FB pixel TP pixel
Tomáš Klus na Primě naprosto propadl. Nova poprvé nasadí exkluzivitu z Voyo © FTV Prima

Tomáš Klus na Primě naprosto propadl. Nova poprvé nasadí exkluzivitu z Voyo

Noční můry televize Prima jsou bohužel realitou. Pokus nasadit proti Specialistům na Nově odlehčenou rodinnou zábavu s Tomášem Klusem se vůbec nepovedl a seriálová novinka už klesla na polovinu své startovní sledovanosti. Jde tak o jeden z prvních televizních propadáků letošního roku.

České novinky 27. 2. 2024 15:30 | České novinky

Seriálová novinka Zalez do spacáku startovala na Primě 5. února se 623 000 diváky, což samo o sobě naznačovalo, že snaha o rodinnější konkurenci Specialistům na Nově se poněkud míjí účinkem. Asi málokdo však čekal, že projekt scenáristy Marcela Bystroně a režiséra Jana Haluzy (Deníček moderního fotra) doslova shoří jako papír a v následujících týdnech se jeho sledovanost propadne až na polovinu úvodních čísel. Taková je však realita.

Klus propadl

Zatímco před 14 dny se seriál ještě chlubil čísly lehce přes 400 tisíc diváků, minulý týden už to bylo jen lehce přes 360 tisíc. A po nejnovější 4. epizodě si Zalez do spacáku připisuje slabých 320 tisíc diváků, což ho v rámci pondělního večera dává až na šesté místo hlavního vysílacího času začátku týdne. Rodinný seriál poráží dokonce publicistický Víkend na Nově, který zaznamenal sledovanost 381 tisíc diváků v rámci kategorie 15+.

Králem večera podle dat ATO-Nielsen zveřejněných serverem MediaGuru zůstávají epizody Specialistů. Ta první po osmé hodině večerní zaujala přes 1,1 milionů diváků, ta druhá si udržela sledovanost nad 800 tisíci diváky. Následují dva seriály z dílny České televize – Stíny v mlze vidělo téměř 700 tisíc diváků, druhá řada Dobré ráno, Brno! dosáhla na 467 tisíc diváků.

Z Voyo poprvé na Novu

Server MediaGuru rovněž jako první přinesl informaci, že TV Nova poprvé poruší své pravidlo, že originální tituly z Voyo nepůjdou do lineárního vysílání. Do běžného televizního programu se zpožděním zařazuje své tituly Prima, Nova učiní výjimku poprvé u seriálu Iveta, který má být součástí oslav 30. výročí televize Nova. Letos také uplyne 10 let od skonu zpěvačky Ivety Bartošové, jejíž osobní život a kariéru seriál rekapituluje. Voyo během letošního roku uvede také třetí a závěrečnou řadu úspěšného projektu režiséra Michala Samira, takže dává smysl nabídnout televizním divákům předchozí epizody a nalákat je na online uvedení závěrečné kapitoly života pěvecké ikony. Server MediaGuru rovněž předpokládá, že by mohla být Iveta uvedena od 31. března v nedělním hlavním vysílacím čase, tedy týden po skončení nepříliš úspěšné krimi komedie Policie Hvar. Přesný termín však TV Nova zatím neuvedla.

Zdroj: MediaGuru / Borovan / TV Nova / FTV Prima

 38 043 zobrazení   66 se líbí
Survivor se vrací s předstihem na Voyo. O 2,5 milionu bojují Mikýř, hvězdy MMA či Ordinace
Survivor se vrací s předstihem na Voyo. O 2,5 milionu bojují Mikýř, hvězdy MMA či Ordinace
27.02.2024 12:35:00 | České novinky

Již dnes čeká nadšence do reality show návrat jednoho z nejpopulárnějších pořadů v Česku a na Slovensku. TV Nova totiž vrací do vysílání oblíbený Survivor, v němž se proti sobě postaví dva kmeny, aby jeden z jejich členů získal 2,5 milionu korun. Stejně jako v minulých řadách pořad moderuje Ondřej Novotný.

Smysl pro tumor se loučí fantastickou sledovaností. Primu s Novou vyzve sci-fi s Macháčkem
Smysl pro tumor se loučí fantastickou sledovaností. Primu s Novou vyzve sci-fi s Macháčkem
26.02.2024 14:45:00 | České novinky

Česká televize odvysílala jeden ze svých největších hitů posledních měsíců Smysl pro tumor. Na ten se příští týden pokusí navázat sci-fi žánrem, což bude pro televizi velký krok do neznáma. Šanci na první příčku sledovanosti získá Prima. Nova naopak nadále ztrácí.

Největší jarní novinky na Nově: Pestré kriminálky, konec Zlaté labutě, Superlov a další
Největší jarní novinky na Nově: Pestré kriminálky, konec Zlaté labutě, Superlov a další
25.02.2024 15:30:00 | České novinky

Zima se pomalu blíží ke svému závěru a TV Nova již zařadila do své nabídky tituly, s nimiž chce dominovat během jarní sezóny. Kromě novinek přichází i celá řada televizních stálic, takže diváky čeká pestrá nabídka kriminálek, soutěže, ale také velké finále oblíbené dobovky Zlatá labuť.

Peče celá země drtí komerční konkurenci. Prima s Novou chystají pomstu
Peče celá země drtí komerční konkurenci. Prima s Novou chystají pomstu
25.02.2024 14:00:00 | České novinky

Úspěchy zábavných pořadů České televize leží komerční konkurenci dlouhodobě v žaludku. Olej do ohně po Stardance úspěšně přilévá hitová reality-show s nadšenými pekaři a cukráři Peče celá země. Proti rodinnému pořadu se nabídka Primy s Novou nezmáhá na odpor.