FB pixel TP pixel
HBO chystá druhý prequel Hry o trůny, prozkoumá rod Targaryenů © TMDB

HBO chystá druhý prequel Hry o trůny, prozkoumá rod Targaryenů

Zaklínač, LOTR, Carnival Row nebo His Dark Materials mají políčeno na fantasy korunu Hry o trůny. HBO ale také nezpomaluje, právě naopak. Do produkce míří druhý prequel a tenhle bude mít draky – hodně draků.

Filmové novinky 13. 9. 2019 12:00 | Filmové novinky

Stanice je podle všeho velmi blízko objednání pilotního dílu pro již druhý prequel, který by se zaměřil na historii rodu Targaryenů. Konkrétně na události, jež předcházely občanské válce a také na samotnou válku známou jako Tanec draků, jež Targaryeny rozpoltila a poštvala proti sobě. Tento projekt byl údajně silným kandidátem na další seriál již od roku 2017, kdy HBO nabídla 5 scenáristům možnost přijít s návrhy na prequely ze světa Hry o trůny, jež by mohly končící hlavní ságu na obrazovkách v budoucnu nahradit.

Objednání pilotního dílu této konkrétní série prý velmi podporoval autor George R.R. Martin, který zastává roli výkonného producenta a v letošním roce publikoval knihu Fire and Blood popisující 150 let historie rodu Targaryenů. Kniha mimo jiné vypráví o událostech, které by případný seriál pokrýval. Scénář pilotu píše Ryan Condal (Colony) a název prequelu zatím samozřejmě také chybí, byť Game of Thrones: Fire and Blood by bylo slušivé.

HBO chystá druhý prequel Hry o trůny, prozkoumá rod Targaryenů © TMDB

Tanec draků byl masivním konfliktem v Západozemí, ve kterém proti sobě stály znepřátelené větve Targaryenské dynastie. Pokud chcete krátké shrnutí této občanské války, lze si ho poslechnout v 5. řadě Hry o trůny, kde Shireen Baratheon (Kerry Ingram) o Tanci draků čte knihu a svému otci děj popisuje:
„Je to příběh souboje mezi Rhaenyrou Targaryen a jejím nevlastním bratrem Aegonem o kontrolu nad Sedmi královstvími. Oba se považovali za pravoplatného vlastníka Železného trůnu. Když se lidé začali přidávat k jednomu či druhému z nich, jejich souboj postupně rozdělil království na dva tábory. Bratři bojovali s bratry, draci bojovali s draky. Než přišel konec, tisíce zemřeli. A byla to katastrofa i pro samotné Targaryeny, kteří se z konfliktu již nikdy doopravdy nevzpamatovali.“

HBO chystá druhý prequel Hry o trůny, prozkoumá rod Targaryenů © TMDB

Prequel by se zařadil vedle prvního oznámeného pokračování ze Západozemí, jehož pilotní díl je již dotočen a nyní se čeká, zda obdrží objednávku na celou řadu. V seriálu Jane Goldman s pracovním názvem Blood Moon, ve kterém hraje například Naomi Watts, se podíváme tisíce let před události Hry o trůny do doby, kdy Západozemí zužovala první Dlouhá noc a zdejší obyvatelé sváděli první válku s Bílými chodci.

Minimálně tématiku prequelů zatím HBO zvládá na jedničku. Bílí chodci táhnou a při pohledu na popularitu Daenerys (Emilia Clarke) není pochyb o tom, že Targaryeni a jejich draci rovněž patří mezi miláčky publika. Nemluvě o tom, že dračí CGI už má HBO poměrně dobře zmáknuté a nepochybně do něj investovalo mnoho prostředků, takže by byla škoda jej opět nevyužít.

 265 zobrazení   11 se líbí
POTVRZENO: Zaklínač dorazí až krátce před Vánocemi
POTVRZENO: Zaklínač dorazí až krátce před Vánocemi
12.09.2019 | Filmové novinky

Oficiální a verifikovaný účet nizozemské odnože Netflixu sdílel v nyní již smazaném postu počet „bezesných“ nocí, které budou muset fanoušci do premiéry Zaklínače přetrpět. Dost možná nechtěně tak ukončil měsíce až roky trvající spekulace o datu vydání seriálu.

Netflixovský Zaklínač nabral posilu ze Hry o trůny i Star Wars
Netflixovský Zaklínač nabral posilu ze Hry o trůny i Star Wars
11.09.2019 | Filmové novinky

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak tvůrci fantasy filmů a seriálu dosahují magického nádechu krajiny i jednotlivých lokací? Mnohdy za to můžou neopěvovaní a zřídkakdy zmiňovaní hrdinové, kterým se říká scénografové. A tvůrcům Zaklínače se jednoho scénografa s působivou praxí podařilo ulovit.

Warneři chtějí nového Harryho Pottera s původním hereckým trojlístkem
Warneři chtějí nového Harryho Pottera s původním hereckým trojlístkem
10.09.2019 | Filmové novinky

Divadelní hra Harry Potter and the Cursed Child londýnského divadla West End se možná dočká zfilmování. Pokukuje po ní studio Warner Bros., které by rádo obsadilo i původního Harryho.

Tarantino zvažuje prodlouženou verzi Tenkrát v Hollywoodu pro Netflix
Tarantino zvažuje prodlouženou verzi Tenkrát v Hollywoodu pro Netflix
09.09.2019 10:00:00 | Filmové novinky

Quentin Tarantino točí dlouhé filmy. Někdy jsou tak dlouhé, že vystřižené scény nechané na podlaze střižny by mohly posloužit jako dodatečný materiál k minisérii. A právě tu režisér zvažuje v případě svého hitu Tenkrát v Hollywoodu. Kterých scén bychom se mohli dočkat?