FB pixel TP pixel
HBO trumfuje Netflix. Exkluzivně uvede nové Spider-Many, Gran Turismo a další hity z kin © Sony Pictures

HBO trumfuje Netflix. Exkluzivně uvede nové Spider-Many, Gran Turismo a další hity z kin

HBO hodlá i v budoucnu pokračovat v úspěšné dohodě se Sony Pictures, která mu zajišťuje exkluzivní práva na uvedení filmů ze světa Spider-Mana anebo očekávané adaptace závodní hry Gran Turismo. V rámci dohody získá přístup i ke staršímu katalogu titulů.

29. 5. 2023 15:30 | Streaming novinky

HBO v loňském roce uštědřilo Netflixu solidní ránu, když uzavřelo se společností Sony Pictures Entertainment dohodu o distribuci obsahu ve střední a východní Evropě. Na tu nyní úspěšně naváže, když dohodu rozšiřuje i o budoucí tituly, v nichž budou i snímky ze světa Spider-Mana nebo adaptace závodní pecky Gran Turismo. Nová dohoda přináší několikaleté prodloužení prvního placeného okna a přístup k vybraným titulům z rozsáhlé filmové a televizní knihovny Sony Pictures pro HBO a HBO Max, což znamená, že HBO bude mít filmy či seriály od Sony exkluzivně v rámci Polska, České republiky, Slovenska, Maďarska, Rumunska, Bulharska, Moldavska, Slovinska, Chorvatska, Srbska, Černé Hory, Bosny a Hercegoviny, Severní Makedonie a Kosova.

Co to znamená z pozice diváků? Jednoduše řečeno bohatou nabídku starších projektů od Sony, ale samozřejmě i novinky. V nejbližší době HBO Max uvede životopisný film Whitney Houston: Chci s někým tančit nebo novinku s Tomem Hanksem Muž jménem Otto. V budoucnu pak do nabídky dorazí i podle recenzí naprosto fenomenální Spider-Man: Napříč paralelními světy, již zmíněné Gran Turismo, akční thriller Equalizer 3: Poslední kapitola nebo chystaný další díl série Krotitelé duchů. Součástí dohody jsou i další hrané celovečeráky ze světa Spider-Mana Kraven the Hunter a Madame Web. Ze starších projektů se dočkáme i předchozích Spider-Manů, a filmů ze sérií Jumanji, Muži v černém a Hotel Transylvánie. Partnerství rovněž zahrnuje také televizní seriál Accused, který v lednu na americké stanici Fox zaznamenal rekordní sledovanost a přinesl této stanici nejvyšší sledovanost za poslední tři roky, a dále britské drama Bez viny nominované na cenu BAFTA. Součástí budou i velmi očekávané tituly Twisted Metal a Lucky Hank.

Zdroj: Tisková zpráva HBO

 122 zobrazení  
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Netflix hrozí blokací neschváleným účtům. Zahájil boj s příživníky sdílejícími hesla
Netflix hrozí blokací neschváleným účtům. Zahájil boj s příživníky sdílejícími hesla
24.05.2023 11:30:00 | Streaming novinky

Netflix po měsících testování naplno expanduje se svou strategií boje proti takzvaným „příživníkům“, tedy uživatelům, kteří mají nasdílené heslo například od svého kamaráda, ale nebydlí s ním v jedné domácnosti. Netflix požaduje speciální platbu, která umožní těmto uživatelům dále fungovat, v opačném případě dojde na blokace zařízení.

Avatar 2 konečně míří na Disney Plus. Exkluzivně nabídne i bonusy
Avatar 2 konečně míří na Disney Plus. Exkluzivně nabídne i bonusy
16.05.2023 14:00:00 | Streaming novinky

Disney konečně odhalil datum, kdy se druhý díl úspěšné sci-fi ságy Avatar dostane na jeho streamovací službu Disney+. V USA však exkluzivně nebude, mohou za to dřívější dohody.

Disney+ je v nejhorší krizi. Zdraží, zavede reklamy a rozprodá filmy i seriály
Disney+ je v nejhorší krizi. Zdraží, zavede reklamy a rozprodá filmy i seriály
11.05.2023 11:00:00 | Streaming novinky

Poslední z velkých hráčů, společnost Walt Disney, oznámila svoje kvartální výsledky. A je to jedna špatná zpráva vedle druhé, tedy hlavně pro akcionáře. Uživatelé by ale díky ohlášeným změnám měli naopak získat.

Nejdražší seriál v problémech. Pán prstenů vzniká bez hlavních tvůrců
Nejdražší seriál v problémech. Pán prstenů vzniká bez hlavních tvůrců
10.05.2023 15:15:00 | Streaming novinky

Stávka scenáristů zastihla natáčení druhé řady seriálu Pán prstenů: Prsteny moci chvíli před jeho koncem. To způsobilo celému štábu komplikace, protože showrunneři seriálu J.D. Payne a Patrick McKay museli produkci opustit.