FB pixel TP pixel
Tragická sobota Primy s Novou. Na pekaře a Karla Svobodu neměl ani Kozub © Bontonfilm

Tragická sobota Primy s Novou. Na pekaře a Karla Svobodu neměl ani Kozub

Česká televize zas a znovu dokazuje, kdo aktuálně vládne sobotním večerům. Komerční televize aktuálně nedokáží jakkoli konkurovat a nabídka z Kavčích hor tak naprosto ovládla hlavní vysílací čas.

České novinky

Česká televize má o víkendech fantastickou formu dlouhodobě a uplynulá sobota nebyla výjimkou. Na Kavčích horách mají dlouhodobý tahák na diváky v podobě soutěžního pořadu Peče celá země a ten i tentokrát zaujal přes 1,1 milionů diváků a dokonce téměř lízl metu 1,2 milionů v kategorii 15+. České televizi se však daří i výborně navazovat na nabídku po 8. hodině večerní. Před dvěma týdny skvěle fungovala vzpomínka na Hanu Zagorovou a tentokrát zabodoval dokument Karel Svoboda: Šťastná léta, který na ČT1 sledovalo přes 600 tisíc diváků.

Kozub pod očekáváním

Papírově silně mohla působit nabídka Primy, která po romantických komediích z minulých týdnů sáhla po dramatu Spolu, jehož tahounem je Štěpán Kozub a který v kinech vidělo přes 80 tisíc diváků. Jenže ani ten neměl proti pekařům z veřejnoprávní televize šanci a urval si pro sebe 309 tisíc diváků, což je o 50 000 méně než se minulý týden podařilo romantice Láska hory přenáší. Stále je to však lepší než snímek Fantastická zvířata a kde je najít, který na Nově zaujal jen 253 000 diváků a potvrdil, že tenhle kouzelnický spin-off Harryho Pottera nikoho moc nezajímá. Ostatně před týdnem finále hlavní kouzelnické ságy sledovalo o 70 000 diváků více.

Zatímco komerční televize v sobotu večer už ničím ani trochu nezabodovaly, České televizi se dařilo i na jiných stanicích. Na ČT2 zafungovala Vojna a mír, kterou podle dat ATO-Nieseln sledovalo téměř 200 tisíc diváků, a ČT sport zaujala 150 000 diváků Halovým mistrovstvím světa v Atletice.

Zdroj: MediaGuru / Česká televize / FTV Prima / TV Nova / Kinomaniak.cz

Tomáš Klus na Primě naprosto propadl. Nova poprvé nasadí exkluzivitu z Voyo
Tomáš Klus na Primě naprosto propadl. Nova poprvé nasadí exkluzivitu z Voyo
27.02.2024 15:30:00 | České novinky

Noční můry televize Prima jsou bohužel realitou. Pokus nasadit proti Specialistům na Nově odlehčenou rodinnou zábavu s Tomášem Klusem se vůbec nepovedl a seriálová novinka už klesla na polovinu své startovní sledovanosti. Jde tak o jeden z prvních televizních propadáků letošního roku.

Survivor se vrací s předstihem na Voyo. O 2,5 milionu bojují Mikýř, hvězdy MMA či Ordinace
Survivor se vrací s předstihem na Voyo. O 2,5 milionu bojují Mikýř, hvězdy MMA či Ordinace
27.02.2024 12:35:00 | České novinky

Již dnes čeká nadšence do reality show návrat jednoho z nejpopulárnějších pořadů v Česku a na Slovensku. TV Nova totiž vrací do vysílání oblíbený Survivor, v němž se proti sobě postaví dva kmeny, aby jeden z jejich členů získal 2,5 milionu korun. Stejně jako v minulých řadách pořad moderuje Ondřej Novotný.

Smysl pro tumor se loučí fantastickou sledovaností. Primu s Novou vyzve sci-fi s Macháčkem
Smysl pro tumor se loučí fantastickou sledovaností. Primu s Novou vyzve sci-fi s Macháčkem
26.02.2024 14:45:00 | České novinky

Česká televize odvysílala jeden ze svých největších hitů posledních měsíců Smysl pro tumor. Na ten se příští týden pokusí navázat sci-fi žánrem, což bude pro televizi velký krok do neznáma. Šanci na první příčku sledovanosti získá Prima. Nova naopak nadále ztrácí.

Největší jarní novinky na Nově: Pestré kriminálky, konec Zlaté labutě, Superlov a další
Největší jarní novinky na Nově: Pestré kriminálky, konec Zlaté labutě, Superlov a další
25.02.2024 15:30:00 | České novinky

Zima se pomalu blíží ke svému závěru a TV Nova již zařadila do své nabídky tituly, s nimiž chce dominovat během jarní sezóny. Kromě novinek přichází i celá řada televizních stálic, takže diváky čeká pestrá nabídka kriminálek, soutěže, ale také velké finále oblíbené dobovky Zlatá labuť.