FB pixel TP pixel
HBO chystá s tvůrcem Černobylu adaptaci herního hitu The Last of Us © TMDB

HBO chystá s tvůrcem Černobylu adaptaci herního hitu The Last of Us

To je nám panečku překvapení! Zatímco adaptace akční hry Uncharted se roky brodí produkčním peklem a teprve nyní nabírá jakési obrysy, další série studia Naughty Dog má namířeno být kvalitní adaptací, která může přepsat historii herních adaptací.

Filmové novinky

Konečně nadmíru vydařená adaptace her?

Herní adaptace to dodnes nemají u diváků snadné. Stále je na ně nahlíženo jako na něco podřadného, protože výčet mizerných filmových zpracování známých herních značek je skoro nekonečně dlouhý a těch opravdu podařených filmů byste spočítali na prstech rukou po explozi granátu. Proč tedy tolik povyku pro adaptaci další z videoher? Předně proto, že videohra studia Naughty Dog The Last of Us skutečně patří mezi to vypravěčsky a dějově nejzajímavější, co poslední roky hráči měli možnost okusit. Jistě, jedná se stále o výběr žánrových klišé, jenž nenabízí nic moc převratného, nicméně perfektní hratelnost hráče po celém světě dokáže dodnes bavit natolik, že chystané herní pokračování je jednou z nejočekávanějších her roku. A i ten největší škarohlíd musí uznat, že emocionálně a psychologicky je The Last of Us hrou, která se na filmovou, respektive seriálovou adaptaci hodí jako máloco.

Ano, čtete správně, The Last of Us nedostane původně zvažovaný celovečerák, nýbrž rovnou seriál, jenž se bude dějově soustředit na události prvního herního dílu. Pokud se tedy tvůrci neodváží přinést originální příběh ze světa ovládaného smrtelnou nákazou, měli bychom se dočkat archetypálního příběhu samotáře Joela, jenž musí dopravit malou dívku Ellie mimo karanténní zónu, přičemž s ní postupně naváže vztah, který se ukáže být přínosný pro obě strany. I Ellie se totiž ukáže jako člověk, jenž byl zrozen k přežití. A to se ve světě zmutovaných monster a po zdrojích lačnících usedlíků rozhodně hodí.

Ta nejlepší péče

The Last of Us vznikne v produkci HBO, která rozhodně neponechává nic náhodě. Seriálu se totiž ujme Craig Mazin, jenž v loňském roce uhranul spoustu diváků po celém světě parádním Černobylem. Mazin pak nebude jediným kreativcem, jenž se bude na vývoji postapokalyptického seriálu podílet. K ruce dostane i tvůrce přímo z Naughty Dog Neila Druckmanna a velmi blízko má mít k projektu i samotný šéf herního studia Evan Wells, stejně jako zástupci nově vzniklé produkční společnosti PlayStation Productions. Pro tento levoboček Sony se má jednat o první vlaštovku dalších filmově-herních projektů a je třeba uznat, že spoluprací s HBO rozhodně vykročil správným směrem. Tak si držme palce, ať nás za pár měsíců čeká v televizi prvotřídní herní adaptace, která zažene přesvědčení, že to bez herního ovladače prostě nebude ono.

 276 zobrazení   56 se líbí
18 filmů, které jsou od 1. března nově dostupné na Netflixu
18 filmů, které jsou od 1. března nově dostupné na Netflixu
05.03.2020 | Filmové novinky

Netflix pravidelně první den měsíce přidává spoustu nového obsahu, především co se týče jím zakoupených filmů. Výjimkou není ani březen, který opět přinesl řadu povedených i kultovně (špatných) kousků. Aneb kdo se těší na Demi a její Striptýz!

Natáčení marvelovky The Falcon and The Winter Soldier míří do Česka!
Natáčení marvelovky The Falcon and The Winter Soldier míří do Česka!
04.03.2020 17:00:00 | Filmové novinky

Další z velkých zahraničních produkcí míří do České republiky! Sice tu ještě nevzniká megahit Mandalorian, streamovací služba Disney+ tu ale natočí část obsahu pro očekávaný seriál Marvelu.

HBO uvede v dubnu nejočekávanější seriál roku. Máme první ukázku!
HBO uvede v dubnu nejočekávanější seriál roku. Máme první ukázku!
03.03.2020 14:00:00 | Filmové novinky

Pohodlně se usaďte, toto bude dramatická jízda! HBO již koncem dubna uvede ambiciózní adaptaci knihy I Know This Much is True, ve které si dvojroli zahrál Mark Ruffalo. První ukázka je famózní!

Hlavní posila pro Zaklínače. Známe tvář Geraltova mentora Vesemira
Hlavní posila pro Zaklínače. Známe tvář Geraltova mentora Vesemira
01.03.2020 | Filmové novinky

Navzdory tomu, že produkce druhé řady Zaklínače před pár dny oficiálně započala, jsme stále neznali jméno hlavního přírůstku pokračování fantasy fenoménu. Inu, i tenhle dílek nyní zapadl na místo. Přivítejte Vesemira!