FB pixel TP pixel
HBO chystá minisérie podle populárních filmů Parazit a Poslední Mohykán © TMDB

HBO chystá minisérie podle populárních filmů Parazit a Poslední Mohykán

HBO potřebuje při válečném tažení proti Netflixu a další streamovací konkurenci posilovat svůj vlastní katalog a nově přihodila do sbírky dobrodružnou klasiku a jihokorejskou satiru.

Filmové novinky

Jeden z nejlepších filmů roku se stane minisérií

Novinka režiséra Bong Joon-ho, Parazit, s největší pravděpodobností získá i v rámci letošních Oscarů titul nejlepšího cizojazyčného filmu a samotný režisér z nápadu o parazitování vychytralé rodinky na bohatém kapitalistovi zdá se dokáže vytěžit pořádnou porci peněz. Bong Joon-ho totiž společně se scenáristou Adamem McKayem (Sázka na nejistotu) vytvoří minisérii pro HBO, které se podařilo přeplatit Netflix, který o námět rovněž projevil zájem. Zatím ovšem není jisté, zda se bude jednat o adaptaci filmu jako takového, či se dočkáme volného pokračování.

© TMDB

Poslední Mohykán se vrátí díky HBO

The Last of the Mohicans | USA | 1992 | Dobrodružné filmy | Indiáni

HBO ovšem chystá i velkolepější projekty, když režisér bondovky Není čas zemřít, Cary Joji Fukunaga, vytvoří pro HBO Max novou verzi dobrodružně-romantické klasiky Poslední Mohykán. Tu si většina diváků pamatuje díky verzi z roku 1992 od režiséra Michaela Manna, v níž titulní roli ztvárnil Daniel Day-Lewis. Nová verze sepsaná Fukunagou a režírovaná Nicole Kassell (jiný hit HBO – Watchmen) nebude vycházet z této adaptace, nýbrž z původní knihy Jamese Fenimora Coopera a převypráví příběh romance mezi mladým Mohykánem a dcerou-míšenkou britského plukovníka. Projekt je považovaný za stěžejní pro novou službu HBO Max a není dosud známo, zda se ho například v Česku dočkáme v rámci klasického HBO.

 77 %
Sledovat Online na Filmbox+  Filmbox+ | český dabing | od 27. 3. 2024
 259 zobrazení   22 se líbí
Netflix uvolnil ukázky k 5 očekávaným seriálovým hitům konce zimy
Netflix uvolnil ukázky k 5 očekávaným seriálovým hitům konce zimy
10.01.2020 | Filmové novinky

Rok 2020 se sice rozjíždí jen pozvolna, ale Netflix, jak je jeho zvykem, nás rozhodně nehodlá šetřit. V několika posledních dnech se totiž vytasil s pěticí trailerů, které nás lákají na nové i pokračující seriály, kterými nás bude chtít v nejbližších týdnech bavit.

Seriálový Pán prstenů do hlavní role obsadil mladého Neda Starka
Seriálový Pán prstenů do hlavní role obsadil mladého Neda Starka
09.01.2020 | Filmové novinky

Poté, co herec Will Poulter, který byl původně zamýšlen pro hlavní roli ve vysoce očekávané seriálové adaptaci Pána prstenů, musel kvůli pracovní vytíženosti projekt opustit, nalezli konečně v Amazonu náhradu, kterou bude britský herec Robert Aramayo.

Megahit Joker je konečně dostupný online! Kde si ho přehrát?
Megahit Joker je konečně dostupný online! Kde si ho přehrát?
07.01.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Zdrcující osudy neúspěšného komika Arthura Flecka ocenily Zlaté glóby soškou pro Joaquina Phoenixe a vy si je nyní můžeme užít i legálně online. Joker totiž dorazil do první distribuční fáze online streamovacích služeb.

Zlaté glóby ovládli Tarantino, válečné 1917 a HBO. Netflixu se nedařilo
Zlaté glóby ovládli Tarantino, válečné 1917 a HBO. Netflixu se nedařilo
06.01.2020 13:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli si Netflix hřál hned několik želízek v ohni na sošku Zlatého glóbu, nakonec odešel ze slavnostního předávání víceméně z prázdnou. Mnohem více se dařilo HBO, ale hlavně tradičním studiovým filmům, které mířily do kin.