FB pixel TP pixel
HBO Max oznámilo zdražování v Evropě © HBO Max

HBO Max oznámilo zdražování v Evropě

Streamovací služba HBO Max se chystá na první zdražování v Evropě poté, co v loňském roce došlo k rebrandingu, který měl platformu nakopnout do nové budoucnosti. Nyní se evropský region připravuje na další změnu názvu, kdy ikonické HBO definitivně zmizí a zůstane pouze Max.

15. 6. 2023 16:30 | Streaming novinky

HBO Max oznámilo první zdražování od zavedení přejmenované služby v Evropě. Důležitou informací pro tuzemské předplatitele je nicméně skutečnost, že v dosavadním seznamu zemí chybí Česká republika a zdražení se tudíž dotkne jen některých zemí, v nichž konkurence Netflixu působí. Zdražení tak zasáhne Pyrenejský poloostrov a severské země, přičemž nový ceník vchází v platnost okamžitě a ve vyúčtování se projeví po 13. červenci. Co se týče samotné ceny, ta se zvedne o 1 až 2 eura, případně odpovídající hodnoty v lokálních měnách.

Zdražovat se má i dál

Co to znamená v praxi? Norové budou nově platit 99 norských korun (dříve 89), Švédové 99 švédských korun, Dánové 89 dánských korun (dříve 79), Finové a Španělé si budou muset zvyknout na 9,99 eur (místo 8,99 eur), Bulhaři na 6,99 eur a Portugalci na 7,99 eur. HBO Max cenu zdůvodňuje navýšením nákladům na tvorbu a vývoj obsahu, přičemž se pomalu chystá na další rebranding, který v dubnu odstartoval v rámci USA. Tam je již služba přejmenovaná na Max, Evropa má stejný proces podstoupit během roku 2024. V letošním roce HBO zdražovalo i v USA, kde ještě před přejmenováním služby došlo k navýšení ceny předplatného o dolar na 15,99 dolarů. Služba přitom plánuje navyšování ceny i nadále, aby lépe reflektovala hodnotu služby. Stejně jako zbytek streamovacího pelotonu se totiž potýká se ztrátovostí svého byznysu.

Ohledně zdražování HBO v Evropě jsme oslovili i české zastoupení a čekáme na vyjádření. Z dosavadních informací se ovšem nezdá, že by mělo v našem regionu k jakékoli změně částky v nejbližší době dojít. HBO Max tak bude prozatím stále stát 199 korun za měsíc, v případě roční platby je pak možné ušetřit téměř 800 korun, když je služba dostupná za cenu 1590 korun/rok.

Zdroj: ScreenNearYou / TBI

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Disney Plus má po roce v Česku 1900 titulů a roste. Zklamal cenou a nedostatkem dabingu
Disney Plus má po roce v Česku 1900 titulů a roste. Zklamal cenou a nedostatkem dabingu
14.06.2023 19:20:00 | Streaming novinky

Je to přesně rok, co do Česka vstoupila služba Disney+. Co všechno přinesla, co se u nás mezitím změnilo a jak po roce hodnotíme její vstup ve srovnání s ostatními službami? Pojďme se podívat na všechny zásadní oblasti.

Netflix slaví úspěch dvou akčních novinek. Lámou historické rekordy sledovanosti
Netflix slaví úspěch dvou akčních novinek. Lámou historické rekordy sledovanosti
12.06.2023 15:00:00 | Streaming novinky

Největší streamovací službě se na akčním poli nesmírně daří. Již tento týden Netflix uvede očekávané pokračování hitu Vyproštění. V posledních týdnech ale zaznamenal úspěch hned s dvojicí zástupců explozivního žánru.

Netflix vyzrál na příživníky sdílející hesla. Nárůst nových předplatitelů trhá rekordy
Netflix vyzrál na příživníky sdílející hesla. Nárůst nových předplatitelů trhá rekordy
11.06.2023 14:30:00 | Streaming novinky

Zdá se, že Netflix zase jednou odhadl trh a dokázal objevit novou zlatou žílu, kterou je nyní odhodlám vykutat. Ačkoli se proti zamezení sdílení hesel řada uživatelů vymezila, nová data jasně ukazují, že se postupně podřizují a za předplatné nově platí.

Streameři podléhají mamonu peněz. I Amazon chce více reklam
Streameři podléhají mamonu peněz. I Amazon chce více reklam
09.06.2023 15:30:00 | Streaming novinky

Podle informací deníku Wall Street Journal to vypadá, že se Amazon se svou streamovací službou Prime Video přidá k ostatním velkým streamerům a zavede nový reklamami podpořený tarif.