FB pixel TP pixel
Hra na oliheň se stává nejsledovanějším Netflix titulem! © Netflix

Hra na oliheň se stává nejsledovanějším Netflix titulem!

Ještě ani neuplynul měsíc od premiéry a sám Netflix se pochlubil čísly, které jsme nečekali ani v těch nejdivočejších snech. Seriál Hra na oliheň vidělo během prvních 17 dní neuvěřitelných 111 miliónů lidí a s velkým odskokem tak překonal dosavadní špičky jako Vyproštění nebo Bridgerton.

Streaming novinky

Na naší datové platformě FlixPatrol sledujeme nástup popularity seriálu Hra na oliheň od prvního dne a bylo nám po několika dnech jasné, že se blíží rekord. Zatímco ještě první týden byly výsledky spíše průměrné, už po druhém týdnu byl z Hry na oliheň fenomén. Většina filmů či seriálů má skvělý start za první víkend, ale Hra na oliheň naopak začala s každým dnem posilovat a od 16. dne suverénně vedla TOP 10 žebříčky ve více než 80 zemí, které sledujeme. Její vláda trvá i nyní, když už od premiéry uplynul skoro měsíc. Naposledy jsme takovou výdrž viděli u seriálu jako Bridgerton, Lupin či Dámský gambit.

Rekordní čísla nyní potvrdil i Netflix, když slavnostně oznámil, že stačilo pouhých 17 dní od premiéry, aby seriál vidělo více než 111 miliónů jeho předplatitelů. Už po prvním týdnu se Netflix nechal slyšet, že má Hra na oliheň nakročeno k tomu stát se nejúspěšnějším neanglicky mluveným seriálem a porazit tak Lupina (70 miliónů) nebo Papírový dům (65 miliónů), ale že by mělo překonat i dosavadní špičky jako Bridgertonovi (82 miliónů) nebo Zaklínač (76 miliónů), to se tenkrát nesnilo. A už vůbec ne, že by sesadil z trůnu filmy jako Vyproštění (99 miliónů), V pasti (89 miliónů) či Spravedlnost podle Spensera (85 miliónů).

Teď už je to realita a výsledek je impozantní, že to jsou čísla nikoli za prvních 28 dní, jako výše reportované tituly, ale za pouhých 17 dní. Do skončení prvního měsíce tak číslo ještě vzroste a nastaví novou hranici pro všechny budoucí vyzyvatele jako je druhá řada Zaklínače (prosinec 2021) nebo novou řadu Stranger Things (rok 2022). Jen doplníme, že číslo znamená od ledna 2020 počet účtů, kteří si pustili alespoň 2 minuty z filmu či jedné epizody seriálu, neznamená to tedy “dokoukanost”. A je to také vázané na účet, rodina se čtyřmi členy domácnosti, se tak počítá vždy maximálně jednou.

Tak jako tak, Hra na oliheň je bezpochyby fenomén, který se neočekávaně přihnal na Netflix po slabším prvním půl roce 2021 a zaměstnává poslední týdny fanoušky v diskuzních fórech o teoriích, sociální sítě zaplavují vtipnými videi a memy a fenomény začínají postupně rozebírat i obecná média. Nejspokojenější mohou být kromě korejských diváků potvrzující vzestupný trend jejich kinematografie (viz Oscar pro Parazita za rok 2019) samotní tvůrci seriálu. 10 let trvalo jeho tvůrci, Hwang Dong-hyukovi, než v jeho námět někdo uvěřil a dal mu peníze na natočení. Teď poté, co oslavy utichnou, bude stát před nelehkým úkolem - zopakovat úspěch v další řadě, kterou po něm Netflix logicky chce co nejdříve. Zatím ale ještě nic potvrzeno nemáme, a tak čekáme, jak bude osud přeživších ze hry pokračovat dále.

 1 429 zobrazení  
HBO MAX představilo detailní plány. I v Česku nabídne revoluci kinotrhu
HBO MAX představilo detailní plány. I v Česku nabídne revoluci kinotrhu
05.10.2021 14:00:00 | Streaming novinky

HBO MAX dnes slavnostně oznámilo expanzi do Evropy, což sice už víme několik měsíců, ale přece jen se nějaké drobnější novinky urodily. Pojďme si tedy shrnout, co na dnešním představení zaznělo.

Warneři litují. Kde se stala při uvádění kinofilmů na HBO chyba?
Warneři litují. Kde se stala při uvádění kinofilmů na HBO chyba?
04.10.2021 7:00:00 | Streaming novinky

Generální ředitel WarnerMedia Jason Kilar, stojící za rozhodnutím o souběžném uvádění filmů na HBO Max i v kinech, se rozhovořil o tomto významném strategickém rozhodnutí. Jak jej dnes s odstupem vnímá?

Netflix vybral první lokaci, kde nabízí služby zcela zdarma
Netflix vybral první lokaci, kde nabízí služby zcela zdarma
22.09.2021 16:00:00 | Streaming novinky

Netflix se snaží nejrůznějšími způsoby přilákat ke své službě nové zákazníky. Nyní se rozhodl nabídnout nový tarif, který je úplně zdarma. Kdo si jej může pořídit a jaké má omezení?

Bude Duna 2? Případný propadák v kinech nemusí být problém
Bude Duna 2? Případný propadák v kinech nemusí být problém
15.09.2021 7:00:00 | Streaming novinky

U Disneyho se nakonec rozhodli ukončit paralelní uvádění filmů a jejich zbylé letošní premiéry budou mít kinoexkluzivitu. Jak je to ale u Warnerů? A může se Duna i přes finanční neúspěch v kinech dočkat pokračování?