátka, přichází velkolepý trailer, který nešetří intrikami, rozšiřováním mytologie a velkolepými záběry.

Nejdražší sci-fi Netflixu v prvním akčním traileru. Válka s roboty zdevastovala svět
Nejdražší sci-fi Netflixu v prvním akčním traileru. Válka s roboty zdevastovala svět
17.10.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Netflix konečně odhalil první upoutávku na očekávaný spektákl od režisérů Joea a Anthony Russoových. Ti nás zavedou do alternativní Ameriky, která přežila válku s roboty, jež v podstatě zničila svět a narušila mezilidské vztahy. Nákladný snímek vyšel Netflix na více než 300 milionů dolarů.

Bibli cituje i po 30 letech! Samuel L. Jackson znovu zarecitoval slavný verš z Pulp Fiction
Bibli cituje i po 30 letech! Samuel L. Jackson znovu zarecitoval slavný verš z Pulp Fiction
17.10.2024 11:20:00 | Filmové novinky

Herecká legenda Samuel L. Jackson k 30. výročí novodobé klasiky Pulp Fiction na svém instagramovém profilu znovu zarecitovala slavný biblický verš Ezechiel 25:17, který z jeho postavy udělal ikonu.