FB pixel TP pixel
Dinosauří nářez! Nový trailer Jurského světa 3 vyráží dech pompézní akcí © Universal Pictures

Dinosauří nářez! Nový trailer Jurského světa 3 vyráží dech pompézní akcí

Studio Universal Pictures na CinemaConu zveřejnilo finální trailer na jeden z nejočekávanějších filmů roku, již třetí díl série Jurský svět. Snímek s podtitulem Nadvláda propojí novou sérii s původním Jurským parkem a nabídne konec jedné dinosauří éry.

29. 4. 2022 11:00 | Filmové novinky

Jurský svět se v roce 2015 zařadil mezi komerčně nejúspěšnější filmy historie. Příběh nového parku na slavném ostrově Isla Nublar představil řadu nových hrdinů, kteří se snaží dostát odkazu Johna Hammonda. Jenže park kvůli hamižnosti některých jedinců padl a seismické otřesy následně ve druhém dílu zničily i Isla Nublar. Naneštěstí dinosauři nezemřeli spolu s ostrovem a dostali se do našeho světa.

Třetí díl natočil - stejně jako jedničku - Colin Trevorrow a hrdinové z nové trilogie, tedy Owen Grady (Chris Pratt) a Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) v něm spojí síly s legendární trojkou z prvního filmu, tedy s Alanem Grantem (Sam Neill), Ellie Sattler (Laura Dern) a Ianem Malcolmem (Jeff Goldblum). Zdánlivě nesourodá parta bude muset vyřešit, jak zachránit Gradyho milované velociraptory a jak se vymanit z dinosauří nadvlády. Jenže když světem pochodují mnohatunové dravé kolosy jako je Giganotosaurus, nebude to tentokrát procházka růžovým sadem...

Jurský svět: Nadvláda dorazí do tuzemských kin 9. června. Podle Trevorrowa snímek uzavírá novou trilogii, ale nechává si otevřená vrátka pro případná další pokračování. Pokud vám film nestačí, 21. července uvede Netflix také pátou a poslední řadu animovaného seriálu Jurský svět: Křídový kemp.

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Překvapení! James Bond míří místo Amazonu na české HBO
Překvapení! James Bond míří místo Amazonu na české HBO
28.04.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Nový nákup HBO potvrzuje, že Amazon nebude mít na bondovky exkluzivní práva. Nová bondovka Není čas zemřít totiž míří na streamovací službu HBO Max.

Netflix ukázal první fotky ze svého nejdražšího spektáklu. Dorazí už v létě
Netflix ukázal první fotky ze svého nejdražšího spektáklu. Dorazí už v létě
27.04.2022 12:40:00 | Filmové novinky

Netflix konečně zveřejnil první oficiální fotky ze svého nejočekávanějšího letošního spektáklu. Akčňák The Gray Man od tvůrců Avengers: Endgame je nejdražší projektem Netflixu v historii.

Potvrzeno: Pattinsonův Batman se vrátí. Jeho Gotham dostane i dva seriály
Potvrzeno: Pattinsonův Batman se vrátí. Jeho Gotham dostane i dva seriály
27.04.2022 11:30:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. na CinemaConu představilo první trailery na své očekávané projekty. Vybraní návštěvníci se tak mohli pokochat záběry z Black Adama nebo Flashe. Warneři potvrdili také pokračování snímku The Batman, který aktuálně úspěšně kraluje žebříčkům sledovanosti HBO Max.

Potter už netáhne. Fantastická zvířata 4 jsou ohrožena nejen kvůli tržbám
Potter už netáhne. Fantastická zvířata 4 jsou ohrožena nejen kvůli tržbám
26.04.2022 10:40:00 | Filmové novinky

Od premiéry třetího dílu kouzelnického dobrodružství Fantastická zvířata uplynuly téměř dva týdny. Ze zveřejněných kinotržeb je jasné, že se Brumbálovým tajemstvím oproti svým předchůdcům v temných sálech příliš nedaří. Jaké jsou důvody slabší návštěvnosti a vznikne vůbec čtvrtý díl?