FB pixel TP pixel
Sci-fi Já, legenda 2 vrátí Willa Smithe. Konec prvního filmu bude překroucen © Warner Bros.

Sci-fi Já, legenda 2 vrátí Willa Smithe. Konec prvního filmu bude překroucen

Fanoušky úspěšného postapokalyptického dramatu Já, legenda z roku 2007 určitě potěšila zpráva, že vznikne pokračování a že se do hlavní role vrací Will Smith. Scenárista snímku Akiva Goldsman nyní naznačil, jakým směrem se druhý díl vydá, když prozradil inspirací fenoménem The Last of Us.

20. 2. 2023 15:15 | Filmové novinky

Již loni studio Warner Bros odkleplo pokračování svého postapokalyptického hitu Já, legenda, jehož příběh sledoval vědce Roberta Nevillea (Will Smith), který zůstal v New Yorku jako jediný přeživší nákazy, jež měnila lidi v mutanty. V pokračování snímku z roku 2007, který globálně utržil 585 milionů, si svou roli Smith zopakuje. Navíc si s ním zahraje další černošská hollywoodská hvězda Michael B. Jordan (Black Panther), který se již 2. března představí v kinech ve třetím díle boxerského dramatu Creed. Scenáristou a producentem druhého dílu Já, legenda je Akiva Goldsman, který v nedávném rozhovoru naznačil, jakým směrem se pokračování vydá.

Goldsman uvedl, že při psaní scénáře jej inspirovala videohra a právě vysílaný hitový seriál HBO The Last of Us. „Děj druhého dílu proběhne několik desetiletí po událostech z jedničky. Já jsem fenoménem The Last of Us naprosto posedlý. Vidíme v něm svět nejen hned po apokalypse, ale také po dvaceti až třiceti letech. Vidíme, jak si země bere svět zpět do svých rukou. A je v jistém smyslu krásné pozorovat, když člověk ustoupí z role hlavního obyvatele planety.“ Goldsman také uvedl, že bude věrnější předloze a naváže na „…původní knihu spisovatele Richarda Mathesona a na alternativní konec prvního filmového dílu,“ ve kterém se Nevillovi povedlo uprchnout z mutanty zaplaveného New Yorku. Ve verzi uvedené v kinech totiž postava Roberta Nevillea zemřela. Datum natáčení ani uvedení v kinech dosud není známo a ani žádný režisér zatím není s projektem veřejně spojen.

Zdroj: IndieWire

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Z traileru nového seriálu o brutální vraždě mrazí. Tenhle případ otřásl celou Amerikou
Z traileru nového seriálu o brutální vraždě mrazí. Tenhle případ otřásl celou Amerikou
19.02.2023 14:15:00 | Filmové novinky

HBO chystá na konec dubna novou očekávanou minisérii, která se jistě zalíbí všem fanouškům adaptací skutečných kriminálních případů. Seriál s Elizabeth Olsen navíc adaptuje jeden z nejznámějších a nejhroznějších případů vraždy, který kdy Spojené státy americké zažily.

Nejlepší fantasy seriál Netflixu současnosti se vrací. Epický trailer slibuje velké finále
Nejlepší fantasy seriál Netflixu současnosti se vrací. Epický trailer slibuje velké finále
19.02.2023 12:10:00 | Filmové novinky

Už v polovině března se fanoušci knih takzvaného Grišaversa konečně dočkají slibovaného pokračování fantasy Světlo a stíny. Netflix v něm dále rozvine příběhovou pouť hrdinky Aliny Starkov, která bude znovu bojovat proti temnotě.

10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
17.02.2023 18:45:00 | Filmové novinky

Třetí únorový víkend nabízí pestrou porci především temnějších zážitků. Snad každá streamovací služba totiž vyrukovala s nějakou formou kriminálky nebo thrillerového napínáku. A poprvé do bojů o diváky promlouvá i nová služba SkyShowtime, která má v rukávu hitovku se Sylvesterem Stallonem.

Marvel totálně překope seriály na Disney Plus. Letos uvede jen dvě novinky
Marvel totálně překope seriály na Disney Plus. Letos uvede jen dvě novinky
17.02.2023 15:55:00 | Filmové novinky

V roce 2019 skončila třetí fáze MCU, která sice uzavírala spoustu dějových linek, zároveň však připravila půdu pro nadcházející čtvrtou fázi, která se nesla ve znamení seriálové tvorby. Doposud nejkontroverznější fáze pomohla MCU rozjet seriálové universum na Disney Plus. Tomu je ale podle šéfa Marvelu Kevina Feigeho konec.