FB pixel TP pixel
Bude Duna 2? Případný propadák v kinech nemusí být problém © TMDB

Bude Duna 2? Případný propadák v kinech nemusí být problém

U Disneyho se nakonec rozhodli ukončit paralelní uvádění filmů a jejich zbylé letošní premiéry budou mít kinoexkluzivitu. Jak je to ale u Warnerů? A může se Duna i přes finanční neúspěch v kinech dočkat pokračování?

Streaming novinky

Jak jsme vás před pár dny informovali, u Disneyho nakonec ucukli a potvrdili, že své další letošní premiéry, jako Eternals, West Side Story či nové Kingsmany, po úspěchu marvelovky Shang-Chi a legenda o deseti prstenech uvedou exkluzivně v kinech a s paralelním uváděním, alespoň na určitou dobu, končí. Podle všeho, jak ukazují návštěvy Warneráckých titulů z poslední doby, jako Sebevražedný oddíl nebo Zhoubné zlo, souběžné uvádění premiér následované rozsáhlým pirátstvím prokazatelně snižuje prodeje lístků v kinech. Mnozí tak očekávali, že se i Warneři rozhodnou alespoň u Duny či nového Matrixu paralelnímu uvádění vyhnout a podpořit prodeje v temných sálech. Vždyť kombinace pozitivního přijetí Duny u kritiků, velkolepých speciálních efektů doprovázených chválenou hudební a zvukovou složkou a masivní rozpočet 165 milionů dolarů jsou poměrně pádnými argumenty pro přednostní promítání v kinech. Studio ale naopak stále drží zvolený směr hybridního uvádění a rozhodlo se svou streamovací platformu podporovat stůj co stůj.

Mnozí fanoušci, ale i sám režisér Duny Denis Villeneuve se tak bojí, že tento model prakticky zabije pokračování této epické sci-fi, protože v kinech nevydělá dostatek peněz. Tento snímek vstupující zanedlouho na stříbrná plátna je totiž prvním dílem očekávané dvoudílné ságy, ale pokračování filmu zatím nemá oficiálně zelenou. Vedení studia ale uvedlo, že ukazatele streamování na HBO Max odpovídají prodejům vstupenek. Když má film při premiéře úspěch v kinech, zaznamenal značnou sledovanost i na HBO Max, a naopak. Je tedy pravděpodobné, že pokud Duna v kinech nedosáhne očekávané návštěvnosti, ale na streamu se jí bude dařit, stále je velká šance, že se dočkáme jejího pokračování. Navíc podle zasvěcených smlouva s HBO Max dává Villeneuvovi jistotu, že mu snížené kasovní příjmy nezabrání v možnosti natočit svůj další film. A také jiné snímky, které se dočkaly hybridní premiéry, jsou stále ve hře o případném pokračování - Warner Bros chce například připravit další díly ze svého univerza Mortal Kombat.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 416 zobrazení  
Apple TV+ má mít 40 miliónů předplatitelů, polovina z nich za službu platí
Apple TV+ má mít 40 miliónů předplatitelů, polovina z nich za službu platí
13.09.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Okolo služby Apple TV+ je poslední měsíce spíše ticho, nyní se objevila zajímá zpráva od důvěryhodných zdrojů, která říká, jak se službě daří a co do budoucna chystá. Sepsali jsme ty nejpodstatnější věci do jednoho článku.

Disney uvede Eternals a další svoje letošní hitovky jen do kin
Disney uvede Eternals a další svoje letošní hitovky jen do kin
12.09.2021 10:00:00 | Streaming novinky

Ještě před dvěma lety by podobný titulek zněl divně, ale v aktuální nejisté situaci je to pro kinaře a filmové fanoušky mimořádná zpráva. Disney aktuálně potvrdil, že Eternals, West Side Story či nové Kingsmany nedá paralelně na streaming, ale uvede je exkluzivně v kinech.

HBO MAX v Česku startuje kampaň. Co všechno vám v ní neřekne?
HBO MAX v Česku startuje kampaň. Co všechno vám v ní neřekne?
09.09.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Svoji kampaň pro vstup do ČR včera oficiálně zahájila služba HBO MAX. Kromě již dříve oznámeného posunutí na rok 2022 ale nic dalšího podstatného nezaznělo a diskuze se tak množí otázkami o přesnějším uvedení, ceně či nabídce. Pojďme se na tyto otázky podívat podrobněji.

Thor míří do Česka! Nejúspěšnější biják Netflixu mění místo natáčení
Thor míří do Česka! Nejúspěšnější biják Netflixu mění místo natáčení
03.09.2021 16:30:00 | Streaming novinky

Natáčení akčního thrilleru Vyproštění 2 od Netflixu by mělo zanedlouho začít. Na poslední chvíli se ale streamovací gigant rozhodl změnit australské lokace a zamíří do Prahy. Co ho k tomu vede?