FB pixel TP pixel
Premiéra primáckého Poldy naprosto zdecimovala konkurenci. Matásek slaví velký návrat © FTV Prima

Premiéra primáckého Poldy naprosto zdecimovala konkurenci. Matásek slaví velký návrat

Středeční večery patří dlouhodobě televizi Prima, bylo však otázkou, jak se povede přechod ze seriálu Na vlnách Jadranu na šestou řadu méně prosluněné kriminálky Polda s Davidem Matáskem. Komerční televize však ovládla večer takzvaně v „suchém tričku“ a konkurence ve sledovanosti silně zaostává.

České novinky

Seriál Polda, vycházejí z žánru buddy movie, se poprvé divákům představil již v roce 2016. Naposledy ho pak diváci viděli před třemi lety v páté řadě, která nabídla 16 epizod. Zdá se však, že kombinace ostříleného frajera a policejního novice diváky láká a Prima má tak v rukávu další ze středečních hitů. Ten navíc nutně potřebovala, protože předchozí seriál Na vlnách Jadranu (končil minulý týden) sledovaností v závěru sahal k 900 000 diváků a jasně ovládal večery v polovině pracovního týdne.

Drsňák Matásek je zpátky

Ve Strašnicích však mohou být nadmíru spokojení, protože vyšetřovatelé v podání Davida Matáska a Vladimíra Polívky při své premiéře očividně hodně bavili a v kategorii 15+ nakonec zaznamenali přes 1,1 milionu diváků. To jsou fantastická čísla, která skoro dvojnásobně překonávají sledovanost druhého nejsledovanějšího pořadu, kterým se staly reprízované Četnické humoresky na ČT1. Ty podle dat ATO-Nielsen zveřejněných serverem MediaGuru zaznamenaly lehce přes 600 000 diváků. Třetí byla reality-show Výměna manželek na TV Nova, která zaujala 540 000 diváků. Nové díly téhle televizní stálice samozřejmě stále můžete vidět i o týden dříve na službě Voyo. Těsně pod půl milionem skončila primácká Show Jana Krause a nad 400 tisíci se ještě udržela 13. komnata 2024 na ČT1.

Šestá řada Poldy nabídne kromě dvojky Matásek-Polívka i návrat původního parťáka Igora Orozoviče a celkem se chystá 8 nových epizod. Prima dále uvádí reprízy ve čtvrtek ve 23:10 na Prima Love a také na hlavním kanále Primy v neděli v 15:05. Zhlédnout lze novou epizodu v rámci catch-upu také na streamovací službě Prima+.

Zdroj: Prima Plus / MediaGuru / Česká televize / TV Nova / FTV Prima

Specialisté jsou pro Novu kriminálním zlatem. Tomáš Klus je Prima pohromou
Specialisté jsou pro Novu kriminálním zlatem. Tomáš Klus je Prima pohromou
20.02.2024 14:00:00 | České novinky

Pondělí v českých televizích má jediného a zcela jasného vítěze. Pomyslný zlatý pohár míří pravidelně na Barrandov, neboť Specialisté na TV Nova již několik týdnů dominují hlavnímu vysílacímu času. Další neúspěch naopak zaznamenala televize Prima, jejíž komedie s Tomášem Klusem se propadá do zapomnění.

Sedm schodů k moci je pro Primu úspěchem. Vítězem u diváků seriál přesto není
Sedm schodů k moci je pro Primu úspěchem. Vítězem u diváků seriál přesto není
19.02.2024 12:00:00 | České novinky

Primácká strategie nenechávat originální seriály pouze na platformě Prima+ se v neděli večer vysoce vyplácí. Komerční televize se dokázala jasně oddělit od konkurenčního přetlaku kriminálek a boduje politickým dramatem.

Peče celá země je noční můrou Primy s Novou. Vypráskala je i Zagorová
Peče celá země je noční můrou Primy s Novou. Vypráskala je i Zagorová
18.02.2024 14:20:00 | České novinky

Fantastickou sobotní sledovanost má za sebou veřejnoprávní Česká televize, která bez nadsázky zcela zdemolovala komerční konkurenci, jež se hlavním vysílacím časem doslova proplácala. Kromě rostoucí sledovanosti Peče celá země se ČT velmi vyplatila Pocta Haně Zagorové.

Nejlepší komedie roku už je online. Víme, kde si ji přehrát
Nejlepší komedie roku už je online. Víme, kde si ji přehrát
15.02.2024 16:00:00 | České novinky

Filmová novinka režisérů a scenáristů Jana Vejnara a Tomáše Pavlíčka vstupuje společně s čerstvými výhrami v Cenách české filmové kritiky do online distribuce. A vy byste si ji rozhodně neměli nechat ujít.