FB pixel TP pixel
Jak to vypadá s novou Hvězdnou bránou? Autor SG-1 odhalil smutnou budoucnost © MGM Television

Jak to vypadá s novou Hvězdnou bránou? Autor SG-1 odhalil smutnou budoucnost

Populární seriál Hvězdná brána započal svou dlouholetou cestu již v 90. letech a od svého vzniku se rozrostl o tři spin-off seriály a řadu filmů. Seriál, který vznikl na motivy stejnojmenného filmu Rolanda Emmericha z roku 1994, se měl dočkat renesance. Nyní se však zdá, že se návrat na televizní či jiné obrazovky nekoná.

9. 11. 2022 9:00 | Filmové novinky

Scenárista a producent tří hlavních seriálů (Hvězdná brána, Hvězdná brána: Atlantida a Hvězdná brána: Hluboký vesmír) Brad Wright byl v roce 2019 osloven společností MGM, aby napsal pilotní díl k případnému pokračování. Wright napsal scénář k novému seriálu, který se měl odehrávat několik let od posledních událostí ze světa Hvězdné brány a představit nám tak měl nový SG tým, ale hlavně zcela nová dobrodružství. Naděje na nový seriál se však nyní pomalu rozplývají. Minulý měsíc byl Wright osloven na svém twitterovém účtu, zda nemá o projektu nějaké novinky. Žel jeho odpověď mnoho fanoušků nepotěšila.

Scénář pilotu... a nic

„Děkuji! Ale ode mě žádné novinky neuslyšíte. MGM mě najalo, abych napsal pilotní díl k novému seriálu, ale to bylo těsně před covidem. Načasování tak nemohlo být horší. Vše se změnilo a na nový seriál zatím jen sedá prach,“ napsal Wright na svůj Twitter. Aby toho nebylo málo, tak v létě letošního roku při příležitosti 25. výročí seriálové Hvězdné brány Wright prohlásil, že jeho pilot „pravděpodobně nikdy nespatří světlo světa.“ Podle Wrighta se však fanoušci nemusí obávat, že by o Hvězdnou bránu přišli úplně. V budoucnu se totiž podle něj můžeme těšit na nové projekty, i když zatím není jasné, kdy a zda na nich bude mít nějaký podíl právě on sám.

„MGM/Amazon natočí další Hvězdnou bránu. Jen jim nejspíš bude chvíli trvat, než se rozhodnou, co chtějí vlastně udělat. Vlastní ji oni. Nikoliv já,“ řekl o budoucnosti sci-fi značky Wright. Začátkem roku 2022 dokončil Amazon přechod MGM pod svá křídla a přesto, že se zatím nerozhodlo o tom, co nakonec bude s již načrtnutým pokračováním, Wright diváky uklidňuje, že nových projektů se určitě dočkáme. Jen nemusí být z jeho hlavy. Wright o připravovaném seriálu prohlásil, že kromě časového posunu bychom se také dočkali odhalení programu Hvězdné brány širší veřejnosti. Zda se jeho scénář někdy skutečně zfilmuje, anebo skončí v propadlišti dějin podobně jako například 6. řada Hvězdné brány: Atlantida, to zatím nevíme. V tuto chvíli jsou však vyhlídky mizivé.

Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Jeden z nejlepších filmů roku konečně v prvním traileru. Hvězda Mumie hraje o Oscara
Jeden z nejlepších filmů roku konečně v prvním traileru. Hvězda Mumie hraje o Oscara
08.11.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Brendan Fraser patřil na konci 90. let mezi největší akční hvězdy Hollywoodu. V posledních letech se však stáhnul do ústraní. Nyní je zpět a jeho fenomenální výkon by mu mohl vynést Oscara za nejlepší herecký výkon.

Největší drama Netflixu se vrací. Recenze ale neskrývají zklamání
Největší drama Netflixu se vrací. Recenze ale neskrývají zklamání
07.11.2022 17:30:00 | Filmové novinky

Netflix je známý tím, že jen málokterý seriál nechá zajít až do 5. řady. V případě dramatu Koruna tak ale skutečně učinil a očekává se, že seriál dostane i další řadu, kde by mohl příběh nedávno zesnulé královny Alžběty uzavřít. Už nyní ale podle recenzentů seriál naráží na limity toho, že zpracovává moderní podobu monarchie.

Nejnapínavější film roku míří na Netflix. Trailer motá hlavu a ničí bránici
Nejnapínavější film roku míří na Netflix. Trailer motá hlavu a ničí bránici
07.11.2022 16:45:00 | Filmové novinky

Daniel Craig se vrací jako bláznivý detektiv Benoit Blanc, aby znovu rozluštil zapeklitý případ a pobavil nás čerstvou dávkou kriminální komedie. Pokračování hitu Na nože vypadá v traileru naprosto skvěle.

Proč Henry Cavill opustil Zaklínače? Zákulisní informace odhalují tvrdé spory
Proč Henry Cavill opustil Zaklínače? Zákulisní informace odhalují tvrdé spory
07.11.2022 12:30:00 | Filmové novinky

Spekulací, proč Henry Cavill opustil fanoušky milovanou postavu zaklínače Geralta, se na internetu objevila spousta. Web Redanian Intelligence, který zasvěceně o Zaklínači informuje, přinesl asi nejpravděpodobnější vysvětlení.