FB pixel TP pixel
Nový megahit Netflixu je k nezastavení. Thrillerová pecka rekordně válcuje sledovanost © Netflix

Nový megahit Netflixu je k nezastavení. Thrillerová pecka rekordně válcuje sledovanost

Netflix si může gratulovat. Zase jednou totiž trefil pomyslný hřebíček na hlavičku a za málo peněz vydoloval spoustu předplatitelské muziky. Thrillerová novinka režiséra Jeremyho Saulniera totiž zůstává stálicí sledovanosti i po měsíci od uvedení. Něco takového je prakticky neslýchané.

Filmové novinky 3. 10. 2024 18:00 | Filmové novinky

Poctivé žánrovky zdá se nevymřely a navíc se ukazuje, že diváci si umí kvalitu stále najít i na Netflixu zaplaveném velkou spoustu zbytečností. Důkazem je snímek Rebel Ridge, který se velmi okatě inspiroval slavným Rambem, nejde ale o zbytečnou vykrádačku. Film sesbíral v čase premiéry před čtyřmi týdny parádní recenze při průměrném hodnocení 7,8 bodů z 10 na serveru Rotten Tomatoes, který reakce kritiků sdružuje. 90 procent reakcí odborníků bylo přitom pozitivních. Netflix měl tak rychle nakročeno k hitu, a divákům se film naštěstí zalíbil snad ještě více než kritikům.

Úžasná sledovanost

Snímek Rebel Ridge, v němž bývalý mariňák z jižanského městečka vyrazí do boje proti zkorumpovaným strážcům zákona, protože mu byly neprávem zabavené peníze, které měl na kauci pro bratrance ve vazbě, se obratem vyhoupl na špičku sledovanosti ihned po své premiéře. A dodnes z ní prakticky nespadl. Zatímco premiérový víkend přinesl 31,2 milionů zhlédnutí, druhý týden přidal 38,6 milionů a trumfl i sci-fi Oškliví. Ta sice Rebel Ridge překonala o týden později, kdy drsný thriller s charismatickým Aaronem Pierrem padl o příčku níže, jenže ve 4. týdnu už je zase zpátky na vrcholu a přihazuje dalších zhruba 9 milionů zhlédnutí.

Něco takového se žádnému filmu od Netflixu v letošním roce ještě nepovedlo a Rebel Ridge je skutečnou trvalkou, jež by v mozku řady producentů vedla k úvahám, jestli není na čase zvažovat pokračování, případně Aaronu Pierrovi najít další drsňáckou roli. Rebel Ridge má aktuálně něco málo přes 90 milionů zhlédnutí, což ho řadí mezi obecně nejúspěšnější tituly v historii Netflixu a pravděpodobně půjde i přes 100 milionů. Do ultimátní TOP 10 největších titulů navíc není úplně daleko. Na 10. místo v podobě Na nože: Glass Onion je potřeba urvat 136 milionů zhlédnutí a Rebel Ridge má před sebou ještě 60 dní na to, aby se jeho statistiky na tuhle metu dostaly. Netflix totiž započítává výhradně prvních 91 dní od premiéry.

Zdroj: Netflix / Netflix TOP 10

Nejdražší film Netflixu na prvních záběrech. Sci-fi za 300 milionů slibuje robotickou postapokalypsu
Nejdražší film Netflixu na prvních záběrech. Sci-fi za 300 milionů slibuje robotickou postapokalypsu
03.10.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Netflix odhalil první záběry ze své chystané sci-fi The Electric State, která je známější jako nejdražší film Netflixu v jeho dosavadní historii. Rozpočet projektu přesáhl 300 milionů dolarů a postapokalyptickou sci-fi s roboty natočili pro platformu režiséři Avengers Joe a Anthony Russo. Ti na projektu pracují již od roku 2017.

Megahit Deadpool a Wolverine už je online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
Megahit Deadpool a Wolverine už je online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
02.10.2024 20:00:00 | Filmové novinky

Více než dva měsíce trvalo nejnovějšímu megahitu od Marvelu, aby dorazil online a diváci ho mohli sledovat ve svých obývacích pokojích. Jde o jasný důkaz, že se filmu v kinech dařilo. Ostatně studio Disney volí i velmi specifickou distribuci, která odkládá možnost zapůjčení filmu.

Seriálový Pán prstenů končí. Trailer posledního dílu ukazuje útok Balroga i meč Narsil
Seriálový Pán prstenů končí. Trailer posledního dílu ukazuje útok Balroga i meč Narsil
02.10.2024 19:00:00 | Filmové novinky

Seriálový Pán prstenů míří do velkého finále, v němž se završí osudy řady obyvatel Středozemě. Druhá řada megalomanského projektu Amazonu vyvrcholí pokračující bitvou o Eregion a zdá se, že trpaslíci nakonec zvládnou dorazit na pomoc elfské armádě. Jejich honba za bohatstvím však uvolní Balroga a Elendil konečně získá slavný meč Narsil.

Sériový vrah řádí v televizní seznamce. Nový thriller Netflixu nadchl kritiky
Sériový vrah řádí v televizní seznamce. Nový thriller Netflixu nadchl kritiky
02.10.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Netflix odhalil další ze svých očekávaných novinek podzimu, která naváže na úspěch jiných příběhů o sériových vrazích. V novince herečky a nyní i režisérky Anny Kendrick uvidíme vraha řádit přímo v televizní seznamce.