FB pixel TP pixel
Jak skončí Hra o trůny? Máme pět novinek, které jste přehlédli © TMDB

Jak skončí Hra o trůny? Máme pět novinek, které jste přehlédli

Premiéra 8. řady Hry o trůny je doslova za rohem. Ještě předtím, než se naplno ponoříme do nových dílů a nových dějových nuancí, pojďme se podívat na několik podstatných informací o úplném závěru seriálového fenoménu ze Západozemí, které v posledních dnech vypluly na povrch.

Filmové novinky

1) Tvůrci zveřejnili Spotify playlist, ve kterém je zašifrován konec Hry o trůny

Chcete se dozvědět, jak skončí Hra o trůny? Tvůrci David Benioff a D. B. Weiss se rozhodli dumavým fanouškům poskytnout masivní nápovědu. Zveřejnili totiž na Spotify k příležitosti ukončení 10leté pouti seriálu speciální playlist „Game of Thrones: The End is Coming“. Obsahuje některé z jejich nejoblíbenějších skladeb, ale co je důležitější, zároveň také odpověď na hlavní otázku (pokud ji dokážete rozšifrovat). „Konec je 100 % ukryt ve výběru skladeb. Nikdo nám neuvěří, ale je to pravda,“ prozradila dvojice pro For the Record. Řada skladeb v názvu obsahuje slova jako „oheň“, „vlci“ nebo „lev“, ale také „jedovatost“ a „láska je slepá“. Nechybí ani slavný „Immigrant Song“ od Led Zeppelin.

2) Herci byli oklamáni a jen „si myslí, že znají konec“

Jak skončí Hra o trůny? Máme pět novinek, které jste přehlédli © TMDB

David Benioff pro Digital Spy prozradil, že obsazení Hry o trůny, které aktuálně všude možně trousí náznaky a pocity týkající se konce seriálu, si možná jen „myslí“, že zná konec. „Herci si myslí, že konec znají, protože tady všichni byli, když jsme procházeli scénář. To ale neznamená, že je občas neoklameme. Měli jsme úspěch s utajením některých věcí, ale herci nyní věří, že ví, jak tahle řada skončí. Nebo si to jen myslí?“ Podobné matení herců známe například z Avengers, kde tvůrci dokonce připravili několik variant scénářů, aby herci netušili, který je ten reálný.

3) George R. R. Martin není s ukončením seriálu spokojen

Jak skončí Hra o trůny? Máme pět novinek, které jste přehlédli © TMDB

Kdyby Hra o trůny závisela na jejím autorovi, fanoušci by se mohli v následujících letech těšit na další várku dílů. Pro The Hollywood Reporter se totiž svěřil, že s ukončením veleúspěšného seriálu HBO ověnčeného řadou cen Emmy na základě jeho knih z cyklu Píseň ledu a ohně nesouhlasí. „Nemyslím si, že toto by měla být poslední řada. Ale je tady. Připadá mi, jako bychom začali minulý týden. Je to už déle? Čas strašně letí a je to samozřejmě vzrušující. Znám konec [seriálu, pozn. red.], ale pro mě to konec není. Jsem stále hluboce ponořen do psaní knih. A viděli jsme, že se pracuje na pěti sequelech. Myslím si, že se po Západozemí budu potulovat dál, až všichni ostatní odejdou.“

4) Žádná fanouškovská teorie ještě neuhádla skutečný konec

Jak skončí Hra o trůny? Máme pět novinek, které jste přehlédli © TMDB

Moment, takže Bílí chodci nejsou mimozemšťané? Ano, i taková fanouškovská teorie existuje a je pouze jednou ze stovek a stovek dalších. I přesto se však údajně zatím žádné z nich nepodařilo skutečný závěr Hry o trůny uhádnout. Tvrdí to aspoň představitel Jaimeho Nikolaj Coster-Waldau. Ten si jich už „pár“ přečetl a byť mají některé podle všeho jisté pravdivé aspekty, „ještě nečetl žádnou, která by byla shodná se skutečným koncem“. Tato slova lze samozřejmě brát vážně pouze za předpokladu, že Nikolaj skutečný závěr seriálu zná. Možná si jen myslí, že ho zná.

