FB pixel TP pixel
Největší bitva televizní historie: Masakr v seriálovém Pánu prstenů potrvá tři epizody © Amazon Studios

Největší bitva televizní historie: Masakr v seriálovém Pánu prstenů potrvá tři epizody

První řada epického fantasy seriálu ze Středozemě trpěla na nutné množství expozice, druhá se ale poměrně rychle rozjíždí a v trailerech slibovala epickou bitvu. Tvůrci nyní v rozhovorech potvrzují, že se můžeme těšit na epické finále.

Filmové novinky 8. 9. 2024 16:18 | Filmové novinky

Tam, kde první řada seriálu Pán prstenů: Prsteny moci pomalu budovala napětí a nechala nás poznávat všechny ze své mozaiky hrdinů, tam její nástupkyně skáče mílovými kroky. Venku je zatím polovina z osmi dílů a temné smyčky se začínají utahovat. Trailery slibovaly množství scén z epických bitev a tvůrci se netajili tím, že bychom v epickém a emotivním finále měli přijít o některé z milovaných postav.

Bitva na tři epizody

Finální bitva teď nyní začíná nabírat velmi konkrétní obrysy. V poslední epizodě jsme viděli armády skřetů pochodující směrem ke království Cesmínie a diváci znalí rozsáhlé předlohy už mohou tušit, že se v příštích dílech dočkáme Zpustošení Eregionu, během nějž padli mnozí vznešení elfové. Tvůrci nyní prozradili, že bitva by se měla táhnout skrze tři poslední epizody a o epičnost tak vskutku nebude nouze. Půjde o jeden z nejvelkolepějších a dost možná největší střet v historii televizních obrazovek.

V rozhovoru pro server GamesRadar prozradil jeden ze showrunnerů série Patrick McKay, že srdcem a hrdinou celé bitvy by měl být Elrond, jehož zapojení slibuje silné emoce. „Bitva v Eregionu je velkým vyvrcholením druhé sezóny. Měla by začít v 6. epizodě, prochází 7. a pokračuje hluboko až do 8. dílu. Bitvy a obléhání se neodehrávají během jedné noci nebo jednoho dne, ale mnohdy trvají měsíce. I my jsme chtěli, abyste cítili jejich tíhu, délku a chtěli jsme, abyste si s hrdiny prožil opravdu každičký její aspekt,“ prohlásil. Již v bitvě v první sérii během níž vznikl Mordor, byl vidět každý utracený dolar a nadcházející boje by ji měly hravě překonat. Máme se tedy jako diváci opravdu na co těšit.

Zdroj: MovieWeb

Zrada, intriky a terorismus. Dramatický hit Netflixu se vrací v napínavém traileru
Zrada, intriky a terorismus. Dramatický hit Netflixu se vrací v napínavém traileru
08.09.2024 15:50:00 | Filmové novinky

Jeden z velkých hitů loňského roku je zpátky. Diplomatické vztahy naváží, kde v minulé řadě skončily a ukáží nám komplikovanou práci americké velvyslankyně ve Velké Británii. Ta musí řešit složitý vztah nejen se svým manželem, ale i příjezd viceprezidentky své země a zradu ve vlastních řadách.

Hororový Vlkodlak je zpět v mrazivém traileru, který se inspiroval Vetřelcem
Hororový Vlkodlak je zpět v mrazivém traileru, který se inspiroval Vetřelcem
06.09.2024 20:30:00 | Filmové novinky

Studio Universal tak moc nevědělo, co se svými hororovými ikonami, až se jich postupně musel chopit scenárista a režisér Leigh Whannell, který přichází s mrazivou reimaginací klasiky. Budeme se zase bát muže transformujícího se do děsivého monstra?

Potvrzeno: Legendy Top Gearu nahradí noví moderátoři
Potvrzeno: Legendy Top Gearu nahradí noví moderátoři
06.09.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Není žádným tajemstvím, že se již brzy cesty trojice Clarkson, May a Hammond z populárních automobilových pořadů The Grand Tour a Top Gear definitivně rozejdou. Jeden z mužů nyní potvrdil to, o čem se dlouho spekulovalo. Ikonické trio bude nahrazeno.

Největší propadák televizní historie? Seriálový Pán prstenů ztratil už přes polovinu diváků
Největší propadák televizní historie? Seriálový Pán prstenů ztratil už přes polovinu diváků
06.09.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Druhá řada historicky nejdražšího seriálu Prsteny moci, do nějž je Amazon připraven nalít až miliardu dolarů, je sotva v polovině. Zdá se však, že má Amazon problém nejen s kreativní kvalitou seriálu, ale i odlivem diváků. Sliby tvůrců totiž více než polovina sledujících první řady nezbaštila a tu druhou si už vůbec nepustila.