FB pixel TP pixel
Nejdražší seriál v problémech. Pán prstenů vzniká bez hlavních tvůrců © Amazon Studios

Nejdražší seriál v problémech. Pán prstenů vzniká bez hlavních tvůrců

Stávka scenáristů zastihla natáčení druhé řady seriálu Pán prstenů: Prsteny moci chvíli před jeho koncem. To způsobilo celému štábu komplikace, protože showrunneři seriálu J.D. Payne a Patrick McKay museli produkci opustit.

10. 5. 2023 15:15 | Streaming novinky

Na našem serveru jsme informovali, které z očekávaných seriálových hitů postihla právě probíhající stávka scenáristů. Pozastaveny byly práce na seriálech jako Stranger Things, Cobra Kai nebo Odloučení. Jenže stávka se dotkla i projektů, které jsou již prakticky hotové. Scenáristé, producenti či showrunneři, kteří jsou zaregistrovaní ve sdružení amerických scenáristů (WGA), totiž mají zakázáno se po dobu stávky podílet na jakékoli scenáristické činnosti, včetně tvůrčích rozhodnutí na place. A právě s tímto problémem se při svém natáčení potýká fantasy seriál Amazonu Pán prstenů: Prsteny moci.

Do konce natáčení probíhajícího ve Velké Británii chybí jen několik dní, ale showrunneři seriálu J.D. Payne a Patrick McKay, kteří jsou členy WGA, se z důvodů výše popsaných nesmějí dále na natáčení podílet. Na seriál proto dohlížejí výkonní producenti, režiséři natáčených epizod (Charlotte Brändström, Sanaa Hamri a Louise Hooper) a někteří další členové štábu. Ke stávce se ovšem schylovalo již delší dobu, a tak se Payne a McKay stihli domluvit s produkčním týmem a předem promysleli a rozplánovali zbylé natáčecí dny a s předstihem rozhodli o zbylých tvůrčích krocích. Pokud se tak v nadcházejících dnech na place nevyskytne nenadálá nepříjemnost, jejich nepřítomnost by měla proběhnout bez povšimnutí.

Zdroj: Variety

Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Hollywood zamrznul. Obří stávka zastavuje i největší seriály Netflixu a HBO
Hollywood zamrznul. Obří stávka zastavuje i největší seriály Netflixu a HBO
09.05.2023 15:00:00 | Streaming novinky

Scenáristé se nakonec s hollywoodskými a streamovacími společnostmi nedohodli a minulý týden vyhlásili stávku. Mnohé produkce včetně velkých seriálových hitů jako Stranger Things se tak nyní zastavují. Které další seriály stávka postihla?

Hollywoodský gigant se topí v problémech. Masivní akciový pád rozjel spekulace o prodeji
Hollywoodský gigant se topí v problémech. Masivní akciový pád rozjel spekulace o prodeji
05.05.2023 15:00:00 | Streaming novinky

Další z velkých hollywoodských hráčů, studio Paramount, se vytasil s čerstvými výsledky a nedopadlo to vůbec dobře. Sekce Paramount+ sice hlásí hezký nárůst předplatitelů, ale poklesy z prodeje televizní reklamy, nižší příjmy z kin a celkově menší zisk, než se očekávalo, stáhly jeho akcie o pořádný kus dolů.

Skončí další česká streamovací služba? Nepřežila by ani půl roku
Skončí další česká streamovací služba? Nepřežila by ani půl roku
04.05.2023 19:50:00 | Streaming novinky

Nejmladší česká platforma, České kino, se podle všeho dostává do bodu, kdy nebude pokračovat v dalším rozvoji. Obchodním partnerům v posledních dnech rozeslala oznámení, že ke konci dubna 2023 bude vývoj platformy "zmrazen" a hledají se nyní možnosti, jak celý projekt znova nastartovat.

Nová konkurence Netflixu odstartovala v Česku. Nabízí exkluzivní sportovní přenosy
Nová konkurence Netflixu odstartovala v Česku. Nabízí exkluzivní sportovní přenosy
28.04.2023 13:00:00 | Streaming novinky

Nový měsíc a s ním nová streamovací platforma v Česku. Původem francouzská služba se dnešním dnem rozšiřuje k nám a za 189 Kč nabídne několik stovek filmů a seriálů. Chystá také původní lokální tvorbu, největším esem však budou sportovní práva na Premier League.