FB pixel TP pixel
Epický trailer na Žižku odhaluje bitevní řež i jak přišel o oko © Bioscop

Epický trailer na Žižku odhaluje bitevní řež i jak přišel o oko

Petr Jákl konečně odtajnil světu, jak bude vypadat jeho dlouho očekávaný historický velkofilm Jan Žižka. Příběh o zrodu největšího českého vojevůdce nabídne neprozkoumanou kapitolu z Žižkova života a také hvězdné mezinárodní obsazení.

26. 7. 2022 12:00 | Filmové novinky

Jan Žižka je znám hlavně jako tvář husitského revolučního hnutí a jedná se o muže, který údajně neprohrál žádnou bitvu. Husitské bojovníky vedl od vítězství k vítězství a dodnes je tak řazen mezi největší Čechy vůbec (což ostatně dokládá páté místo v anketě Největší Čech). Jeho mládí je ale i pro historiky zahaleno tajemstvím, proto se do něj mohli s chutí pustit otec a syn Jáklovi. Petr starší napsal námět, jeho syn následně scénář a snímek následně obsadil populárními herci z tuzemských i zahraničních stájí. Ve filmu proto uvidíme Žižkův zrod coby neohroženého válečníka, uzříme, kterak přišel o oko (což je historicky rovněž nepodloženo) a Jákl nás navíc přenese do doby, kdy bylo české království v rozkladu. Trailer slibuje monumentální podívanou a v mnohém připomíná Statečné srdce, Jáklův nejoblíbenější film.

Ve filmu uvidíme samotného Jákla, jehož cameo je vyzrazeno už v traileru, hlavní part ale sehrají zahraniční hvězdy Ben Foster, Matthew Goode a hlavně legendární Michael Caine. Z domácích herců se můžeme těšit na Jana Budaře, Karla Rodena či Ondřeje Vetchého, camea pak čekají i na sportovce Davida Svobodu a Romana Šebrleho. Žižka je suverénně nejdražším českým filmem a velký rozpočet měl i na evropské poměry. Jákl tedy musí doufat, že osloví i diváky za Atlantikem. O jeho kvalitách se v kině přesvědčíme od 8. září!

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Nový Predátor je prý brutální bomba. V mnoha věcech dohání originál s Arnoldem
Nový Predátor je prý brutální bomba. V mnoha věcech dohání originál s Arnoldem
26.07.2022 10:30:00 | Filmové novinky

Již 5. srpna nás na Disney+ čeká nový film s Predátorem, který nese podtitul Kořist. První diváci jej měli možnost vidět a dle jejich reakcí se máme na co těšit.

Rod draka v traileru vrací úder Pánu prstenů. Podívejte se na epické 3 minuty
Rod draka v traileru vrací úder Pánu prstenů. Podívejte se na epické 3 minuty
25.07.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Po megalomanské upoutávce na první řadu seriálu Pán prstenů: Prsteny moci nyní přichází se svým tříminutovým nářezem i HBO. To rozšířilo původní trailer o nové záběry a snaží se nás přesvědčit, že právě seriál o Targaryenech bude fantasy událostí roku.

Marvel odhalil velkolepé plány i nového Thanose. Konečně vrátí i Avengers
Marvel odhalil velkolepé plány i nového Thanose. Konečně vrátí i Avengers
25.07.2022 11:55:00 | Filmové novinky

Zatímco warnerovský panel letos nabídl jen trailery na Black Adama a druhého Shazama, Marvel do toho šlápl naplno. Kevin Feige v San Diegu představil kompletní plány na pátou fázi i začátek fáze šesté. A máme se vskutku na co těšit.

Akční král je zpátky! Trailer na Johna Wicka 4 trhá armádu zabijáků na kusy
Akční král je zpátky! Trailer na Johna Wicka 4 trhá armádu zabijáků na kusy
25.07.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Ostřílený zabiják John Wick se vrací zpátky do akce a tentokrát budou katany létat vzduchem ve velkém. Čekají nás však i záplavy vystřelených šípů a chybět nemohou ani přestřelky či hlavy proražené sekerou.