FB pixel TP pixel
Nová božská fantasy Netflixu končí předčasně. Netflix ji zrušil navzdory otevřenému konci © Netflix

Nová božská fantasy Netflixu končí předčasně. Netflix ji zrušil navzdory otevřenému konci

Na konci léta uvedl Netflix na své platformě ambiciózní seriál KAOS, v němž zazářil charismatický Jeff Goldblum v roli boha Dia. Bohužel, tato moderní interpretace antických bájí kvůli nedostatečné sledovanosti končí po první řadě, přestože tvůrci počítali s pokračováním.

Filmové novinky 8. 10. 2024 15:40 | Filmové novinky

Na konci srpna měl na Netflixu premiéru ambiciózní osmidílní seriál KAOS, který se pokusil o moderní adaptaci řecké mytologie. V hlavních rolích se představil Jeff Goldblum jako Zeus a Janet McTeer v roli Héry. Po zhlédnutí první řady bylo jasné, že sledujeme pouze úvod do rozsáhlejšího příběhu, což potvrdil i tvůrce seriálu Charlie Covell, který původně plánoval natočit tři série. Streamovací gigant Netflix se však rozhodl tento projekt zrušit hned po první řadě. Její závěr sice neobsahuje výrazný cliffhanger, ale finále přesto ponechalo několik otevřených dějových linií, jejichž vyústění už fanoušci neuvidí.

Postavy jako Prométheus, Dionýsos či Ari ještě měly mnoho co nabídnout a jejich osudy tak zůstaly otevřené. Ačkoli zrušení seriálu ještě nebylo Netflixem oficiálně ohlášeno, herečka Aurora Perrineau hrající Riddy odpověděla na Instagramu fanouškovi, který se jí zeptal, zda seriál skončil, lakonicky: „Bohužel ano.“ Také Netflix ve čtvrtém týdnu po premiéře změnil označení seriálu z KAOS: Season 1 na KAOS: N/A, což v podstatě znamená, že projekt označil jako minisérii a nepočítá s pokračováním. Zrušení KAOSu bylo velmi pravděpodobně důsledkem nedostatečné sledovanosti. Přestože seriál měl silnou marketingovou podporu a velký rozpočet, čísla sledovanosti nebyla dostatečně vysoká. Netflix, který stále více sází na počet přehrání jako klíčový faktor při rozhodování o pokračování, jednoduše nedal KAOSu další šanci.

Zdroj: What’s on Netflix

 1 267 zobrazení   132 se líbí
Středověká pomsta v akčním traileru. Řezání krků doprovází tuna černého humoru
Středověká pomsta v akčním traileru. Řezání krků doprovází tuna černého humoru
07.10.2024 19:30:00 | Filmové novinky

Do kin v USA zanedlouho zamíří stylové historické akční drama Stockholm Bloodbath, za nímž stojí ostřílený švédský režisér Mikael Hafström. Trailer ke snímku slibuje napínavý a drsný černohumorný příběh o pomstě na pozadí skutečných událostí.

Nejnenáviděnější komiksový film všech dob: Druhý Joker padá na dno, diváci jsou znechucení
Nejnenáviděnější komiksový film všech dob: Druhý Joker padá na dno, diváci jsou znechucení
06.10.2024 13:34:00 | Filmové novinky

Tak tohle se studiu Warner Bros. vůbec nepovedlo. Zatímco první Joker utržil v kinech přes miliardu dolarů, předražené pokračování čím dál víc padá na pomyslné dno. Už tak mrzkým odhadům tržeb vůbec nepomáhá skutečnost, že se film lidem vůbec nelíbí a dávají mu nejhorší hodnocení v historii komiksových filmů.

Hejtři mají smůlu. Seriálový Pán prstenů má připravenou třetí řadu, sledovanost však padla
Hejtři mají smůlu. Seriálový Pán prstenů má připravenou třetí řadu, sledovanost však padla
06.10.2024 12:45:00 | Filmové novinky

Odpůrci seriálového Pána prstenů s podtitulem Prsteny moci mohou začít smutnit. Zdá se totiž, že navzdory propadu sledovanosti nedojde ke zrušení seriálu a Amazon potvrdí další pokračování. Tvůrci již mají třetí řadu připravenou.

Předražené a nenáviděné fiasko. Joker 2 v kinech překvapivě narazí, naštval i věrné fanoušky
Předražené a nenáviděné fiasko. Joker 2 v kinech překvapivě narazí, naštval i věrné fanoušky
04.10.2024 17:20:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. přichází do kin s pokračováním svého velkého globálního hitu Joker. Očekávání spojená se snímkem Joker: Folie a Deux byla ohromná, zdá se však, že studio v kinech narazí. Může si za to ale samo. Pokračování bylo extrémně drahé a zdá se, že kreativně neohlídaný projekt naštval i skalní příznivce prvního filmu.