FB pixel TP pixel
Nové Hunger Games viděli první kritici. Zásadním problémem je konec © Lionsgate

Nové Hunger Games viděli první kritici. Zásadním problémem je konec

Již příští týden se do kin vřítí nejnovější díl ze série Hunger Games s podtitulem Balada o ptácích a hadech. Kritici, kteří novinku viděli, ji chválí za uhrančivé herecké výkony, uvítali by ale kratší stopáž.

Filmové novinky

Je to již osm let, co se do kin podíval poslední díl dystopické teen sci-fi Hunger Games s Jennifer Lawrence v hlavní roli. Na finančně úspěšnou sérii se nyní pokusí navázat prequel s názvem Hunger Games: Balada o ptácích a hadech, v němž se opět podíváme do dystopického světa Panemu, ve kterém se pravidelně vybírají dva zástupci jednotlivých krajů, aby spolu bojovali v aréně o život a také věčnou slávu. Tentokrát se přesuneme do minulosti daleko před události původní trilogie, do časů, kdy se mají konat teprve 10. Hladové hry. V hlavních rolích očekávané novinky se představí Rachel Zegler, Tom Blyth, Viola Davis či Peter Dinklage. Vybraní kritici již měli možnost snímek zhlédnout a o své dojmy se podělili na sociálních sítích. Jaké jsou jejich reakce?

Fanoušci adaptace budou určitě potěšeni, protože většina prvních reakcí Baladu o ptácích a hadech chválí a kritici film vnímají jako velmi solidní přírůstek a rozšíření světa Hunger Games. Ceněné jsou především výkony obou mladých hlavních představitelů Zeglerové (Lucy Gray Baird) a Blytha (Coriolanus Snow). Film také umně vyvolává pocit napětí, jeho výprava je velkolepá a v neposlední řadě stojí za pochvalu i akce, která je velmi slušně natočena. Balada je chválena i za to, že obohatila původní trilogii a poskytla uspokojivý příběh o původu jednoho z jejích nejikoničtějších padouchů - Coriolanuse Snowa. Snímek je především skvělou zábavnou podívanou, která na některé diváky nakonec působila uspokojivějším dojmem než původní série. Kritické hlasy se ale shodují, že stopáž filmu (165 minut) je opravdu přemrštěná a zkrácení by nebylo od věci. Kritika také míří za samotnou poslední třetinou, která vyznívá poněkud nejasně. To je ale už problém předlohy, která z logiky toho, že jde o prequel, nenabízí zcela uspokojivé vyvrcholení. Na Baladu o ptácích a hadech můžeme zajít do našich kin od 16. listopadu.

Zdroj: Collider

Marvel přichází s velkou změnou. Představil odnož brutálních seriálů bez napojení na Avengers
Marvel přichází s velkou změnou. Představil odnož brutálních seriálů bez napojení na Avengers
05.11.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Komiksový gigant Marvel v pátek odhalil první trailer na chystaný seriál Echo, který mnoho diváků překvapil krvavým přístupem ve stylu marvelovek od Netflixu. Nyní Marvel potvrdil, že vyráží novým směrem.

Historický spektákl příštího roku ožívá. První trailer Šóguna má intriky i velkolepou řež
Historický spektákl příštího roku ožívá. První trailer Šóguna má intriky i velkolepou řež
05.11.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Jeden z nejočekávanějších seriálů příštího roku se představuje v prvním traileru. Historické drama Šógun je adaptací populárního best-selleru Jamese Clavella, který vychází ze skutečných událostí a nabídne jedinečný pohled na feudální Japonsko.

Krev, špína a Daredevil. Nový seriál Marvelu se vrací k násilí z Netflixu a nebude exkluzivní
Krev, špína a Daredevil. Nový seriál Marvelu se vrací k násilí z Netflixu a nebude exkluzivní
03.11.2023 18:10:00 | Filmové novinky

Pokud jste si oblíbili seriály Marvelu jako Daredevil, Jessica Jones nebo Luke Cage, které byly dostupné na Netflixu a dnes jsou ke zhlédnutí na Disney Plus, určitě vás potěší, že se Marvel konečně odhodlal vrátit k násilnému pojetí těchto projektů a opustit svět dětské omalovánky.

Indiana Jones 5 konečně na Disney Plus. Dostane i exkluzivní přídavek
Indiana Jones 5 konečně na Disney Plus. Dostane i exkluzivní přídavek
03.11.2023 17:10:00 | Filmové novinky

Tak jsme se konečně dočkali a dlouhé měsíce vyčkávání na online premiéru snímku Indiana Jones a nástroj osudu na Disney Plus je už téměř u konce. Streamovací služba studia Disney totiž konečně potvrdila datum premiéry. Nakonec je o něco dříve, než jsme odhadovali, navíc dostaneme i speciální bonus.