FB pixel TP pixel
Jurský svět 3 v traileru láká na nadvládu ještěrů, epickou akci a legendy © Universal Pictures

Jurský svět 3 v traileru láká na nadvládu ještěrů, epickou akci a legendy

Režisér Colin Trevorrow a studio Universal odhalili první velkolepý trailer na závěr trilogie Jurský svět. Svět nyní hýří dinosaury a hrdinové všech generací se musí spojit, aby zabránili zkáze ve velmi divokých akčních scénách.

10. 2. 2022 16:00 | Filmové novinky

V novém traileru vidíme, že dinosauři nadále koexistují ve světě lidí a postupně začínají přebírat otěže vlády. Jak pravil Jeff Goldblum alias Ian Malcolm, opravdu nastala epocha toho pravého Jurského světa. Nový film se odehrává zhruba tři roky po filmu Jurský svět: Zánik říše a Malcolm se v něm potkává se starými přáteli Alanem Grantem (Sam Neill) a Ellie Sattler (Laura Dern). Spolu s nimi a vracejícími se hrdiny nové trilogie Owenem Gradym (Chris Pratt) a Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) musí vyřešit odvěkou otázku, zda mohou dinosauři a další prehistorická monstra opravdu existovat vedle lidí.

Trailer nám nabízí pohled na celou řadu prehistorických rodů včetně mořského Mosasaura, létajícího pterosaura Quetzalcoatla nebo osvědčených stálic jako jsou velociraptoři, parasaurolophové nebo tyrannosauři. Podle tvůrců ale máme očekávat i další dinosaury, které jsme dosud ve filmech, ani v seriálovém spin-offu Jurský svět: Křídový kemp dosud neviděli. Třetí film, podobně jako první ze sequelové trilogie, natočil Colin Trevorrow, vedle výše vypsaných herců se můžeme těšit i na DeWandu Wise, Daniellu Pinedu nebo Scotta Haze. Vrátí se i stálice celé franšízy BD Wong coby doktor Wu a také Jake Johnson a Omar Sy. Závěrečný díl nové trilogie debutuje v kinech po sérii odkladů 9. června, podle tvůrců pak rozhodně nebude poslední. V budoucnu tak můžeme čekat řadu dalších filmů s dinosaury.

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Pán prstenů ukázal Galadriel a další. Největší fantasy seriál vypadá božsky
Pán prstenů ukázal Galadriel a další. Největší fantasy seriál vypadá božsky
10. 2. 2022 15:00:00 | Filmové novinky

Amazon pomocí deníku Vanity Fair odtajnil první fotografie z chystané adaptace Pána prstenů z dílny J.R.R. Tolkiena. Fanoušci postav jako Galadriel či Elrond se mohou očividně těšit na velkolepou podívanou na úrovni filmů Petera Jacksona.

Seriál o Obi-Wanu Kenobim má datum premiéry a první fotku stárnoucího Jedie
Seriál o Obi-Wanu Kenobim má datum premiéry a první fotku stárnoucího Jedie
10. 2. 2022 0:05:00 | Filmové novinky

Přesně pětačtyřicet let po svém epickém debutu v Nové naději se Ben Kenobi vrátí! V novém seriálu na Disney+ si ho opět zahraje fanoušky zbožňovaný Ewan McGregor a zdá se, že proti sobě bude mít ještě jiného soupeře, než Darth Vadera.

Oscarové nominace ovládl Netflix a další služby. Končí éra kinofilmů?
Oscarové nominace ovládl Netflix a další služby. Končí éra kinofilmů?
8. 2. 2022 17:00:00 | Filmové novinky

Oscarové animace pro letošní rok jsou na světě a zdá se, že pro tradiční kinofilmy nastávají temné časy. Otěže totiž mocně přebírá streaming v čele s Netflixem.

Noví Vikingové od Netflixu krvavě řádí ve velkolepém traileru
Noví Vikingové od Netflixu krvavě řádí ve velkolepém traileru
8. 2. 2022 15:00:00 | Filmové novinky

Nová éra Vikingů začíná již 25. února a Netflix rozhodně neztrácí čas a hrne další velkolepou upoutávku, kterou se snaží pokračování oblíbené série protlačit k co největšímu počtu diváků. A krvavá upoutávka svou práci dělá dokonale.