FB pixel TP pixel
HBO chystá druhý prequel Hry o trůny, prozkoumá rod Targaryenů © TMDB

HBO chystá druhý prequel Hry o trůny, prozkoumá rod Targaryenů

Zaklínač, LOTR, Carnival Row nebo His Dark Materials mají políčeno na fantasy korunu Hry o trůny. HBO ale také nezpomaluje, právě naopak. Do produkce míří druhý prequel a tenhle bude mít draky – hodně draků.

Filmové novinky

Stanice je podle všeho velmi blízko objednání pilotního dílu pro již druhý prequel, který by se zaměřil na historii rodu Targaryenů. Konkrétně na události, jež předcházely občanské válce a také na samotnou válku známou jako Tanec draků, jež Targaryeny rozpoltila a poštvala proti sobě. Tento projekt byl údajně silným kandidátem na další seriál již od roku 2017, kdy HBO nabídla 5 scenáristům možnost přijít s návrhy na prequely ze světa Hry o trůny, jež by mohly končící hlavní ságu na obrazovkách v budoucnu nahradit.

Objednání pilotního dílu této konkrétní série prý velmi podporoval autor George R.R. Martin, který zastává roli výkonného producenta a v letošním roce publikoval knihu Fire and Blood popisující 150 let historie rodu Targaryenů. Kniha mimo jiné vypráví o událostech, které by případný seriál pokrýval. Scénář pilotu píše Ryan Condal (Colony) a název prequelu zatím samozřejmě také chybí, byť Game of Thrones: Fire and Blood by bylo slušivé.

HBO chystá druhý prequel Hry o trůny, prozkoumá rod Targaryenů © TMDB

Tanec draků byl masivním konfliktem v Západozemí, ve kterém proti sobě stály znepřátelené větve Targaryenské dynastie. Pokud chcete krátké shrnutí této občanské války, lze si ho poslechnout v 5. řadě Hry o trůny, kde Shireen Baratheon (Kerry Ingram) o Tanci draků čte knihu a svému otci děj popisuje:
„Je to příběh souboje mezi Rhaenyrou Targaryen a jejím nevlastním bratrem Aegonem o kontrolu nad Sedmi královstvími. Oba se považovali za pravoplatného vlastníka Železného trůnu. Když se lidé začali přidávat k jednomu či druhému z nich, jejich souboj postupně rozdělil království na dva tábory. Bratři bojovali s bratry, draci bojovali s draky. Než přišel konec, tisíce zemřeli. A byla to katastrofa i pro samotné Targaryeny, kteří se z konfliktu již nikdy doopravdy nevzpamatovali.“

HBO chystá druhý prequel Hry o trůny, prozkoumá rod Targaryenů © TMDB

Prequel by se zařadil vedle prvního oznámeného pokračování ze Západozemí, jehož pilotní díl je již dotočen a nyní se čeká, zda obdrží objednávku na celou řadu. V seriálu Jane Goldman s pracovním názvem Blood Moon, ve kterém hraje například Naomi Watts, se podíváme tisíce let před události Hry o trůny do doby, kdy Západozemí zužovala první Dlouhá noc a zdejší obyvatelé sváděli první válku s Bílými chodci.

Minimálně tématiku prequelů zatím HBO zvládá na jedničku. Bílí chodci táhnou a při pohledu na popularitu Daenerys (Emilia Clarke) není pochyb o tom, že Targaryeni a jejich draci rovněž patří mezi miláčky publika. Nemluvě o tom, že dračí CGI už má HBO poměrně dobře zmáknuté a nepochybně do něj investovalo mnoho prostředků, takže by byla škoda jej opět nevyužít.

 265 zobrazení   11 se líbí
POTVRZENO: Zaklínač dorazí až krátce před Vánocemi
POTVRZENO: Zaklínač dorazí až krátce před Vánocemi
12.09.2019 | Filmové novinky

Oficiální a verifikovaný účet nizozemské odnože Netflixu sdílel v nyní již smazaném postu počet „bezesných“ nocí, které budou muset fanoušci do premiéry Zaklínače přetrpět. Dost možná nechtěně tak ukončil měsíce až roky trvající spekulace o datu vydání seriálu.

Netflixovský Zaklínač nabral posilu ze Hry o trůny i Star Wars
Netflixovský Zaklínač nabral posilu ze Hry o trůny i Star Wars
11.09.2019 | Filmové novinky

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak tvůrci fantasy filmů a seriálu dosahují magického nádechu krajiny i jednotlivých lokací? Mnohdy za to můžou neopěvovaní a zřídkakdy zmiňovaní hrdinové, kterým se říká scénografové. A tvůrcům Zaklínače se jednoho scénografa s působivou praxí podařilo ulovit.

Warneři chtějí nového Harryho Pottera s původním hereckým trojlístkem
Warneři chtějí nového Harryho Pottera s původním hereckým trojlístkem
10.09.2019 | Filmové novinky

Divadelní hra Harry Potter and the Cursed Child londýnského divadla West End se možná dočká zfilmování. Pokukuje po ní studio Warner Bros., které by rádo obsadilo i původního Harryho.

Tarantino zvažuje prodlouženou verzi Tenkrát v Hollywoodu pro Netflix
Tarantino zvažuje prodlouženou verzi Tenkrát v Hollywoodu pro Netflix
09.09.2019 10:00:00 | Filmové novinky

Quentin Tarantino točí dlouhé filmy. Někdy jsou tak dlouhé, že vystřižené scény nechané na podlaze střižny by mohly posloužit jako dodatečný materiál k minisérii. A právě tu režisér zvažuje v případě svého hitu Tenkrát v Hollywoodu. Kterých scén bychom se mohli dočkat?