FB pixel TP pixel
Nová černá komedie ze Slovenska baví Netflix. Obratem se stala hitem © CinemArt

Nová černá komedie ze Slovenska baví Netflix. Obratem se stala hitem

Ačkoli se českým a slovenským komediím v kinech obvykle docela daří, ne vždy je výsledkem obří megahit, na který se stojí fronty. Naštěstí některé nepříliš oslnivé výsledky dokáže napravit uvedení na Netflixu. Dokonalou ukázkou je nový snímek Invalida, který publikum streamovací služby obratem zaujal svým nekorektním humorem.

Filmové novinky

Režisér Jonáš Karásek před 4 lety zaujal dramatem Amnestie, které nás zavedlo do útrob leopoldovské věznice, a letos na jaře představil svou další osobitou novinku Invalida. Tahle černohumorná komedie nás zavádí do devadesátých let, ve kterých žije údržbář Laco. Ten se shodou okolností dostane do potyčky s drsnými podvodníky a skončí na vozíku. Co by byl pro někoho konec světa, to cholerického Laca vyburcuje k odvetě, na jejímž konci je nelítostná a poctivě uleželá pomsta.

V kinech zklamání, na Netflixu hit

Invalida zamířil do českých kin letos v dubnu, závratnou slávu zde ale nezískal, když ho za první víkend vidělo jen něco málo přes 7 000 diváků a celkově snímek vidělo okolo 20 000 diváků. Zdá se však, že prodej VOD práv Netflixu byl správnou volbou, protože na streamingu leží pro obdobné látky velmi stabilní základna. Důkazem je už to, že se slovenská novinka s českým hereckým přínosem na Slovensku obratem vyšplhala na první pozici ve sledovanosti a neztrácí se ani v Česku, kde se včera umístila na 8. a dnes již na 6. místě. Dá se tedy předpokládat, že o víkendu bude ještě stoupat.

Ještě aby ne, když má film s rozpočtem necelého milionu EUR velmi dobrá divácká hodnocení, která chválí skutečně bodavou satiričnost slovenského devadesátkového prostředí, bláznivý humor a i akční scény, v nichž Karásek – stejně jako ve zbytku filmu – hýří nápady. Pochvaly přitom sbírají i herci jako Gregor Hološka, Zdeněk Godla či Ivo Gogál a důmyslný scénář, který se sice nevyhne občasné nelogičnosti, nechybí mu ale trefné sociální přesahy a lehká ruka.

Ostrov stále první

Uvidíme, jak vysoko se nakonec Invalida v žebříčku sledovanosti vyšplhá. Na 5. místě má aktuálně před sebou nový díl Bastardů, který by mohl být porazitelný. Na stále kralující Ostrov Rudolfa Havlíka však pravděpodobně stačit nebude.

Zdroj: FlixPatrol / Kinomaniak

 1 zobrazení  
Oppenheimerův vnuk chválí Nolanův trhák. Vadí mu jen jedna historicky nepodložená scéna
Oppenheimerův vnuk chválí Nolanův trhák. Vadí mu jen jedna historicky nepodložená scéna
28.07.2023 13:20:00 | Filmové novinky

Vnuk Roberta J. Oppenheimera poskytl tento týden rozhovor, ve kterém hodnotil film Christophera Nolana i to jak se mu povedlo ztvárnit jeho dědečka. Prozradil také, která scéna se mu nelíbila a nejraději by ji z filmu odstranil.

Netflix přepsal historické tabulky sledovanosti seriálů. Zaklínač je v ohrožení
Netflix přepsal historické tabulky sledovanosti seriálů. Zaklínač je v ohrožení
27.07.2023 18:45:00 | Filmové novinky

Netflix oslavuje další seriálový hit, který si může zařadit do své stále rostoucí portmonky globálních megahitů. Novinka ze série Bridgertonovi dokonce dotírá na Zaklínače.

Depp versus Heardová: Netflix odhalil trailer na seriál o šíleném soudu celebrit
Depp versus Heardová: Netflix odhalil trailer na seriál o šíleném soudu celebrit
27.07.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Netflix zakoupil práva na dokumentární seriál o soudním sporu mezi Johnnym Deppem a Amber Heard. Soudní líčení bylo v roce 2022 celosvětově vysílané, nový seriál pak dodává kontext celého sporu a zkoumá fascinaci soukromím celebrit.

Velká kaňka na MeToo. Kevin Spacey sexuální trestné činy nespáchal, čeká se návrat k herectví
Velká kaňka na MeToo. Kevin Spacey sexuální trestné činy nespáchal, čeká se návrat k herectví
26.07.2023 18:30:00 | Filmové novinky

Pro herce Kevina Spaceyho je dnes dobrý den. Londýnský soud totiž herce zprostil obvinění ze sexuálních trestných činů, které měl spáchat v letech 2001 až 2013. Oživí pozitivní výsledek soudu jeho zničenou kariéru?