FB pixel TP pixel
Nová Hvězdná brána je na spadnutí. Seriál by mohl dorazit už příští rok © MGM

Nová Hvězdná brána je na spadnutí. Seriál by mohl dorazit už příští rok

Tvůrce všech tří seriálů ze světa Hvězdné brány, které spadají do tzv. kánonu, v posledních letech láká diváky na pokračování. Nový projekt chystá již od roku 2018.

5. 4. 2022 13:00 | Filmové novinky

Donedávna se nevědělo, zda jde jen o domněnky, anebo se s Hvězdnou bránou opravdu něco děje. Nyní je však jasné, že se na čtvrtém seriálu opravdu pracuje. Producent Mallozzi sdílel na svém twitterovém účtu kopii první strany scénáře pilotní epizody napsané tvůrcem seriálu Bradem Wrightem. „Trocha lehkého čtení přes víkend,“ komentoval scénář Mallozzi. Na tweet humorně zareagoval i představitel doktora Rodneyho McKaye, který nový seriál rovnou pojmenoval a sice „Stargate: McKay“. Čtvrtý seriál totiž zatím nemá oficiální název. Skalní fanoušci už ale začali na základě sdílené kopie scénáře spekulovat. Jedním z tipů je například název „Stargate: Legacy“.

Celý projekt je zatím jen na papíře a v hlavě Brada Wrighta. Producent Mallozzi ale tvrdí, že „záleží na Amazonu. Když dá projektu zelenou, řekněme třeba už příští týden, mohl by Brad začít psát zbytek scénáře v květnu. Část scénáře by tak mohla být hotová do konce léta a produkce by mohla začít ve druhé polovině roku. Prvních epizod bychom se tak mohli dočkat v létě 2023. Ber nebo nech být.“ Vše je tak momentálně v rukou Amazonu, který vlastní práva na celý vesmír Hvězdné brány. Ta koupil v loňském roce spolu se společností MGM. I kdyby se ale Amazon rozhodl novou Hvězdnou bránu schválit, nabízí se otázka, zda ji svěří do rukou Brada Wrighta a Josepha Mallozziho, anebo upřednostní nové tvůrce. Nový projekt je každopádně vůbec nejblíže ke svému vzniku a nám nezbývá nic jiného, než doufat, že skutečně vznikne.

Zdroj: GateWorld

Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Natáčení 3. řady Zaklínače odstartovalo. Mrkněte na první fotku a příběh
Natáčení 3. řady Zaklínače odstartovalo. Mrkněte na první fotku a příběh
04.04.2022 16:30:00 | Filmové novinky

Necelé 4 měsíce od premiéry druhé řady Zaklínače se kamery znovu roztáčí a Geralt z Rivie míří již do svého třetího pokračování. Podívat se můžete na první zveřejněnou fotku i nástin příběhu.

Potvrzeno: HBO přišlo o filmové megahity od Disneyho i Pixaru
Potvrzeno: HBO přišlo o filmové megahity od Disneyho i Pixaru
04.04.2022 10:00:00 | Filmové novinky

S koncem března čekalo řadu diváků HBO Max nepříjemné překvapení. Z nabídky totiž zmizely filmy studií Pixar a Disney. Ty se totiž již v červnu na 99 procent přestěhují ke streamovací službě Disney Plus. Zmizení bylo překvapením hlavně kvůli tomu, že HBO o zmizení titulů aktuálně neinformuje.

Premiéra Obi-Wana Kenobiho se přesouvá. Fanoušci na tom vydělají
Premiéra Obi-Wana Kenobiho se přesouvá. Fanoušci na tom vydělají
03.04.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Premiéra seriálu Obi-Wan Kenobi nakonec nestihne pětačtyřicetileté výročí od debutu Nové naděje. Nedávný oslavenec Ewan McGregor potvrdil, že nový seriál dorazí na obrazovky Disney+ až 27. května. Fanouškům to ale moc vadit nemusí.

Nová verze komedie Jestli se rozzlobíme... má trailer. Kdo nahradí Spencera s Hillem?
Nová verze komedie Jestli se rozzlobíme... má trailer. Kdo nahradí Spencera s Hillem?
01.04.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Slavná komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí patří mezi legendární kousky italské kinematografie. A nyní se chystá moderní remake, který se pokusí odkaz Terence Hilla a Buda Spencera nepošlapat.