5) Závěr bude „opravdu brutální, bolestivý, srdcervoucí a nejednoho fanouška možná rozčílí“

Prakticky všichni představitelé hlavních rolí již ve svých rozhovorech naznačili, že poslední řada Hry o trůny bude opravdu jiná než 7. řada. Žádné přešlapování na místě, žádná ochrana klíčových postav. Představitel Šedého červa Jacob Anderson například řekl: „Tohle je opravdu brutální řada. V každém díle diváci uvidí něco bolestivého.“ Tento názor potvrdil i Joe Dempsie alias Gendry: „Je to samý pláč, neustále! Prostě šest hodin čistého utrpení.“ A svůj názor přidal i John Bradley, který hraje Samwella Tarlyho, podle jehož názoru možná fanoušci nebudou z konce Hry o trůny tak úplně „nadšení“. „Moc dobře víme, jakou sílu má ubližování divákům. Ale zároveň víme, že lidé tohle ubližování chtějí a očekávají, protože je uspokojuje. Nikdo nebyl nadšený z konce Neda Starka nebo Rudé svatby, ale z pohledu dobrého drama byli všichni spokojeni. Právě tyhle momenty si pamatujete. A bude jich ještě hodně,“ popsal herec průběh 8. řady. Šok ze scénáře přiznala i představitelka Brienne Gwendoline Christie, kterou první přečtení závěru plného „emočních zvratů“ rozrušilo tak, že „se musela jít projít“. O „bolestivém“ konci hovoří i Peter Dinklage alias Tyrion, který fanoušky rovněž varuje, aby nepodléhali „standardní formuli, ve které ti špatní umřou a ti dobří přežijí“.

Jak skončí Hra o trůny? Máme pět novinek, které jste přehlédli © TMDB

 952 zobrazení   26 se líbí
Star Wars: The Rise of Skywalker se představuje v prvním traileru
Star Wars: The Rise of Skywalker se představuje v prvním traileru
12.04.2019 19:00:00 | Filmové novinky

Na akci Star Wars Celebration v Chicagu představil JJ Abrams za účasti hlavních hvězd první trailer na devátou epizodu, jejíž název zní The Rise of Skywalker. V traileru vidíme všechny důležité postavy z předchozích dílů i návrat legendárního karbaníka Landa Calrissiana.

3 tipy, jak se na poslední chvíli zorientovat v seriálu Hra o Trůny
3 tipy, jak se na poslední chvíli zorientovat v seriálu Hra o Trůny
12.04.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Říkali, že to vyjde „až za dva roky“ a najednou je pár dní do premiéry. Co s tím? Víme, že lidská paměť občas vynechává. Kupodivu se však dá i 7 řad seriálu dohnat celkem rychle.

Stahujete ilegálně Hru o trůny? Jde o jeden z nejrizikovějších seriálů
Stahujete ilegálně Hru o trůny? Jde o jeden z nejrizikovějších seriálů
12.04.2019 | Filmové novinky

Diskuze o amorálnosti ilegálního stahování nechme stranou. Získávat nové díly oblíbeného seriálu z temných koutů internetu je aktuálně pořádným rizikem pro vaše soukromá data a počítače.

Nový hororový seriál Netflixu Chambers má trailer a Umu Thurman
Nový hororový seriál Netflixu Chambers má trailer a Umu Thurman
11.04.2019 14:00:00 | Filmové novinky

Netflix zveřejnil první trailer pro svůj další hororový seriál Chambers, ve kterém si zahrají zvučná jména Uma Thurman a Tony Goldwyn. Ten se zařadí po bok dalších netflixovských hororů jako Chilling Adventures of Sabrina, The Haunting of Hill House nebo The Order.