FB pixel TP pixel
Hra o trůny: 5 scén, které herci nechtěli točit © TMDB

Hra o trůny: 5 scén, které herci nechtěli točit

Nazvat to celé divokou jízdou by možná bylo příliš skromné. Pokud sledujete Hru o trůny od začátku, moc dobře víte, že vaše oblíbené postavy mohou kdykoliv zemřít. Chladnokrevným násilím, krví a utrpením tento silně návykový seriál rozhodně nešetří, takže je někdy obtížné jen to celé sledovat. A nyní si představte, jak zábavné musí být některé tyto pro diváky traumatizující scény točit. Pojďme se podívat na scény, jejichž natáčení se herci buď obávali, nebo se jich odmítali účastnit.

Filmové novinky

1. Pouť vykoupení Cersei Lannister

Nahý pochod Cersei Královým přístavištěm z 5. řady je možná jednou z mála scén, kdy se divákům této jinak ďábelské postavy zželelo. I přes to, že nahota v seriálu rozhodně není ničím neobvyklým, Lena Headey se nakonec rozhodla pro svou osvědčenou dvojnici Rebeccu Van Cleave, jejíž hlava byla později překryta tou Cersei. Jednak proto, že se scéna točila plné 3 natáčecí dny a Headey měla obavy, že by nezvládla celou dobu být nahá a zároveň věrohodně vyjádřit emoční stav Cersei, a také proto, že je matka, což by podle ní později mohlo přinést určité trapné rozhovory s jejími dětmi.

2. Korunování Eurona Greyjoye

Hra o trůny: 5 scén, které herci nechtěli točit © TMDB

Každé království (rod) ve Hře o trůny má své rituály. Když je například na Železných ostrovech korunován nový král, je součástí ceremoniálu jeho topení. Natočit něco takového přináší různé komplikace a je téměř jisté, že nepůjde o jednu klapku. Představitel Eurona Greyjoye Pilou Asbak přiznal, že natáčení topící scény pro něj bylo bojem. Ostatně snažit se hrát, když jste ponoření v ledové vodě, nemůžete dýchat a někdo vám drží hlavu pod hladinou, zřejmě nebude žádný med.

3. Smrt Meryna Tranta

Hra o trůny: 5 scén, které herci nechtěli točit © TMDB

Tvůrci Hry o trůny se během let proslavili svými unikátními kostýmy a makeupem. Například scénu, kdy je Meryn Trant (Ian Beattie) zavražděn Aryou Stark, začal štáb točit brzy ráno a Beattie později vzpomínal, že zhruba od 9 do 21 hodin (neboli celý natáčecí den) musel mít nasazeny speciální prostetické oči, které jej učinily kompletně slepým. To je celých 12 hodin tmy od rána až do večera. Není proto divu, že Beattie považuje svou poslední scénu zároveň za tu nejnáročnější z celého seriálu.

4. Daenerys pojídající koňské srdce

Hra o trůny: 5 scén, které herci nechtěli točit © TMDB

Emilia Clarke již prozradila, že vývoj poslední 8. řady považuje za „šokující“ a poslední scény Daenerys pro ni byly psychicky velmi těžké. Své herecké limity si však poprvé vyzkoušela mnohem dříve. Během tradiční ceremonie Dothraků v 1. řadě Daenerys sní koňské srdce. Ve skutečnosti sice nešlo o opravdové srdce ani maso, ale o zhmotněný džem. Avšak chuťově šlo podle Clarke o nechutnou kombinaci bělidla a syrových těstovin. Chuť byla tak otřesná, že podle svých slov nemusela v této scéně ani příliš hrát, protože jí bylo fyzicky špatně. A co hůř – natáčení se protáhlo na několik dní: „Dohromady jsem snědla asi 28 srdcí. Naštěstí mi dali kyblík, protože jsem do něj velmi často zvracela,“ popsala Clarke.

5. Útěk ze schůzky v Dračí jámě

Hra o trůny: 5 scén, které herci nechtěli točit © TMDB

Hra o trůny má tak rozsáhlý seznam postav, že je naprosto normální, když se dokonce i některé hlavní postavy na place nikdy nepotkají. Jedním takovým příkladem je i Bronn (Jerome Flynn) a Cersei. V tomto případě to však není proto, že by obě postavy neměly žádné dějové propojení – Bronn ostatně tráví více než dost času s Jaime Lannisterem, dvojčetem Cersei. Ve skutečnosti jde o to, že Flynn a Lena Headey spolu dříve randili a jejich rozchod (v druhé polovině roku 2014) zřejmě neproběhl nijak mírumilovně, jelikož oba herci svorně odmítají cokoliv spolu točit. To postavilo tvůrce před problém, protože Bronn a Cersei se měli v 7. řadě účastnit schůzky v Dračí jámě. Bronnův scénář musel být nakonec upraven, aby spolu oba herci na obrazovce nestrávili ani sekundu.

Hra o trůny: 5 scén, které herci nechtěli točit © TMDB

 893 zobrazení   42 se líbí
Netflix nabídne dokument Our Planet, který míří na laťku Zázračné/Modré planety
Netflix nabídne dokument Our Planet, který míří na laťku Zázračné/Modré planety
21.03.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Líbezná hudba, nezaměnitelný erudovaný hlas Sira Davida Attenborougha a dechberoucí záběry přírody a tvorů, kteří ji obývají. Řeč není o Zázračné planetě ani Modré planetě. Ve šlépějích veleúspěšných dokumentárních cyklů BBC se nyní vydává Netflix. Nacvičte si otevřená úst a rozšířené zorničky, tohle bude opět velkolepé!

3. řada Stranger Things postaví omladinu před nové příšery a hrozby
3. řada Stranger Things postaví omladinu před nové příšery a hrozby
20.03.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Netflix se dnes rozhodl zpříjemnit nám druhou polovinu týdne plnohodnotným trailerem pro 3. řadu Stranger Things, na kterou už fandové čekají nepříjemně dlouho. Prý se to čekání ale vyplatí, tak co tam máme? Winona Ryder vypadá vystrašeně, všude létají blesky, podezřelý chlápek v obleku přednáší proslov a ta hrozivá příšera má asi 10 tisíc zubů.

Vetřelec dostal k čtyřicátým narozeninám webový videoseriál
Vetřelec dostal k čtyřicátým narozeninám webový videoseriál
19.03.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Protože je letos čtyřicáté výročí od uvedení prvního dílu z dosud poměrně rozrostlého vetřelčího univerza jdoucího napříč žánry i médii, dočkali se fanoušci sedmidílné digitální série Alien: Isolation, která adaptuje videohru z roku 2014.

Prohlédněte si první zákulisní fotky a video z fantasy Zaklínač
Prohlédněte si první zákulisní fotky a video z fantasy Zaklínač
18.03.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Natáčení vysoce očekávaného fantasy seriálu Zaklínač z produkce Netflixu se rozběhlo a na internetu se začaly objevovat fotky z oficiálních i neoficiálních zdrojů. My vám některé z nich přinášíme.